AH! BİZ

Biz milletçe  kurban psikolojisine girmeye bayılıyoruz.

    Başımıza ne gelse hep başkalarının anlayışsızlığı, bizim fazla merhametli oluşumuzdan ya da çok fedakarlık yapmamızdan.

    Bayılıyoruz günah keçileri bulmaya. Ekonomi kötü; suriyelilerden, evler pahalı; suriyelilerden, iş yok; suriyelilerden, hırsızlık, arsızlık, hepsinin sebebi onlar..

    Peki biz; ne kadar masumuz?Hiç ,tecavüzcü ,hırsız , katil,dolandırıcı yok mu içimizde?.

    Bir sosyal yardımlaşmada Suriye'den gelen ailelere ev bulmak için çalışmıştım yıllar önce. Ahırının  bir bölümünü; ineklerin yan tarafını bize kiralamaya kalkmıştı benim merhametli(!) insanım. Pek çok ev sahibinin yüzüne bakılmayan, kimsenin oturmadığı evleri değerini kaç katına kiralandı. İnsanların çaresizliği bizlere para oldu.

    Depremin haftasına 11 vilayetimiz acı içinde iken bizim ev sahibi, merhametli insanlarımız fiyatlara 2-3 kat zam yaptı.

    Gençler üniversiteden mezun olup, diplomalı işsizler olarak kalmayı tercih ederek, hiçbir işi beğenmeyip” ben tarlada çalışamam, ben inşaatta çalışamam, ben fabrikada çalışamam, ben kat sorumlusu olamam, ben sanayide vasıflı- vasıfsız işçi olamam” derken Suriye'den gelen doktor fabrikada işçi oldu, orada inşaat sahibi burada işçi oldu, her işi öğrenip yapmaya canla başla çalıştılar.

    Rızkın Allah'tan geldiğine inanması gereken Müslümanlar; rızık verici olarak kendilerini görmeye başladı:

- Biz onlara iş verdik, para verdik, doyurduk, giydirdik ….

   İnsanlar çalışmalarının karşılığını az demeden hak ederek aldılar ve şikayet etmediler. Vatan ile denenmişlerdi ve hep ayakta durmaya çalıştılar.

    Geçen hafta ülkemizi ve çıkarlarımızı tehdit etmek isteyen insanların eş zamanlı burada ve Suriye'de çıkardıkları olaylarda;” ben ülkemde mülteci istemiyorum” yaygarası koparanların en yakınlarının muhakkak yurt dışında göçmen olması hatta kendilerinin araştırıldığı zaman göçmen olmaları göstermiştir ki ;en çok şikayet edenler vicdanı en rahatsız olanlardır.

    Suriye ile YPK yapılanması görüşmelerinin olacağı tarihte bu 2 ülkenin anlaştığı takdirde israil çıkarlarının tehlikeye düşeceğini bilen taraflarca bilerek çıkartılan olaylarda yakalanan kışkırtıcı roldeki 43 kişinin hepsinin adli suçlarının olması, tecavüzden, hırsızlıktan, adam kaçırmadan yüz kızartıcı cezaların olması da bunun bir delilidir.

    Suriye Devlet başkanı'nın özel medya danışmanı Luna El Şibil'in şüpheli ölümü, eşinin şüpheli ölümü de yapılmak istenen kargaşanın ne boyutlarda olduğunu göstermektedir.

    Akıl sahibi olmak sorumluluğu, kalp sahibi olmak merhameti, vicdan sahibi olmak hukuku ve adaleti, insan olmak illâ ahlakı gerektirir…..


Yazarın Diğer Yazıları