Konya’nın ateş savaşçıları! 7/24 nöbet tutuyorlar

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 Konya’nın ateş savaşçıları! 7/24 nöbet tutuyorlar

Konya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yaz döneminde orman yangınlarına karşı teyakkuzda bekliyor. Hâkim tepelere kurulan gözetleme kulelerinde görev yapan orman işçileri, bulundukları bölgede emanet olarak gördükleri ormanlara gözü gibi bakıyor.

Konya'da hassasiyet üst düzeydi!

Yaz döneminde Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan orman yangınlarının Konya'da da çıkmaması ve önlenmesi amacıyla Konya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, hem ormanlık hem de mesire alanlarında 7/24 nöbet tutuyor. Ilgın ilçesinde bulunan 1580 rakımlı Kartaltepe Gözetleme Kulesinde dürbür sürekli ufuk çizgisini tarıyor. Orman içinde devriye gezen ekipler de yangına sebebiyet verecek cisimleri temizliyor.

Amaç erken müdahale!

Yılın her günü 24 saat aralıksız ormanların gözetlendiği kulelerin amacı olası bir yangına erken müdahale edebilmek. Gelen ihbarlar da titizlikle değerlendiriliyor. Konya Orman Bölge Müdürlüğü, 372 personel ve 97 adet araçla günün her anında orman yangınlarına karşı teyakkuzda bekliyor.

Hakim tepelerde onlar var!

Hâkim tepelere kurulan gözetleme kulelerinde görev yapan orman işçileri, bulundukları bölgede emanet olarak gördükleri ormanlara adeta gözü gibi bakıyor. Yaşanan bir yangında sadece ormanlar zarar görmüyor. Binlerce canlının yaşam alanı zarar görüyor. Bu yüzden Konya'nın akciğerlerini korumak için vatandaşlara da büyük görevler düşüyor.

Duman gören 112'yi arasın!

372 adet personel, 97 adet araç, 38 adet yangın su havuzu ve 26 adet yangın ilk müdahale ekibiyle güçlüm bir müdahale ekibi oluşturduklarını kaydeden Konya Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın "Mayıstan ekim ayının sonuna kadar 24 saat nöbetteyiz. Ormanlar emanetimiz. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın "Orman ve Anız Yangınlarına” karşı daha dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. Konya Valiliğimizin aldığı karar doğrultusunda, 30 Eylül 2024 tarihine kadar bölgemizde bazı ormanlık alanlara girişlerin yasaklandı. Vatandaşlarımızın izinli mesire yerlerinde piknik yapmalarına izin veriliyor. Bu kurala uyulması çok önemli. Duman ya da orman yangını görenlerin 112 Orman Yangın İhbar Hattına bilgi vermelerini istiyoruz” dedi.

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER