KİME/ NEYE/NİÇİN

Elbette ki hepimizin aynı düşünmesini, aynı hissetmesini, aynı şeye gülüp, ağlamasını beklemiyorum ama acının, şefkatin, adaletin,saygının; "kime? Neyi? Niçin?” gibi sorgulamaları,hadleri (çizgileri) olması lazım.

    Bir baba ve 10 yaşındaki oğluna akşam iftar için ekmek alıp gelirken 5-6 köpek saldırıp ; adamın çenesini parçalayıp, kulağına, yüzüne ciddi zararlar veriyor. Adam oğlunu kurtarıyor ama kendisi ameliyatlar oluyor. Kulak ve çeneden 30 dikişi var.İki ay pipetle sıvı alabilecek sadece…

  Bir başka yaşlı kadına evinden 500 mtmesafedeki mezarlığa ziyarete giderken yasaklı ırklar saldırıyor ve kadının dizlerini parçalıyor.

   Geçimini hayvancılıkla kazanan ve kredi çekerek koyunlar alan ailenin tüm hayvanlarını  yan komşularının yasaklı ırk köpeği telef ediyor…..vs.vs..

  Her gün yaralanmaları, ölümleri, kazaya sebebiyet vermelerini duyduğumuz, izlediğimiz bu köpek teröründe en akıl dışı olan şey; köpek sahiplerinin olay yerinde can veren, onlarca,yüzlerce hayvanı önemsemeyip köpekleri bağırlarına basarak sevmeleri ve insanların acılarına duygusuzca bakmaları.

  Her gün bir insanın acısına, ölümüne,yaralanmasına karşı son derece duyarsız, saygısız,merhametsiz olmaları ve hâla köpeğe insan- çocuk muamelesi göstermeleri.

  Bir insan herhangi bir insana ya da kamu malına,sokaktaki direğe bile zarar verse hesap verir, ceza alır ,bedel öder.

  Hayvansever olduğunu söyleyen bir grup insan köpeklerine insan muamelesi yapınca;” o zaman sorumluluğunu alın” demek istiyorum.” Girin hapse onlarla birlikte yatın, maddi zararları kendi bütçenizden karşılayın, bedel ödeyin”.

  İnsanın karşılığı olmasa bile azıcık olsun hesabını verin, acısını duyun!..

  Ağzını her açtığında dünyadaki her fenalığı dinedaha doğrusu islam'a bağlayanlar üst perdeden konuşurken; "İslam'da kadın köle gibidir,değersizdir” sloganları ile ezber cümleler kurar.Kendilerinin modernite ile kadını özgürleştirdiğinden dem vurur. Oysa moderniteninkadına sunduğu hastalıklı bakış açısı; beğeni normları onu Allah'ın verdiği tüm itibardan soyup basitleştirir, metalaştırır.

  Modern köle pazarı görüntüsünde bir manken ajansı ve önünde iç çamaşırı ile kendini  beğendirmeye çalışan henüz 18 yaşında bir genç kız. Karşısına geçip onu inceleyenlerin yapmadığı (belki de bizim görmediğimiz kısımda onu da yaptıkları) bir tek dişlerine bakmamak!

  Çıplaklığın itibar sayıldığı, en akıl dışı işlerin takipçi bulmak adına yapıldığı günümüzün hastalığı maalesef vicdan ve beyinlerimizdeki hatalı değer yargıları.

  Kime ,neye, ne için ,nasıl değer vermeliyiz;yeniden gözden geçirmeliyiz


Yazarın Diğer Yazıları