AYASOFYA’DAN TÜM DÜNYAYA...
“Hayatın Masası”
GÖĞE BAKALIM
Konya raylarla geleceğe taşınacak
Stresten Nasıl Kurtuluruz?
Efsanelerin Yemişi
Göztepe’nin Hesaplarını Tunahan Bozdu
Linç Edilen Hekim ve Sessiz Çoğunluğun Feryadı
Teknolojinin Bizden Aldıkları
MALAZGİRT ZAFERİNİ KUTLAMAYI HAK EDİYOR MUYUZ?
Laik hutbe verelim
Kripto para piyasaları bir oyun alanı değildir
İNSAN İÇİN ANCAK ÇALIŞTIĞININ KARŞILIĞI VARDIR
ASIRLIK ÇINAR ALTINDA AKŞEHİR
İç sahada alınan net galibiyet
Rakamlarla Otomobil Piyasası
BASIN DİLİ
KONTV'de yayınlanan Neler Oluyor? programımda bu hafta konuğum Elif Yüceer'di. Kendimizi tanımanın dört yolunu konuştuğumuz tatlı ve içten sohbetimizde güldük, coştuk, duygulandık. İnsan olmayı, kusurlarımızı ve zaaflarımızı konuştuk. Hırslarımızı, kibirimizi ve bazen neler kazanmak uğruna neler yapabileceğimizi sorguladık.
Hepimiz faniyiz, ama çoğu zaman hiç ölmeyecek gibi davranıyoruz. Oysa ki dünya üç günlük. Babaannemin söylediği bir cümle, kulaklarımda hep yankılanır: "İnsan serdiği mindere oturur." Bu sözün hem dünya hem ahiret için söylenmiş olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Dünyada nasıl davranırsanız, yaşlandığınızda insanlar size öyle davranır. Kime ne verirseniz, bir gün onu alırsınız. İyilikse iyilik bulursunuz, kötülükse kötülük. Çünkü dünyada neyle meşgulseniz, ahirette de onunla karşılaşacaksınız. Bu yüzden her şey gelip geçerken, bizi bağlayan makamlar, mevkiler, şöhretler aslında insanın kendi cehennemi olabilir. Arif olmak ve zarif kalmak işte tam da bu yüzden önemli. İnsanın önce kendini tanıması, kendini bilmesi gerekiyor. Yunus Emre'nin dediği gibi: "Kendini bilen Rabbini bilir."
Karşımızdakine baktığımız kadarız aslında. Alim olmak kolay; mesele, Ârif olmakta. Çünkü alim işini, arif kendini bilir. Ve unutmayın: "Baktığınız biziz, ama gördüğünüz sizsiniz." Dua edelim ki Allah bizleri kendini bilenlerden, ariflerden eylesin. Hayatınız boyunca zarafetle yürüyün ve hiçbir zaman kendinizi bilmekten geri durmayın. Çünkü arif olan zarif kalır.
Efsanelerin Yemişi
Sessiz Tanık / Saatli Cami
Kommagene’nin Kalbi PERRE
Mehir’le Kurulan Yüz Yuva
Konya’nın Yüreğine Ateş Düştü
Tarsus’ta Bir Nefeslik Yol Hikayesi
Perdeler Anılar Kapılar
GÖKLERDE BİR DESTAN: KONYA’DA ANADOLU KARTALI-2025
Dijital Çıplaklık
Taşkuyu’nun Sırrı