Sahtelik

Sosyal medya çıktığından beri insanlar 2-3  kimlikli. Bir gösterdikleri yüzleri ve hayatları,  bir de asılları olarak yaşamaktalar.

    Hiç küçümsenmeyecek bir çoğunluk;  sosyal medya içerik üreten youtuber,  fenomen olma çılgınlığında.  Hayatlarının bir bölümünü gerçeklikten uzak story sosunda sunmakta.

   Bir de para kazanayım da rezil olsam da fark etmez kafasında olanlar var ki;  insan düşünmeden edemiyor.” Acaba bunların yanında yöresinde:

- Ya sen ne yapıyorsun?  Bu yaptığın rezillik, diyen bir tek dostu, arkadaşı yok mu? Diye.

     TikTok' u Pekin'de kuran Byte Dance firmasının ceo'su ünlü milyarder Zhang Yiming internet pazarını ele geçirmeye niyet ettidiğinde;” henüz bu sektörün beşte biri bizim” diyordu. Her şeyin sahtesini ve ucuzunu ürettikleri gibi sosyal ağlar üzerindeki hayatlarda da bunu başardılar.

     Haber ağları üzerinden her gün önümüze düşen garipliklerin yayılma hızı” bu insanlar ne yapıyor?” dedirtiyor.

    Şu hız çağı dediğimiz tüketim çağında tüm sosyal ağları dostlarımızla yakınlaşmak ve kendimizin yapı taşlarını güzelleştirmek için kullanabiliriz.” Nasılsın” dediğimiz insanları arttırabiliriz.

    Akıma kapılıp yaptığımız güya çılgınlıklardan sonra elimizde kalan sahteliğin getirdiği bir yalnızlık ve mutsuzluk olacağına;  birilerinin ve kendimizin iyiliğine yapılmış yatırımlar olsun.

    Hayırda yarışmak, üretmek, sevmek, ümit etmek gerçekliğimiz olsun……


Yazarın Diğer Yazıları