Belediye başkanı açıkladı! O ildeki evler 4 lira 20 kuruşa satılıyor!

- Güncelleme Tarihi:

 Belediye başkanı açıkladı! O ildeki evler 4 lira 20 kuruşa satılıyor!
Türkiye’deki ev fiyatlarının yükselmesi ev almak isteyen vatandaşların bütçeleri zorlamakta. Ülkemizde evler birkaç milyon TL’yi bulurken, Avrupa’nın bu kasabasın da 4 lira’ ya ev almak mümkün.

Avrupa'nın o küçük kasabasındaki konut fiyatları, şu anda 4 liraya kadar düşmüş durumda. Bu durum, Hırvatistan'ın dünya genelinde dikkat çeken en uygun konut pazarlarından biri olduğunu söylememize olanak tanıyor. Buradaki evler, sadece 4 lira 20 kuruş gibi bir fiyatla satışa sunuluyor.

LEGRAD KASABASI

AVRUPA'DA EV FİYATLARI 4 LİRAYA KADAR İNDİ!

Macaristan'a komşu olan Hırvatistan'ın Legrad kasabasındaki konut fiyatlarındaki düşüşle birlikte Avrupa genelinde ev fiyatları 4 liraya kadar geriledi. Hırvatistan'ın bu kasabasında 4 lira 20 kuruşa ev sahibi olmak mümkün. Bölge, 1918 yılında Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun çöküşünden bu yana nüfus kaybına uğramış, ancak teşvikler sonucunda ev fiyatları 4 lira 20 kuruş, yani 13 sente kadar düşürülmüş.

Yerel Hırvat medya kuruluşu HRT, 2018 yılında başlayan programın etkisiyle kasabada son beş yılda çocuk sayısının arttığını ve bu artışın bir sonucu olarak yeni bir kreşin dahi açıldığını bildirdi.

LEGRAD KASABASI

TOPLAMDA 5 KONUT SATILDI

Legrad Belediye Başkanı Ivan Sabolic konu hakkında şu sözleri söyledi:

"Toplamda oturuma hazır 5 konut satıldı. Üç aile zaten buraya taşındı ve bizi sevindiren şey, her üç ailenin de taşınma sırasında yeni bir çocuğu olması. Bu durum kreşteki çocukların sayısını artırdı"

LEGRAD KASABASI

TADİLAT İÇİN BELEDİYE YARDIM EDECEK

Bu kasabada yaklaşık olarak 2 bin kişi yaşamaktadır. 2021 yılında, Legrad'da o zamanlar Hırvatistan'ın para birimi olan 1 kuna fiyatına satılan 19 boş ev satışa sunulmuştu. Reuters'ın verilerine göre, bu evlerin 17'si satıldı. Konutlar bakımsız bir durumdaydı ve belediye, gerekli tadilatlar için 25 bin kuna ödeme yapacağını açıklamıştı.

Özel mülkiyete ait bir konut almak isteyenler için kasaba, fiyatın yüzde 20'sini veya 35 bin kunaya kadar olan kısmını karşılamayı teklif etti. Kasabanın bu teşvikleri bu sefer de sunup sunmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

LEGRAD NEREDE

LEGRAD KASABASI NEREDE?

Hırvatistan'daki Legrad, Drava Nehri'nin kuzeydoğu kıyısında, Macaristan sınırına yakın bir yerleşim yeridir. Legrad, Koprivnica-Križevci İlçesi'ne aittir. Hırvatistan'ın kuzeydoğusunda konumlanmış küçük bir kasabadır.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #macaristan #4tlye ev #legrad

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER