Konya’dan ayrılıp Karaman’a bağlanmak isteyen mahalle! Resmi müracaat yaptılar

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 Konya’dan ayrılıp Karaman’a bağlanmak isteyen mahalle! Resmi müracaat yaptılar

Konya'nın güney ilçelerinden biri olan Taşkent'e bağlı Balcılar Mahallesi mülki sınır değişikliği için Karaman Valiliği'ne dilekçe sundu.

Beydeyken mahalle oldu!

Yeni Büyükşehir Yasası öncesi belde belediyelik olan Balcılar, yasa sonrası mahalle statüsü aldı. 3 mahalleden oluşan Balcılar Konya şehir merkezine 170 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karaman'a çok daha yakın olan Balcılar Mahallesi sakinleri Konya'dan ayrılıp Karaman'a bağlanmak istiyor.

3 Muhtar dilekçe verdi!

Ulaşım, sağlık ve eğitimde yaşanan sorunlarını dilekçeye döken muhtarlar, Taşkent ilçe ve Konya şehir merkezine ulaşmakta sorun yaşadıklarını belirterek ulaşımı daha kolay olan Karaman'a bağlanmak istediklerini ifade etti.

İşte o dilekçe!

Muhtarlar kararlı!

Balcılar Orta Mahalle Muhtarı Özgür Balcı, Afşar Barajı suları altında kalan yolla henüz bir alternatif yol yapılmadığını belerterek” Mahalleliler toplanıp konuyu bize ilettiler. Sorun daha eskiye dayanıyor. Biz muhtarlar olarak vatandaşımızın taleplerini iletmek durumundayız. Dilekçeye gerekçelerimizi yazarak valiliğe sunduk.” dedi

Göç devam ediyor!

Dilekçeye imza atan 3 muhtardan biri olan Balcılar Yukarı Mahalle Muhtarı Ahmet Solmaz ulaşım sorunu nedeniyle sağlık ve eğitim hizmetleri noktasında istedikleri seviyelere gelemediklerini ve bunun göçe sebep olduğunu belirterek " Kış mevsiminde kar ve tipi nedeniyle yolumuz tamamen kapanıyor. Ulaşım zaten yayla yollarından sağlandığı için her mevsim sorun var. Ulaşım noktasında yapılacak bir şey olmadığı kanaatinde olduğumuz için Konya'dan ayrılıp Karaman'a bağlanma kararı aldık. Vatandaşlarımızın rahatı için süreci takip ediyoruz” dedi.

(Mehmet Kemal Sayın)

 

 

  • #Konya #Konya haber #Taşkent haberleri #Balcılar #Karaman #Karaman Haber #Konya Karaman

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER