MİLLİ İMZA

Hafta sonu çok güzel bir deneyimi tattık.
   TOGG'u  sürüş deneyimi; hani şu yüz yıllık rüyamız. Muhalif bazı kafaların ısrarla reddettiği; "dışarıdan geliyor, montaj ,vesaire” diyerek muhalif olmakla vatana, millete, milli sermaye düşmanlığı karıştıran zihniyetin hâla” hayal” dediği TOGG'u.
    Türkiye'nin pek çok ilinde; İzmir, İstanbul, Adana, Antalya, Samsun, Ankara, vs… Bu deneyimi yapacağın merkezler var. Ben yakınlığı nedeniyle Ankara'yı seçtim.
    Kapıdan girerken gördüğüm Anadolu ateşi beni zaten yaktı; ah! o ne güzel bir renk ve görüntü.
     Hafta sonu olması münasebetiyle merak edip görmeye gelenler, sürüş deneyimi yaşamak isteyenler, içerisi TOGG hayranlarıyla dolu.
    Anadolu ateşi; kırmızı, Anadolu topraklarının tutkusunu ve cana yakınlığını temsil ediyor ki, benim favorim.
  Gemlik mavisi; zeytin ağaçlarının gölgelerinde kalan mavi suları,
   Pamukkale beyazı; travertenlerin hayal beyazlığı, Kapadokya; peri paşalarının bej rengi,
 Oltu;siyah,taşın göz alıcı parlaklığı ve sağlamlığı,
 Kula'nın kayaçları ve vadilerini yansıtan yeryüzü rengi ,Türkiye'nin renkleri ile TOGG..
    İçerde meraklılarına sunmak için her renkten var. Merak edenleri arabanın içine bindirerek tek tek tüm ayrıntılarını gösteriyorlar.
   Her şeyden önce karşılama muhteşem; kendini hem özel, hem evinde hissediyorsun. Güler yüzlü personel sizi koltuklarda dinlendirip; çay, kahve ile ağırlarken sıra ile yaşamak istediğiniz deneyim hakkında bilgilendirme, sunum yapıyor.
    Ve.. İşte ona doğru ilerliyorum; sürüş deneyimimi  Kapadokya ile yapacağım. Yıllardır trafikteyim ama tam bir uzay arabası gibi iç aksamı görünce elimde olmadan bir heyecan, titreme oldu.
   On beş  km. trafikte olacağım söylenince "acaba yapmasak mı” diyordum ki;  bana sürüş deneyimim de rehberlik yapacak olan Yasin bey; sakinleştirici, cesaretlendirici bir üslupla:
- Merak etmeyin, ben size her şeyi tanıtacağım. Düğmeye basın, şu an araba çalıştı, bu tuş ileriye, geriye ve sabit tuşu. Frene dokunduğunuz zaman zaten araba kendini hemen sabite alıyor.
   Araba çalışırken , giderken o kadar konforlu ki tek ses yok, en küçük bir zorlanma hissetmiyorsunuz. Sanki bir pamuk kitlesinin hafifliğinde akıp gidiyorsunuz.
    Yolda giderken durduğumuz ışıklarda yanımızda duran diğer arabaların içinden el sallayan, heyecanla:
- Abla değişelim mi? diye bağıran çocuklar…
    Her şey mükemmeldi. Bu devletin gücünü, milli sermayemizi ifade eden her çalışma; vatanı sahiplenen her yüreğin gururudur.
    TOOG;  bir rüyanın gerçekleşmiş haliydi. Onu yollarda görmek, bayrağımızı dalgalanırken görmenin gururunu ,sevincini yaşattı.
    TOOG ; Türkiye'nin yollara milli imzası, çok güzelsin….
 

Yazarın Diğer Yazıları