Konya’da turşu sezonu açıldı! Turşu yapacaklar dikkat!

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da turşu sezonu açıldı! Turşu yapacaklar dikkat!
Konya’da tezgâhlarda turşuluk sebzeler yerini aldı. Sonbahara sayılı günler kala kış ayına hazırlık yapmak isteyen ev hanımları turşu hazırlıklarına başladı.

Mutfak kültürümüzün vazgeçilmez alışkanlıklarından biri olan turşu, tadına doyamadığımız meyve ve sebzeleri kışın da tüketebilmek için her sonbahar ve kış mevsimlerinde başvurduğumuz bir tür muhafaza yöntemi.

Turşu ve Turşu Yapımı - Kısık Ateş

TÜRK KÜLTÜRÜNÜN VAZGEÇİLMEZİ

Turşu iştah açıcı özelliği ve C vitamini açısından zenginliği sebebiyle tercih edilmesi gereken besinler arasında. Yararlı bakteriler barındırması ve kolesterolü düşürücü özelliğiyle de bilinir. Turşu yapımı Türk kültürünün vazgeçilmez alışkanlıkları haline gelmiştir.

Turşu tüketmenin 7 önemli faydası nedir? - Beslenme

KONYA'DA TURŞU HAZIRLIĞI BAŞLADI

Konya'da sonbahara sayılı günler kala evlerde kışlık gıda hazırlığı başladı. Vatandaşlar salça, konserve, turşu gibi gıda hazırlıklarını yapıyor. Pazarlarda da salçalık domates ve biber, turşuluk salatalık, biber, lahana, fasulye gibi ürünler vatandaşlara sunuluyor.

Farklı Lezzetleri İle Meşhur Çubuk Turşu Çeşitleri

MUTFAĞIN VAZGEÇİLMEZLERİ

Evlerde yapılan, mutfağın vazgeçilmezleri olan fasulye, domates, bezelye, bamya gibi sebze konserveleri kış aylarında tüketiliyor. Turşu ise günümüzde her çeşit sebze ve meyve ile yapılarak yine kış aylarında yemeklerin yanında kullanılıyor.

Turşular Nerelerde Saklanır? Çeşitleri Nelerdir? - Datça Köy Ürünleri

TURŞULUK SEBZE FİYATLARI NE KADAR?

Konya'da semt pazarlarında satılan turşuluk gıda fiyatları önceki yıla göre artış göstermiş durumda. Turşu yapmanın maliyeti de vatandaşları düşündürüyor. Pazar esnafından alınan bilgilere göre, turşuluk sebzelere yönelik talep yoğunluğu bulunuyor ancak artan fiyatlar nedeniyle vatandaşları düşündürüyor.

Karışık Turşu - Melis Dünyası

TURŞU YAPARKEN DİKKAT!

Turşu kurmaya salamura suyunun hazırlanmasıyla başlayın. Salamura için kullanılan musluk suyunun en az bir gece dinlendirilmesi gerekmektedir.

2 kilogram hazırlanacak turşu için 200 gram ince kaya tuzu kullanılmaktadır.

Kaya tuzu, bir gece dinlendirilen suyun içinde iyice eritilmelidir. Kaya tuzu ne kadar fazla kullanılırsa, turşunun yumuşama ihtimali o kadar azalıyor.

Kışlık Turşu Nasıl Yapılır: Kolay Ve Farklı 14 Nefis Turşu Tarifi

Turşular kavanoza arada boşluk kalmayacak şekilde dizilirken, arzu edilmesi halinde bir limon dilimlenerek aralara yerleştirilebilir.

İstenirse 5-6 diş sarımsak, nohut, kereviz, maydanoz da turşuya eklenebilir. Fakat bu ilaveler, turşunun fermantasyonuna bir etki etmiyor, yalnızca farklı bir aroma sağlıyor.

Turşu yaparken dikkat! Turşu kavanozunun kapağının sıkıca kapatılmalı. Aksi takdirde oluşan boşluk, hava yapan turşuda yumuşamaya yol açıyor.

(Meltem Gürbüz)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya turşu #Konya turşuluk biber #Konya turşu haberi #Turşu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • T
    Turşucu
    272 gün önce

    Turşu yapmak çok zahmetli

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • I
    İsmet
    271 gün önce

    Ev yapımı turşu nerede satılıyor bilgi verirseniz sevinirim

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER