Konyaspor’da korkutan düşüş
Güzel insanlar güzel yerde ölürler! Güzel insandı, güzel yerde öldü
12. KONYA KİTAP GÜNLERİ
Tekstil patronları her şeyi devletten beklemek yerine biraz özeleştiri yapmalı
SAHTE DİN VE TARİKATLAR
1 Ekim 1949 Unutulmuşların Çığlığı Doğu Türkistan 76 Yıldır Zulüm altında
İMANIN İBADETE, İBADETİN DE İMANA ETKİSİ
DOĞUM VE ÖLÜM ARASINDA...
SAVAŞIN GALİBİ HAMAS MÜCAHİTLERİ VE GAZZE HALKIDIR.
Anlaşma sürecine olumlu katkı vermek
Doğa’dan Allah’a…
HASTALIK BİR NİMET MİDİR?
Kazanmak İçin Mücadele Gerek
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
İKİ DEYİM
Olmaklık Üzerine Bir Aynadan
iPhone 17 almayın, TOGG alın
Basit hatalar ağır fatura
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Rakamlarla Otomobil Piyasası
"Oradaydım "demek için gitmeliyiz.
Seneler önce Mavi Marmara yolcularını ve Konya yardımlarını uğurlamak için toplandığımızda sabahın çok erken bir saatiydi. Bülent Yıldırım bey; alanı dolduran küçük kalabalığa dönerek:
Yarın kıyamette sorulacak; mazlumların yardımına gidilirken ne yaptınız? Şahit olsun yer ve zaman ki siz "oradaydık” diyeceksiniz.
Bu söz beni çok derinden yaralamıştır. Hayatımın bugüne kadar olan her anında, ellerimi semaya her çevirdiğimde bunun için dua ettim:” beni razı olduğun her hayırlı işin ifâsında eyle”.
Çok zor şartlarda olmama rağmen Ayasofya'nın açılışında ki namazda olabilmek için de bu yüzden gayret etmiştim. İslam aleminin bir sancısı dinerken, bir duasına icabet olunurken ve 83 yıl sonra nazlı Ayasofya'nın minarelerinden ezan-ı şerif semayı doldururken, zaman da buna şahitlik ederken "oradaydım” diyebilmek için.
Zamanımızın insanları olarak içine düştüğümüz en zor hastalıklardan biri ertelemek, " sonra” demek. "Orada” olamadığımız ne çok şey, ertelediğimiz için birer "keşke” oluyor.
Hasta akraba, eş, dostlarımız var ;”ya! bir gidip ziyaret edeyim ama şimdi değil sonra, şu işten sonra”… Bir bakıyoruz hasta emaneti teslim etmiş Rabbine .Ah! diyoruz ,keşke hemen gitseydim”.
Özür dilememiz gereken, kalbini kırdığımız, hakkına girdiğimiz insanlar var; yolculuğumuz esnasında öyle ya da böyle kesişmiş yollarımız. Bir ziyaret, bir telefon aslında gereken ama sonra dediğimiz için nice haklar oluyor birer ahiret "keşke”si…
Kilomuzdan memnun değilizdir; beslenmemizi düzene koymamız gerekir. Başlangıç tarihi hep bu haftadan sonraki pazartesidir. Ah! nasıl bir pazartesidir ki o bir gelmez.
Karar veririz artık düzenli spor yapacağız diye ama hep bu günlerdeki telâşeli şeyler bitsin ondan sonra dediğimiz için; dere kenarında karşıya geçmek için suyun bitmesini bekleyen adam gibi sakin bir hafta bekler dururuz.
Kendimizi geliştirmek için bir ilim öğrenmek isteriz ama onunda vakti bir türlü gelmez.
İnsan evladının yaşamı asla tekdüze, monoton olmayacaktır. Vaat edilmiş dünya onun yeri değildir. Koşturanlar, yürüyenler, çaba sarf edenler, bugün ve şimdi yapmalıyım diyenler kazanacaktır.
" Sonra” diyenler helak oldu. Bugün işte o pazartesi ve zaman şu an…
İKİ DEYİM
ZEHİR
VİCDAN
VİCDAN FİLOSU
GÖĞE BAKALIM
ERİNMEDEN
YÜREK YANGINI
İNSAN EDER
ÜMİDİMİZ VAR
DOĞRU