Konyaspor’da korkutan düşüş
Güzel insanlar güzel yerde ölürler! Güzel insandı, güzel yerde öldü
12. KONYA KİTAP GÜNLERİ
Tekstil patronları her şeyi devletten beklemek yerine biraz özeleştiri yapmalı
SAHTE DİN VE TARİKATLAR
1 Ekim 1949 Unutulmuşların Çığlığı Doğu Türkistan 76 Yıldır Zulüm altında
İMANIN İBADETE, İBADETİN DE İMANA ETKİSİ
DOĞUM VE ÖLÜM ARASINDA...
SAVAŞIN GALİBİ HAMAS MÜCAHİTLERİ VE GAZZE HALKIDIR.
Anlaşma sürecine olumlu katkı vermek
Doğa’dan Allah’a…
HASTALIK BİR NİMET MİDİR?
Kazanmak İçin Mücadele Gerek
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
İKİ DEYİM
Olmaklık Üzerine Bir Aynadan
iPhone 17 almayın, TOGG alın
Basit hatalar ağır fatura
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Rakamlarla Otomobil Piyasası
Eski Roma'lıların yapım işlerindeki başarıları kayda değer bulunmakta. Birçok Roma kemeri 2000 yıldır ayakta.
Romalıların ilginç bir uygulaması varmış. Bir kemerin yapımı bitip, iskele ayakları kaldırıldığında;sorumlu olan baş mühendisin kemerin altında durması isteniyor. Eğer kemer dayanıklı olmamışsa bunu ilk öğrenen hem mühendis olacak, hem de sorumluluğunu aldığı işte haksızlık ve eksiklik yapmış ise bedelini canı ile ödeyecek.
Daha sonra kurulan Selçuklu ve Osmanlı eserleri de 1000 yıldır ayakta. Onların sırrı da ahireti, Allah'ın sorgusunu, kulun hakkını; başlarına hemen yıkılacak o kemer gibi üzerlerinde hissetmeleri, dikkat etmeleri.
Fâni olduğuna iman eden Adem evladı bir gün hesabı sorulacağı idrakini hep canlı tutar.
Konya'da yaşanan olay; hepimizin, her vicdan sahibinin yüreğini sızlattı. Olayın yaşanma şekli ve zamanı pek çok art niyetli, provokatif unsurlar barındırsa da; sorumluların hemen cezalandırılması iç rahatlatıcı.
Unutulmaması gereken nokta; bugün çözülmemiş bir problem varsa bunun sebebinin geçmişte gereken tedbirlerin alınmamasındandır.
Yasaklı ırkları şehir hayatının içinde besleyip, üstelik canını sıkan biri oldu mu onun üzerine saldırtmakla tehdit edip, çocukları parçalamalarına, teyzeleri, amcaları ısırmalarına müsaade eden anlayış bu münferit olayı bahane edip zarar verici sokak köpeklerinin güzel şartlarda, barınaklarda beslenmesini- bakılmasını engellemeye çalışmamalı.
Hepimizin ilk sorusu kendine olmalı:” Ben bacağı köpekler tarafından ısırılıp ,15 ameliyat olan ve sonunda bacağı kesilen o annenin evladı olsam buna dayanabilir miydim? Ya o çığlık çığlık köpeklerin ağzında yemek haline gelen benim evladım olsa nasıl önlem almadan dururdum?”
Konya'da bu hafta Cumhurbaşkanımız tarafından asırlık projelerin açılışı yapıldı. Akdeniz ile iç Anadolu'yu birbirine bağlayan Eğiste- Hadimi viyadüğü trafiğe açıldı. Türkiye'nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü 4 şeritte hizmet verecek. Aselsan Konya silah sistemleri(UKSS) fabrikası açıldı.
Bu önemli açılışlar bir vicdan yoksulunun caniliği gölgesinde bırakılmak istense de; başarılı olmadı.
" Kalbinizi çitin üzerinden atın; geri kalanlar onu izleyecektir” der, Peale.
O zaman biz de merhameti ve sevgiyi kalbimize yerleştirip, insana faydalı olmayı şiar edinerek atalım kalbimizi…
İKİ DEYİM
ZEHİR
VİCDAN
VİCDAN FİLOSU
GÖĞE BAKALIM
ERİNMEDEN
YÜREK YANGINI
İNSAN EDER
ÜMİDİMİZ VAR
DOĞRU