TOPRAK

Bizi toprağa bağlayan ne? 
   İlk insan, ilk peygamber, ilk atanız Adem aleyhisselamın ondan yaratılması mı?
  Sadece yaratılmanın sebebi değil,  yaşamın devamının da onda olması mı? Yediğimiz, içtiğimiz her nimetin bağrından fışkırması mı? Ondan beslenen hayvanlardan aldığımız et, süt, deri ile bize dönen vefa mı?
   Beslediği, büyüttüğü evladının bin ayıbı olsa da onu gizlemeye çalışan anne şefkati mi?
  Ona   döndüğümüzde, bizi içine aldığında her zerresiyle bizi saklayacak olması mı?
  " Sevinince toprağa bak” diyen güzeller güzeli sallallâhu aleyhi ve sellem) …..
    Geldiğin yeri unutma, yeryüzünün üstündeki elde ettiğin güce kapılıp sarhoş olma, şımarıklığın kibri getirir ve kibir seni helak eder. Neye sahip olursan ol;  toprağa elin boş gideceksin. Yeryüzünün tamamını kendine mülk edinsen altında sadece 3 metreyi , senden önce zerreleri oraya karışmış binlerle paylaşacaksın.
    Sevdiğini toprağa vereni artık korkuları terk eder. Göklerden yağan rahmet toprağa karıştıkça sevdiklerinin kokusunu duyar. Belki o yüzden; sevilen kokular arasında yağmur yağan toprağın ilk sırada olması…
   O yüzden tüm dünya zalimleri zulümde birleşip küçücük bir beldeyi aylardır bombalarla helak ederken o insanlarda tek bir ümitsizlik, yılgınlık göremiyorlar.
    Toprağı bize vatan eyleyen içine akıttığımız  kanlar , sırladığımız sevdiklerimiz, üzerinde yaşadığımız dinimiz ,kültürümüz, şuurumuzdur.
    Siyonizm ; ISISI! kendine rehber edinen tüm kötülüklerine ve zalimliklerine  kendi hastalıklı ruhları ile yazdıkları kurallarla kılıf bulan,” tüm dünya bize hizmet için yaratıldı, istediğimiz yerleri almak için her şeyi yapabiliriz” diye var gücüyle çalışan insanların sistemi. Nereye gitseler orayı târumâr eden zihniyet.
    Bin  yıllık topraklarından zulümle çıkarmaya çalıştıkları Filistin halkını binlerce daha şehitle toprağına karıştırdıkça  orayı onlara daha çok vatan yaptıklarını bilmiyorlar .
   Dedik ya topraktan yaratıldık ama her toprak bir değil. Niceleri var; verimli,  üzerine attığın tohumu ağaç eder. Nicesi de var ki;  verimsiz, kıraç, kötü en güzel tohum atsan çürütür ziyan eder.
    Siyonizm'in  inananları işte o kötü, kıraç toprak; onların gönüllerine  en güzel sözleri de söylesen, tek bir çiçek açmaz, üzerinde en küçük bereket oluşmaz..
     Peki ! Masumlara yapılan zulüm karşısında milliyetten, kökenden bahsedenlerin gönlü hangi topraktan? 
    Unutma! Bedenin ilk menbaına  kavuştuğunda yüreğinin, yapıp ettiklerinin hesabını vereceksin…
 

Yazarın Diğer Yazıları