HANİ?

Hani ;
- nerede doğduklarına,
- kim olduklarına,
- renklerine,
-kökenlerine ,
-dinlerine,
- sosyal köklerine bakılmaksızın dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu yaşama, sağlık, barınma, fiziksel ve psikolojik sömürüye karşı koruma, eğitim gibi haklarının hepsini birden koruyacaktınız?..
    2 Kasım 1989'  da adalet, eşitlik, hak, hukuk nutuklarını kimseye bırakmayan Birleşmiş Milletler olarak çocuk hakları beyannamesine imza atmıştınız.
    İmza sahibi 193 devlet ; devlet özelliği bile olmayan terörist işgalci yapılanmaya karşı neden suspus?
    45 günde 5 binden fazla bebeği , çocuğu şehit eden, bombalarla bedenlerini parçalayan , bir o kadarının da engelli kalmasına, ruhunun dinmez sızısına sebep olan israil; adalet, hukuk, eşitlik gibi tüm söylemlerinin ve imzalarının yalan bir aldatmacadan ibaret olduğunu kendi halklarınıza en acı yoldan göstermiş oldu.
    Nereye gittiğini biliyorsan menzile muhakkak varırsın. Yolda son nefesini versen dahi senin yola çıkışın varıştır.
    Yetmiş küsur yıldır Filistin  halkındaki yok edemediğiniz, tüm eşitsiz gücünüze rağmen söndüremediğiniz  istikametlerine duydukları bu iman ve sebat.
    Emerson;  son güzelliği bulmak için tüm dünyayı dolaşsak da onu içimizde taşımıyorsak  asla bulamayız, der. 
   Filistin'in, Mescid-i Aksa'nın bin  ölüp yüzbin dirilen sahiplerinin güzelliği davalarına olan seba tlarını içlerinde taşımaları….
     Küçücük çocuğun; yolda dağda yürürken karşısına dikilen tam teçhizatlı, eli silahlı israil terör askerine” bu vatan benim toprağım, onu senden alacağım "diyen gür sesi…
    Birleşmiş Milletler devletlerinin başındaki yöneticilerin ve imza sahiplerinin ; Filistin halkının ve çocuklarının yüzlerine bakacak, dünyanın merhametli ve adaletli insanların karşısında duracak hiçbir dayanağı kalmamıştır.
    Şehit olan binlerce masum bebek ve çocuk kanı Filistin  halkına şanlı bir zaferi getirecek ama tarih bizi şahit kılacak ki;  halkın güvenini kaybeden tüm taht sahipleri kendi söylemlerinde silinip kaybolacak…..
 

Yazarın Diğer Yazıları