DİRENİŞ POSTUNA BÜRÜNEN İHANET
“Anadolu Mayası” Sütü Yoğurda Dönüştürmüştür.
VİCDAN YELKEN AÇTI
Amerika’nın FETÖ’sü: İsrail
Aile Yılı ayrılık yılı olmasın
İSLAM KÜLTÜR VE EDEBİYATINDA SEYAHATLER ÜZERİNE KISA BİR SEYAHAT 3
Yüksek enflasyon gelir dağılımını allak bullak etti
MADLEEN GEMİSİ
MADLEEN; KENDİSİ KÜÇÜK OLSA DA ETKİSİ ÇOK BÜYÜK BİR GEMİ
ÇINAR VE PINAR
YAŞLANIYOR MUYUZ? YOKSA ZAMAN MI BİTİYOR?
TERÖRSÜZ TÜRKİYE
Nisan Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
Filmde seyrettiğimiz kahramanın hastalığını doktor arkadaşım tanımlıyor:
- Kendini beğenmeme, bir uzvunu ya da tüm bedenini, yaşantısını yabancı görme, tanımama,istememe, başkası gibi uzaktan bakma, kopuk hal,diyor. Tıp aleminde bile çok bilinmez diye ekliyor.
- İyi ama son yüzyılda bizim insanımızın çoğu bu hastalığa tutuldu desene; tüm köklerini inkar,Selçuklu'yu- Osmanlı'yı beğenmeme hatta kibirli bir kopuklukla , bir anda ağaç kovuğunda türemiş edasıyla "şu tarihte kurulduk” diye yönetim şeklinin değişimini kendi varoluşu kabul etme,gerçekliği yitirme.. Tam bu değil miyiz ?.
Öyle olmasa vatan toprağının her karışına meccanen, hiçbir karşılık beklemeden kanını,canını, malını yiğitçe veren şehitlerine, gazilerine,atalarına bu kadar saygısız, bu kadar fütursuz, bu kadar uzak olabilirler miydi?.
Şehit kokusu gelir; arşın altından esen bambaşka bir koku sarar etrafı.. Yakınları şerefli bir iç yangınını bağırlarında taşırken; devlet bu milletin şehidine -gazisine olan bitmeyecek borcunu temsilen bir maaşla, iş kolaylığı ile, tazminatla teselliler vermeye çalışır.
Bu hastalığın çaresiz illetine tutulanlar başlar üst perdeden konuşmaya: Önce;
- Evi kötü, sıvasız, babası şöyle, kardeşi böyle…..Devletin yardımından sonra:
- Ne oldu? Şehit geri mi gelecek? Bedelli şehit mi oldu?….
Vatanın toprağı, bayrağı, dini uğruna bacağını,elini, kolunu hatta tüm bedenini sarsacak kayıplar yaşayarak gazi olur; ödediği bedellerle sevdiklerine tutunmaya çalışır , tek tesellisi canı karşılığında vatan mensuplarından, milletin fertlerinden samimi şükrane bir saygı, bakış, söz,davranıştır ama bu hastalıklı yapının elindekiler için bir komedi paragrafı olurlar.
Kendine yabancılaşan neyi beğenir?
Özünden kopan hangi köke tutunur?
Köksüz, özsüz olan nasıl geleceği çizer?
Hangi asalet ona gelir?
VAH!Kİ VAH!!!
ÇINAR VE PINAR
KAB
ANAHTAR BİLGİ
BİR HAYAL BİR MÜZE
YAĞMUR
PAMUK
SÂBIGUN
FOSİL DÜŞÜNCE
DESTİMÂL
VERMEK