DOLAR
41,46
EURO
48,60
STERLİN
56,32
GRAM
4.926,60
ÇEYREK
8.083,73
YARIM ALTIN
16.160,02
CUMHURİYET ALTINI
32.163,24

Eski Bakan ve 16’ncı dönem Konya milletvekili hayatını kaybetti

 Eski Bakan ve 16’ncı dönem Konya milletvekili hayatını kaybetti
Eski Ticaret Bakanı ve Kültür Bakanı, Agah Oktay Güner (88) Ankara’da hayatını kaybetti.

41'inci hükümet Ticaret Bakanı ve 53'üncü hükümet Kültür Bakanı Agah Oktay Güner, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle dün Ankara'da vefat etti. Güner için saat 14.00'te TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek. Güner, ikindi Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Agah Oktay Güner, 1937 yılında Bayburt'ta dünyaya geldi. Güner, 16'ncı dönem Konya, 20'nci dönem Ankara ve 21'inci dönem Balıkesir Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. 1977-1978 yıllarında Süleyman Demirel'in başbakanlığındaki 41'inci hükümette Ticaret Bakanı olarak görev alan Güner, 1996 yılında Mesut Yılmaz'ın başkanlığındaki 53'üncü hükümette ise Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlendi.

Kaynak: DHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER