HAYATIMIZIN HER ANI RAMAZAN OLSUN RAMAZAN SADECE ORUÇ DEĞİL BİR AHLÂK İNKILABIDIR RAMAZAN SADECE İBADET DEĞİL BİR MEDENİYET İNŞASIDIR
Hoca Bir Kültür Fenomeni -3-
Evcil Hayvanlar Çocuk Gelişimini Nasıl Etkiler
SAVUNMA SANAYİMİZDEKİ BAŞARI, DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU VERMEKTEDİR.
SENİN DÜNÜR
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Kültürel Hegemonya Çatırdarken
O KADAR MI ZOR?
Taşkent’te Muhteşem Bir Kompleks: İslam Medeniyet Merkezi
İŞTE KULUM
Seküler Ahmaklığın NEET İhaneti
Haydutlar küresel ekonomiyi yangın yerine çevirdiler
ÇIVIT
İhtiyarlar Cennete Giremez!
Müslümanların Büyük İmtihanı “Ne tarafta yer alacağız?”
Eski Konyaspor ruhu, bu
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
İNSANLIĞA DÜŞMAN ŞETAN VE ONUN ASKERLERİ
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
AK Parti belli aralıklarla yaptığı kamp ve istişare toplantılarıyla hasbihal ediyor, tazeleniyor, üzerindeki rehaveti atıyor, silkeleniyor, yeni ufuklara kanat açıyor.
Evet, AK Parti 16. Yıldönümünde 26. İstişare toplantısını Afyon'da yaptı. Aileleriyle katılan AK Parti milletvekilleri, kurucuları, eski ve yeni bakanları, üst yöneticileri Abdullah Gül hariç tam kadro katılarak bir vefa örneği sergilediler.
Kimi ders verdi, kimi dersini aldı, yanlışlar konuşuldu, yapılması gerekenler ortaya kondu, kırgınlıklar tamir edilmeye çalışıldı, gönüller alındı, gönüller yapıldı. Oyunlu, eğlenceli, konuşmalı, tanışmalı üç gün geçirildi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın istişare toplantısının sonunda yaptığı konuşmayı dinledim. Özellikle davaya ve dava arkadaşlığına vurgu yaptı, "bu dava kişilerle kaim değildir, hiçbir kişi ben dahil kendini davanın önünde göremez” dedi. Yani mealen "davanın geleceği uğruna kişilerden vazgeçilir, koltuklar bırakılır, bıraktırılır, kimse bundan alınmasın, küsmesin. Koltuğu bırakan arkadaşlarımızı ihanet etmediği sürece başka bir koltukta değerlendirilir. Bu parti kendi çocuklarını yiyen, öğüten bir parti değil” dedi. Kısaca dava arkadaşlığında vefaya, vefalı olmaya vurgu yaptı Sayın Erdoğan.
Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün için bu partinin ve bu davanın lideri konumunda. O, bu davaya ta imam hatipli yıllarında, çocukluktan gençliğe geçtiği dönemde gönül verdi. Neredeyse yarım asırdır, yılmadan, eğilmeden, yol ve yön değiştirmeden, omurgasızlık yapmadan bu günlere geldi. Sadece Selamet, Saadet, Fazilet ve Refah partilerinden sonra bizzat kurduğu ve genel başkanlığını yaptığı AK Parti'ye kadar hep çizgisini korudu, yolunda değil sadece siyaset yönteminde değişim oldu. Çünkü konjonktürel şartlar bunu gerektiriyordu.
Bugüne geldiğimizde AK Partinin üzerinde on beş yıldır iktidar olmanın rehaveti-rahatlığı gözleniyor. İşte bu rehavet, 2019 yılındaki seçimlerde hezimeti getirebilir. Bugünden tedbir almalı, rehavet görüntüsü olanlar kenara alınıp dinlenmesi sağlanmalı, yeni yüzler sahaya sürülmelidir. Futbol maçında olduğu gibi yorgunluk belirtisi gösteren saha dışına alınır ve kulübede yedekte bekleyenler sahaya sürülür. Biliyorum ki yedek kulübesinde oturan nice AK Partililer var ki fırsat verilirse partiye de, millete de yeni atılımlar yaptıracak, büyük hizmetler sunacak.
Evet, vefa bırakılmayacak, geçmişin değeri bilinecek, onlara saygıda kusur edilmeyecek. Ama o koltuklar bir adamı otuz yıl taşımayacak, koltuklardan şeref alanlar değil, koltuğa şeref verenler gelecek. Hatır gönül uğruna liyakatsizlere katlanılmayacak.
Yöneticilik ayrı bir sanat ve yöneticilikte başarılı olmak ayrı bir hüner. Çok şey bilmek iyi yönetmek anlamına gelmez. İyi yönetici, iyi ekip kuran, ekibine sahip çıkan, ekibine güvenen, iyi denetleyen ve gözlemleyen, yeni projeler üreten ve hayata geçiren, ekibine vefa gösteren, kolayca insanı harcamayan insandır.
Yönetime geliş bakımından iki tür yönetici vardır: Seçilerek gelenler, atanarak gelenler. Atanarak gelenin, sadece atayana karşı sorumluluğu vardır, sırtında yumurta küfesi taşımaz. Atayana şirin göründüğü müddetçe koltuğunu muhafaza etmeye devam eder. Seçilerek gelenin işi daha zordur. Kendisini seçen insanlara hizmetçi olabilirse, onların gönüllerinde taht kurmayı başarırsa koltuğunda kalmaya devam eder seçilen. Dolayısıyla seçimle gelen bir yönetici, hizmet ederken "ben yaptım oldu” dememeli, seçenlere kulak vermeli, iyi iletişim kurmalı, halkına karşı sıcak ve sevecen olmalı ki bir daha seçilebilsin. Sayın Erdoğan'ın 15 yıldır tüm seçimleri almasındaki sır, istişaresidir, sıcaklığıdır, iletişimidir, halkına güveni ve samimiyetidir.
Sonuç olarak, Afyon istişare toplantısının AK Partiye yeni bir dinamizm getireceğini umarız. Belediye Başkanları da, milletvekilleri de, il ve ilçe başkanları da buradan kendilerine dersler çıkarmalılar, "nerede yanlışımız var, nereden başlamalıyız, ne yapmalıyız ki bu partiyi yeniden şaha kaldıralım ve 2019 seçimlerinde başarı gösterelim” diye kendilerine sormalılar.
BAŞKAN ADAYLARINDA GÖRMEK İSTEDİKLERİMİZ
KUR’AN’DA YAHUDİ PROFİLİ
HEDEF TÜRKİYE
İSLAM BARIŞ GÜCÜ ŞART
GAZZE YANARKEN YÜREK YANMAZ MI?
İSRAİL’İN ZEVALİ YAKIN
CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI
EĞİTİM POLİTİKAMIZ GÖZDEN GEÇMELİ
ÖZENTİLİ BİR KUŞAK VAR
İLAHİ UYARILAR DEVAM EDİYOR!