DOLAR
44,990 TL
EURO
52,701 TL
STERLİN
60,988 TL
GRAM
6.805 TL
ÇEYREK
11.246 TL
YARIM
22.321 TL
CUMHURİYET
44.096 TL

Yeraltı su deposunda binlerce silah parçası ele geçirildi

 Yeraltı su deposunda binlerce silah parçası ele geçirildi
İstanbul’un Pendik ilçesinde, yeraltındaki boş bir su deposuna gizlenmiş halde yasa dışı silah üretiminde kullanılacak 3 bin 92 parça ele geçirildi, operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılığı ve yasa dışı silah üretimine yönelik yürütülen istihbarat çalışmaları kapsamında Pendik'teki kırsal bir alanı takibe aldı.

Bölgede dron destekli havadan inceleme yapan ekipler, şüpheli kişilerin arazide toprak altına girip çıktığını belirledi. Gerçekleştirilen arazi taramasında, şahısların girdiği yerin toprak altındaki boş bir su deposu olduğu tespit edildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından söz konusu adrese operasyon düzenleyen ekipler, su deposunun içine çuvallarla gizlenmiş ve ruhsatsız tabanca yapımında kullanılacak 3 bin 92 silah parçası, 1869 adet tabanca sürgüsü ile çok sayıda farklı silah aparatı ele geçirdi.

Operasyonda, olayla bağlantısı olduğu belirlenen 4 şüpheli yakalandı.

Öte yandan, ele geçirilen malzemelerin Türkiye genelinde bugüne kadar tek seferde ele geçirilen "en yüksek miktardaki silah üretim parçası" olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan 4 şüphelinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri sürüyor.

Kaynak: İHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER