KONTV, Üstad Cengiz Numanoğlu’nu ekranlarında yeniden hatırlattı

- Güncelleme Tarihi:

 KONTV, Üstad Cengiz Numanoğlu’nu ekranlarında yeniden hatırlattı
Üstad Cengiz Numanoğlu’nun ölüm yıl dönümü anısına ANMEG tarafından organize edilen ve KONTV ekranlarında yayınlan “Şiirler Yarışıyor” programı büyük ilgi gördü. Yarışmada dereceye girenlere Cengiz Numanoğlu’nun ’ŞUUR’ kitabının yanı sıra para ödülü de takdim edildi.

Şiirler yarışıyor programı ile Türkiye televizyonlarında bir ilke imza atan KONTV, bu akşam yine özel bir yayınla seyircisiyle buluştu. 

ANMEG Vakfı, Cengiz Numanoğlu ve şiirlerini tekrar hatırlattı.

Meram Belediyesi Tantavi Kültür Merkezinde düzenlenen yarışma Eğitimci-Şair-Yazar Salih Sedat Ersöz, Prof.Dr. Sinan Gönen, Doç. Dr. Sena Küçük, Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat ve Şair-Yazar Tayyar Yıldırım'ın jüriliğinde gerçekleşti.

DERECEYE GİREN YARIŞMACILARA ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Dereceye giren yarışmacılara Üstad Cengiz Numanoğlu'nun ŞUUR kitabıyla birlikte para ödülü verildi.

Yarışmada birinci olan Fatih Demir 5 bil TL kazanırken, 3 bin TL ödül ile Fatih Avcı ikinci, 2 bin TL ödül ile Murat Bekir Alpars üçüncü oldu.

Bin TL'lik mansiyon ödülünü ise dördüncülükle İbrahim Birgül, beşincilikle Eylül Hacer Akkuş aldı.

Yarışmacılardan finale kalan isimler Fatma Çetin Kabadayı, Mehmet Ali Gül, Mustafa Avşar, Mustafa Özsoy, Şule Şahan oldu. Finalist yarışmacılara da ŞUUR kitabı ve katılım belgesi takdim edildi.

"RUHUMUZ DA BUGÜN BURADA DOYUMA ULAŞTI"

ANMEG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, "Bugün Rahmetli üstadı anma programını terdip ettik. Buradaki salondaki izleyicilerle güzel bir akşam geçirdik ruhumuz müstefit oldu. Nasıl bedenlerimiz gıda ile beslendiği zaman rahatlarsa ruhumuz da gerçekten bugün burada doyuma ulaştı.Allah Rahmet Eylesin" ifadelerinde bulundu.

 

Cengiz Numanoğlu kimdir?

Antalya'nın Serik ilçesinde 1941'de dünyaya gelen Cengiz Numanoğlu, ilk ve ortaokul eğitimini Akseki'de, liseyi Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde okudu. 

Kara Harp Okulu'nu bitirerek orduya katılan Numanoğlu kıdemli binbaşı rütbesinde emekliye ayrıldı.

Kur'an-ı Kerim ile değişen hayat!

Müzikle yakından ilgilenen Numanoğlu sahnelerde trompet çalarak, caz ve dans müziği icra etti. Birçok güfte ve besteye imza atan Numanoğlu'nun eserleri bazı ünlü sanatçılar tarafından yorumlandı. 45'lik plağı da bulunan Cengiz Numanoğlu, 1988'de Kur'an-ı Kerim'le tanıştı ve hayatını o süreçte değiştirdi. 1993 yılında hacca giden Cengiz Numanoğlu kendini tamamen şiir kitaplarına verdi. İnsanları manevi olarak uyandırmayı amaç edinen Numanoğlu, "Şuur", "Beytullah'ta Ben", "Daha Kur'an Ne Desin?", "Kur'an'ı Kerim'e Sor Da Söylesin" ve "Kur'an Olmasaydı Ne Yapardım Ben" ve "Kur'an Şiirleri"nin arasında bulunduğu birçok kitap kaleme aldı. Usta şair 5 yıl boyunca TRT ekranlarında kendi şiirlerini seslendirdi.  

Cengiz Numanoğlu, 2023 yılı 30 Mayıs günü, Bursa Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde ikindiye müteakip kılınan cenaze namazıyla Hamitler Mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • YS
    YAKUP SELÇUK
    54 gün önce

    ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNETLER OLSUN BEYTULLAH DA BEN DEYIŞI ÇOK ETKILEDI BÖYLE ALLAH DOSTLARINI KAYBETTIGIMIZDE KIYMETINI ANLIYORUZ BU BIZI ÇOK ÜZMEKTE KONYA TV TEŞEKKÜR EDİYORUM

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • MC
    mahmut çiçekdağı
    51 gün önce

    HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER