Milletimiz adil ve güçlü devleti sever II
KUL HAKKI
IRAK ZİYARETİ NASIL OKUNMALIDIR
Şiir
OSMANLININ ARAPÇAYA İLGİSİ
Gerçekten ‘fahiş fiyat’ var mı?
GELENEKSEL TIP
Özeleştiri mi/Savunma mı?
SEN YOLA ÇIK YOL SANA GÖRÜNÜR -1
NEDEN KAYBEDİYORUZ?
Ragbi Sporu
İSLAM DÜNYASI NEDEN DÜZELMEZ VE NASIL DÜZELİR? -2-
Yaz lastiği zamanı geldi
ÇANAKKALE GEÇİLDİ Mİ?
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENME
Buğday alerjisi, vücudun buğdayı tehlikeli ve yabancı bir madde olarak algılaması ve ona karşı bir immünoglobulin oluşturmasıyla ortaya çıkar. Yani, buğdayın yenmesiyle bağışıklık sistemi tepki gösterir ve vücutta buğday alerjisi gelişir. Buğday, tahıl, makarna ve ekmek gibi gıdalarda bulunur ve buğday alerjisi en çok çocuklarda görülür, ancak herkes alerji geliştirebilir. Eğer her iki ebeveynin de alerjisi varsa, buğday alerjisi olma riski daha fazladır. Sadece bir ebeveynin alerjisi varsa bu risk düşer. Buğday alerjisinin belirtileri kişiden kişiye değişir ve hafif ila şiddetli ve hatta ölümcül arasında değişir. Hafif ila şiddetli semptomlar; kurdeşen veya deri döküntüsü, mide bulantısı, karın krampları, hazımsızlık, kusma, ishal, burun akıntısı, hapşırma, baş ağrısıdır ve buğdayı yedikten sonraki 30-45 dakika içinde ortaya çıkar. Düşük tansiyon, nefes almada zorluk, hava yolunun zarar görmesi veya boğazın tıkanması nedeniyle vücudun şoka girmesine neden olabilen anafilaksi, buğday alerjisinin yaşamı tehdit eden bir belirtisidir.
Buğday alerjisini yönetmek, gıda ve gıda dışı ürünlerdeki buğday içeriklerinden kesinlikle kaçınmak anlamına gelir. Buğday alerjisinin yönetiminde şu beş maddeye dikkat edilmesi gerekmektedir:
*https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/17717-wheat-allergy
8 SORUDA ELİMİNASYON DİYETİ
YO-YO DİYETLERİ
GÜN BOYU DİNÇ KALMANIN 4 YOLU
10 MADDEDE BESLENME EFSANELERİ
SAĞLIK İÇİN HAREKET
BAĞIRSAKLAR ve STRES
ŞEKER ALKOLLERİ
EGZERSİZ ve BESLENME
METABOLİZMA
KARDİYO 101