Dibi tutmuş tencereleri ovalamaya son! Bu yöntemler ile kollarınız ağrımayacak!

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Dibi tutmuş tencereleri ovalamaya son! Bu yöntemler ile kollarınız ağrımayacak!
Bir anlık dalgınlıkla ocakta unutulan tencereler dakikalarca ovalamanın bile kar etmediği zor bulaşıklardandır. Tüm ev hanımlarının korkulu rüyası olan yanık temizlemede bu yöntemler işi oldukça kolaylaştırıyor.

Kapkara tutmuş tencerenin dibi nasıl temizlenir? Dakikalarca ovalamadan yağ ve yanıktan tenceremi nasıl arındırabilirim? Kolay ve zahmetsiz bir yolu yok mu? Tüm sorularınızın cevabı olacak o yöntemler yazımızın devamında sizlerle... 


3 yöntemle tencere yanıklarından kurtulun


Yanmış tencerenizin içini tabanını kaplayacak şekilde su doldurun. Daha sonra evinizde kullandığınız bulaşık deterjanından biraz tencereye dökün ve iyice köpürtün. Daha sonra bu karışımı 15 dakika kadar ocakta kaynatın. 1 gün bekletin. Ertesi gün tahta bir kaşık yardımı ile yanıkları kolayca sıyırabilirsiniz. 


İkinci bir yöntem ise limon suyu ve tuz. İçerisindeki asitler sayesinde birçok yağı ve kiri kolayca aşındıran limon suyu ve tuz karışımı tencere yanıklarında da oldukça etkili. Yanık tencerenizin dibine iri taneli tuzunuzu yayın. Üzerine yarım limonun suyunu ekleyin yarım saat kadar bekletin. Süre sonunda yanıklar kolayca çıkacaktır. 


Üçüncü bir diğer yöntem ise karbonattır. Ancak, karbonat kullanımında tencere daha sıcakken tahta bir kaşık yardımı ile tencerenin yanık yerlerinin sıyrılabildiği kadar sıyrılması gerekmektedir. Tencere soğuduktan sonra ise tencerenin dibine karbonat döküp 4 saat kadar bekletmelisiniz. 4 saat sonunda 20 dakika kadar kaynattığınız tencere yanıklarından arınacaktır. 

 

  • #tencere #dibi tutmuş tencere #karbonat

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER