KUR’AN’DA YAHUDİ PROFİLİ


Peygamberler babası Hazreti İbrahim'in oğlu İshak'tan torunu Yakup peygamberin bir adı da İsrail'dir. O yüzden Kur'an'da Yahudilere İsrail oğulları diye hitap edilir. İsrail oğullarına verilen nimetlerden, ikramlardan, faziletlerden bahsedilir. İshak'ın on iki oğlunun dördüncüsü Yahuda'nın nesli olarak da bilinen Yahudiler, tarih sayfalarında miladi 1200 yıllarından sonra Hazreti Musa döneminde yer almaya başlamıştır. Yahuda'ya nisbet edilen Yahudi kavmi hep olumsuz yönleriyle anılır.
Evet, İsrail oğulları, milattan önce bin iki yüzlü yıllarda Mısır'da Firavun hanedanın emrinde, hakimiyetinde köle muamelesi gören bir kavimdir. Uzun yıllar ezilmişler, sömürülmüşler, Firavun hanedanından ikinci Ramses, gördüğü bir rüya üzerine, tahtını elinden alacaklar korkusuyla  bunların oğlan çocuklarını öldürmeye başlamış. Bu arada Hazreti Musa dünyaya gelerek Allah'ın bir lütfu ve mucizesi olarak Firavun'un sarayında büyür ve daha sonra kendisine Peygamberlik verilince İsrail oğullarını Mısır'dan çıkarıp Sina çölüne Filistin diyarına getirerek Firavunun zulmünden kurtarır. İşte yahudilerin karakter yapıları bu dönemden sonra ortaya çıkmış, içlerinden gelen birçok peygambere nankörlük etmişler, bir kısmını da öldürerek peygamber katili olmuşlar, bu yüzden de lanetlenmişlerdir. Yahudiler, tarih boyunca önce Firavun hanedanından, sonra Asur kralı Buhtunnassar'dan, Miladi birinci asırda  Romalılardan, 1490'da İspanyollardan, 1940'larda Almanlardan gördükleri zulüm, işkence ve eziyetler karakter yapılarına yansımış acımasız bir kavim olmuşlardır. Zulüm, işkence ve sürgünler, üstüne Allah ve resullerinin laneti, Yahudi kavmini maymunlara yani hayvani bir karaktere dönüştürmüştür.
Kur'an'da Bakara, Maide, Ta-Ha ve diğer surelerde Yahudi milletinin karakter yapıları, huyları, mizaçları uzun uzun anlatılır. Daha önceleri milletler içinde seçilmiş olarak fazilet ve nimetler verilen bu kavim yani İsrail oğulları biz müslümanlara ibret olsun diye Kur'an'ın neredeyse üçte birinde bunların isyanları, ahde vefasızlıkları,  nankörlükleri, ihanetleri, karakterleri anlatılır. Burada maddelere dökerek ve ayet numaraları vererek anlamak istiyorum.
1- Irkçı ve faşisttirler. Yahudiler, kendilerini Allah'ın oğulları ve en sevgili kulları ve kendilerini seçilmiş bir kavim olarak görürler ve başka kavimlere köle ve hayvan gözüyle bakarlar. (Maide, 18).  Onlarda Yahudi olunmaz, Yahudi doğulur.
2- Cennete sadece kedilerinin gideceğini ve birkaç günden fazla cehennemde kalmayacaklarını iddia ederler. (Bakara,80, 112)
3-Kitaplarının bir kısmına inanıp bir kısmına inanmazlar, işlerine geleni yaparlar. İnkarcı ve yalancıdırlar. (Bakara,85)
4- Allahın ayetlerini satalar, ondan para kazanırlar, Tevrat ayetlerini menfaatlerine göre yorumlayıp eğerler bükerler, tahrif ederler. (Bakara, 79)
5- İlahi mesaja ve müminlere karşı kalpleri kılıflı ve önyargılıdırlar. (Bakara.88)
6- Ölümü asla sevmezler, yaşamaya, dünyaya aşırı düşkündürler, bin yıl yaşamak isterler.( Bakara, 94,95)
7- Kalpleri katı, hatta taş gibidirler. Vicdan ve merhametli yoktur. (Bakara,74)
8- Haindirler. Sözlerinde durmazlar, ahde vefa göstermezler. (Maide, 13 Bakara,100)
9- Korkaktırlar. Savaşı sevmezler. Hazreti Musa'ya "Rabbinle birlikte sen savaş” demişlerdir. (Bakara,58, Maide,21-22-24)
10-Allah ve Peygamberler tarafından lanetlenmişler ve gazaba uğramışlardır. O yüzen dünyada hep dağınık ve devletsiz
yaşamışlar, dışlanmışlar ve sevilmemişlerdir. (Bakara,89-90)
11- Gaibe imanları yoktur, o yüzden Allah'ı cisimleştirip buzağıya tapmışlardır. (Bakara,59) Allah'a oğul isnat ederek Uzeyir Allah'ın oğlu demişlerdir.
12-Çok soru sorarlar ve görevleri savsaklamayı severler.(Bakara,108)
13-Nankör ve şükürsüzdürler, sabırsız ve şımarıklar. Allah sıcaktan korumak için bulutlar göndermiş, çölde bıldırcın eti ve kudret helvasıyla beslemiş ama tek bir yemeğe sabretmeyiz diye isyan etmişler, Hazreti Musa'ya baş kaldırmışlardır. (Bakara, 61)
14- İçlerinden bir grup Allah tarafından ilahi bir ceza olarak maymunlaşmışlar veya maymun huylu olmuşlardır.
15- Riyakar ve iki yüzlüdürler. Söylediklerini yapmazlar, hakla batılı karıştırırlar. Bildikleri hakikatleri gizlerler. (Bakara, 44,76)
16-Yahudi ve Hıristiyanlar olarak sever gibi görünseler de birbirlerini sevmezler.
18 –Peygamber katilidirler, kıyamete kadar lanetlidirler.
(Bakara, 91)
19- Hakaret ve alaycıdırlar. (Bakara,103)
20- İman edenlere, Müslümanlara karşı kafirler içinde en şiddetli düşman, önce Yahudiler sonra müşriklerdir. Bugünlerde Filistin'de ve Gazze'de İsrail devletinin
yaptıkları zulümlere baktığımızda, 1400 yıl önce Kur'an'ın çizdiği Yahudi profilini aynı şekilde görüyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları