Yeni Konya 75 yaşında

- Güncelleme Tarihi:

 Yeni Konya 75 yaşında
Konya’nın medya çınarı Yeni Konya Gazetesi, 75. yaşını kutluyor. 1949 yılında yayın hayatına başlayan ve Türk Gazetecilik tarihinde kadim yere sahip olan gazetemiz, ilk günkü gibi doğru, tarafsız ve ilkeli haber anlayışıyla yoluna devam edecektir.

Anadolu Medya Grup Vakfı (ANMEG) ve Yeni Konya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, ANMEG Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yeni Konya Gazetesi Genel Müdürü Mustafa Tatlısu ile ANMEG mütevellisi ve Yeni Konya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Özkan, gazetemizin yeni yaşını kutladı.
"Bizim değil, şehrin gazetesi”
Anadolu Medya Grup Vakfı ve Yeni Konya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Konya'nın en kadim gazetesini grup olarak bünyelerinde bulundurmaktan gurur duyduklarını söyledi. Yeni Konya'nın, şehrin birikimi olduğunu kaydeden Özer, "Yeni Konya,  sadece bizim grubun gazetesi değildir. Yeni Konya bu şehrin gazetesidir. Bu ülkenin gazetesidir. Ülke genelinde Yeni Konya kadar uzun bir tarihe sahip gazete sayısı azdır.   Hatta parmakla sayılır kadar azdır. Yeni Konya, okuyucusundan aldığı destekle 75 yıldan bu yana hep yeni, hep dinamik, hep güçlü olmayı başarmış bir gazetedir.” dedi.  Yeni Konya'nın 2006 yılında Anadolu Medya Grup'a geçtiğini hatırlatan Özer yayımladığı 75. yıl mesajında şu görüşlere yer verdi: " Yeni Konya'nın kuruluşu Konya basını için nasıl bir milat ise, ANMEG'e geçişi de öyle bir milattır. Biz gazeteyi hiçbir zaman ‘bir gazete' olarak görmedik. Biz Yeni Konya'yı gazete üstü bir medya organı olarak gördük. Çünkü bu gazete bir dönem Konya'sının yazılı ve basılı tarihidir. Bir kimse hiçbir şey yapmadan sadece Yeni Konya Gazetesi'nin arşivini okuyarak son 75 yıllık tarihi öğrenebilir. Gazeteyi diğer yayın organlarımız ile birlikte tarihi misyonumuza yakışır şekilde ANMEG Vakfı'na devrettik. Böylece Yeni Konya artık tüm milletimizin ortak malı, ortak değeri haline geldi. Yeni Konya Türkiye'nin ilk ve tek vakıf gazetesidir.” 
"Bu şehrin hafızası”
Anadolu Medya Grup Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yeni Konya Gazetesi Genel Müdürü Mustafa Tatlısu, Yeni Konya Gazetesi'nin bu şehrin hafızası olduğunu bildirdi.  Yeni Konya'yı doğru, seviyeli ve güvenilir haberin Konya adresi olarak gösteren Tatlısu, bu özelliklere sahip olmayan hiçbir gazetenin uzun ömürlü olamayacağını kaydetti. Zaman içerisinde tüm gazetelerin samimiyet testinden geçtiğini belirten Tatlısu, mesleği gazetecilik olanlar ile gazeteciliği gelir kapısı görenlerin birbirinden ayrıt edilmesi gerektiğini ifade etti. Tatlısu mesajında, " Yeni Konya tarihi boyunca haberin kutsallığına inanan ekiplerce çıkarılmıştır. ‘Haber kutsal, yorum hürdür' temel düsturundan taviz vermeyen Yeni Konya tarihi boyunca doğrunun ve haklının yanında yer almıştır. Gazetecilik emek isteyen, gayret isteyen, özveri isteyen bir meslektir. Gazetecilik,  bugün bir kısım medya kuruluşunun yaptığı gibi milletin değerlerine sırtını dönerek yapılan bir meslek değildir.   Milleti yok sayarak gazetecilik yapan medya kuruluşlarının ömrü hiçbir zaman uzun olmamıştır. Yeni Konya gazetesi üç çeyrek asra ulaşan mazisini milleti ile birlikte olmaya borçludur.” görüşlerine yer verdi. 
Yeni Konya ‘millet' demektir 
Anadolu Medya Grup Vakfı mütevellisi ve Yeni Konya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Özkan, Yeni Konya Gazetesi'nin örnek bir gazete olduğunu kaydetti. Bir gazeteyi gazete yapan en önemli unsurun yayın politikası olduğunu hatırlatan Özkan, "Bizim gazetenin yayın politikası milletin değerleri, milletin kültürü, milletin bekasıdır. Yeni Konya milletin ta kendisidir.” dedi. Tüm gazetelerden ayrıcalıklı bir konuma sahip olduklarını belirten Özkan, "Yeni Konya Gazetesi demek, Konya demektir. 75 yıllık arşive baktığımızda Yeni Konya'nın iyi gününde de kötü gününde de Konya'nın yanında yer aldığını görmekteyiz. Yeni Konya'nın siyah çıktığı günler de olmuştur, rengârenk çıktığı günler de olmuştur. Yeni Konya yayın merkezi şehrinin üzüntüsüne de sevincine de ortak olmuş bir gazetedir. Mazimize baktığımızda bir onur abidesi tarihle karşılaşmaktayız. Bu özelliğimizle gurur duymaktayız” dedi. 

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER