İrtifa kaybeden muhalefet
MÜ’MİN; KORKU VE ÜMİT ARASINDA YAŞAMALIDIR
BAYRAK NEDİR?
Faiz indirimlerinin olumlu etkileri piyasalarda neden hissedilmiyor?
Perde önünde ABD-İran savaşı, perde gerisinde Türkiye-İsrail savaşı
BERAT ETMEK İÇİN ÇABAMIZ VAR MI?
Yürüyün, Durmayın! Durursanız Sırat’tan Düşersiniz.
Ey Galibiyet! Bizim Kapıyı da Çal
Artık Çağdaş Atan’ı değiştirmeye gerek yok
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
DİNİN BİREYSEL YORUMA TERK EDİLMESİ, HAKİKATTEN HEVÂYA DÜŞÜŞ
O YOK
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Maveraünnehir’den Anadolu’ya Özbekistan ve Türkiye Kardeşliği
KANADA BAŞBAKANI CARNEY’İN FERYADI
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
YIKIM
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
Ankara’nın Konya Gibi Bir Modele İhtiyacı Var
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Eski Roma'lıların yapım işlerindeki başarıları kayda değer bulunmakta. Birçok Roma kemeri 2000 yıldır ayakta.
Romalıların ilginç bir uygulaması varmış. Bir kemerin yapımı bitip, iskele ayakları kaldırıldığında;sorumlu olan baş mühendisin kemerin altında durması isteniyor. Eğer kemer dayanıklı olmamışsa bunu ilk öğrenen hem mühendis olacak, hem de sorumluluğunu aldığı işte haksızlık ve eksiklik yapmış ise bedelini canı ile ödeyecek.
Daha sonra kurulan Selçuklu ve Osmanlı eserleri de 1000 yıldır ayakta. Onların sırrı da ahireti, Allah'ın sorgusunu, kulun hakkını; başlarına hemen yıkılacak o kemer gibi üzerlerinde hissetmeleri, dikkat etmeleri.
Fâni olduğuna iman eden Adem evladı bir gün hesabı sorulacağı idrakini hep canlı tutar.
Konya'da yaşanan olay; hepimizin, her vicdan sahibinin yüreğini sızlattı. Olayın yaşanma şekli ve zamanı pek çok art niyetli, provokatif unsurlar barındırsa da; sorumluların hemen cezalandırılması iç rahatlatıcı.
Unutulmaması gereken nokta; bugün çözülmemiş bir problem varsa bunun sebebinin geçmişte gereken tedbirlerin alınmamasındandır.
Yasaklı ırkları şehir hayatının içinde besleyip, üstelik canını sıkan biri oldu mu onun üzerine saldırtmakla tehdit edip, çocukları parçalamalarına, teyzeleri, amcaları ısırmalarına müsaade eden anlayış bu münferit olayı bahane edip zarar verici sokak köpeklerinin güzel şartlarda, barınaklarda beslenmesini- bakılmasını engellemeye çalışmamalı.
Hepimizin ilk sorusu kendine olmalı:” Ben bacağı köpekler tarafından ısırılıp ,15 ameliyat olan ve sonunda bacağı kesilen o annenin evladı olsam buna dayanabilir miydim? Ya o çığlık çığlık köpeklerin ağzında yemek haline gelen benim evladım olsa nasıl önlem almadan dururdum?”
Konya'da bu hafta Cumhurbaşkanımız tarafından asırlık projelerin açılışı yapıldı. Akdeniz ile iç Anadolu'yu birbirine bağlayan Eğiste- Hadimi viyadüğü trafiğe açıldı. Türkiye'nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü 4 şeritte hizmet verecek. Aselsan Konya silah sistemleri(UKSS) fabrikası açıldı.
Bu önemli açılışlar bir vicdan yoksulunun caniliği gölgesinde bırakılmak istense de; başarılı olmadı.
" Kalbinizi çitin üzerinden atın; geri kalanlar onu izleyecektir” der, Peale.
O zaman biz de merhameti ve sevgiyi kalbimize yerleştirip, insana faydalı olmayı şiar edinerek atalım kalbimizi…
YIKIM
YOLUN SONU
KÜFÜR
ABÂD OLMAZ
SEVDALISIYIZ
TERAZİ
DUYMAK İSTEMİYORUZ.
YAPMAYIN!!
HOŞ EYLE
SANDWİCH -EKMEK ARASI