Dolar uluslararası ödemeler sisteminde güvenilmez bir para birimi haline gelmiştir
Konya’nın Dün Kimyon, Bugün Lavanta Kokan Tarım Hikâyesi
UNUT
Postmodern Dönemin Müslümanlara Sunduğu Fırsatlar
AH SAMİMİYET!
Dijital Çıplaklık
İSRAİL-İRAN SAVAŞI, ÇIKARILACAK DERSLER VE ÖNERİLER
ASIL HİCRET; ALLAH’IN YASAKLARINI TERK EDEREK EMİRLERİNİ YAPMAKTIR
Sınavları kaldırma gücümüz yok mu?
12 günlük savaş kime ne öğretti?
BASIN DİLİ
İSRAİL İRAN ÇATIŞMASINA DAİR BİRKAÇ SÖZ
Nisan Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
1)Amacı nedir?
Eliminasyon diyeti, vücutta bazı sorunlara sebep olabilecek çeşitli yiyeceklerin bir süre diyetten çıkarılmasıdır. Burada sorun ağrı, iltihaplanma, baş ağrısı veya ishal gibi bir durum olabilir. Sorun ortadan kalkarsa, suçlunun hangi yiyecek olduğunu görebilmek için yiyecekler teker teker diyete geri eklenir.
2)Ne kadar sürer?
Yiyeceklerin neden olduğu semptomlar genellikle diyetinizi değiştirdikten sonra 4 hafta içinde kaybolur. Fakat 8 haftanın sonunda herhangi bir değişim gözlenmediyse, sağlık sorununuza bu yiyeceklerin sebep olmadığı anlaşılır.
3)Test mi yoksa tedavi mi?
Aslında her ikisidir. Sağlık sorununuzun sebebini öğrenmek için uygularsanız test, sonrasında soruna sebep olan yiyecekleri sınırlandırır veya diyetinizden kesersiniz tedavidir.
4)Hangi durumlarda uygulanır?
Alerjiyi, glüten intoleransını, laktoz intoleransını, kronik ağrıyı, yorgunluğu, irritabl bağırsak sendromunu, duygudurum ve dikkat bozuklukları gibi durumları teşhis etmek ve tedavi etmek için olası bir yol olarak kullanılsa da daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
5)Sorun sadece elimine edilecek yiyecekte mi?
Sağlık sorununa sebep olan bir yiyeceği tam olarak belirlemiş olsanız bile size neden sorun çıkardığını bilmek zor olabilir. Soruna sebep olan yemeğin kendisi mi? Ya da yetiştirilme veya işlenme şekli mi? Sorularını cevaplamakta fayda vardır.
6) Ağrıyı Hafifletmeye Yardımcı Olabilir mi?
Enflamasyon, kronik ağrının temel nedenidir. Ateş ve ağrı, bağışıklık tepkisinin bir parçasıdır. Şekerli veya yüksek oranda işlenmiş gıdalar iltihaplanmaya neden olabilir. Buna sebep olabilecek yiyecekleri keser veya sınırlandırırsanız, kendinizi daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz.
7)Ağrı veya Enflamasyon İçin Hangi Yiyecekleri Diyetten Çıkartmalıyız?
Belirli bir yiyecekle ilgili sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, diyetinizden o yiyeceği çıkartmalısınız. Belirli bir yiyeceğin neden olduğunu düşünmüyorsanız, kişiden kişiye göre farklılık gösterse de, işlenmiş gıda tüketiminizi ve tüketim sıklığınızı gözden geçirmelisiniz.
8)Uzman yardımı almalı mıyım?
Evet. Bazı yiyeceklerin kesilmesi ile uygulanan diğer tedaviler veya koşullar etkilenebilir. Bununla beraber bazı ilaçların -diyabetik, tansiyon, kan sulandırıcı- veya dozajının değiştirilmesi gerekebilir. Ayrıca diyetten bir anda çok fazla yiyecek çıkarılması yeterli besin alamama riskini de ortaya çıkartır.
YO-YO DİYETLERİ
GÜN BOYU DİNÇ KALMANIN 4 YOLU
BUĞDAY ALERJİSİ
10 MADDEDE BESLENME EFSANELERİ
SAĞLIK İÇİN HAREKET
BAĞIRSAKLAR ve STRES
ŞEKER ALKOLLERİ
EGZERSİZ ve BESLENME
METABOLİZMA
KARDİYO 101