YAHUDİNİN PARA AŞKI

İki  yahudi arkadaş piyasayı araştırmışlar ve o sene hâki renkteki kumaşın moda olacağını öğrenmişlerdi. Bütün varlıklarını paraya çevirdiler. Piyasadaki bütün haki kumaşları satın aldılar, depoları bu renkteki kumaşlarla doldu ancak kimsenin bu kumaşlara tâlip olmadığı görüldü.
    İki kafadar artık iflasın eşiğine gelmişlerdi. Mois ve Aron dertli dertli oturuyorlardı. Artık bıçağın kemiğe dayandığı bir gün kapı çalındı ve içeriye bir albay girdi.
   Sizde dedi, haki renkte kumaş var mı?.
    Kulaklarına inanamadılar. Hemen atıldılar:
- Evet albayım var , gösterelim ,dediler.
   Albay dikkatle kumaşları inceledi ve:
- Çok beğendim, dedi. Bu sene askerlere 200 .000, subaylara 50.000 adet haki renkte elbise yaptıracağız. Ancak tabii ki benim tek başıma beğenmem yetmez , generalimin de  oluru lazım. Bana bir parça numune verin, yarın öğlen 12'ye kadar telgraf çekersem İptal ederim, eğer telgraf gelmezse kumaşları kesip imalata başlayabilirsiniz.
    O gece bitmek bilmedi. Kimi zaman ümitlendiler, kimi zaman” ya İptal olursa” diye endişelendiler.
   Ertesi gün saat 11:, 11:30 , 11 :45 gözleri yolda, korkuyla postacıya beklediler, gelmesin diye dua ederek. 12'ye  5 kala postacı sokağın köşesinden gözüktü,” belki bize gelmiyor”  diye ümitlendiler ancak postacı gelip kapılarını çaldı.
    Mois büyük bir kederle koltuğa çöktü. Aron da çaresiz kapıyı açtı. Postacının elinde bir telgraf vardı. Aron titreyen elleriyle telgrafı açtı, okudu ve sevinçle seslendi:
- Müjde Mois, baban ölmüş….
      Filistin zulüm altında kan gölüne dönmüş iken "ben ne yapabilirim? " demeyelim.Hepimiz kendi hesabımızdan sorumluyuz ve aşkı para olana para kaynaklarını "boykot "etmek en büyük silahımız.
   BOYKOT HAYATTIR….
 

Yazarın Diğer Yazıları