DOLAR
39,70
EURO
45,72
STERLİN
53,49
GRAM
4.333,32
ÇEYREK
7.114,32
YARIM ALTIN
14.229,64
CUMHURİYET ALTINI
28.327,14

Taşkuyu’nun Sırrı

Yol hikayemde bu hafta rotamı Tarsus'a çevirdim. Ve bu yolculuk beni, kelimenin tam anlamıyla nefes alan ve nefes aldıran bir yere götürdü: Taşkuyu Mağarası. Tarsus'a yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 214 metre yüksekte yer alan bu mağara, 470 metre uzunluğunda bir doğa mucizesi... 2006 yılında bir yol çalışması sırasında tamamen tesadüfen keşfedilmiş ama iyi ki de bulunmuş. Çünkü burası hem büyüleyici, hem de iyileştirici bir güzellik taşıyor.

Taşkuyu Mağarası, Ashab-ı Kehf ile yan yana diyebileceğimiz kadar yakın bir konumda. Hatta mağaranın her bir galerisine, Ashab-ı Kehf'teki yedi gencin isimleri verilmiş. Daha içeri girmeden duraksadım; "Acaba içeride nefesim daralır mı?" dedim kendi kendime. Uzun bir koridordan geçiyorsunuz çünkü... Ama içeri girdikçe ferahladım. Havası tertemiz, serin ve ciğerleri dinlendiren cinsten.

Burası özellikle astım ve bronşit gibi solunum rahatsızlıklarına sahip olanlar için adeta bir şifa kaynağıymış. Ben etkisini uzun süre hissettim. Yaz sıcağının bunaltıcılığına kısa bir ara vermek istiyorsanız, Taşkuyu Mağarası tam da aradığınız durak olabilir.

Giriş ücretli ama inanın her kuruşuna değer. İçerisi çok güzel dizayn edilmiş, yürüyüş yolları, ışıklandırmalar, bilgi tabelalarıyla donatılmış. Sarkıtlardan damlayan suyun sesi eşliğinde ilerlerken, kendinizi hem zamanda yolculuk yapar gibi hissediyorsunuz hem de doğanın iyileştirici kucağına teslim oluyorsunuz.

Ben böyle bir güzelliği görünce bir kez daha şuna inandım: Bu ülkenin her köşesi ayrı bir cennet. Gittiğinize, o havayı ciğerlerinize çektiğinize sonuna kadar değiyor

Şifa arıyorsanız, huzur arıyorsanız, doğayla baş başa kalmak istiyorsanız... Taşkuyu Mağarası'nı mutlaka görün. Yolunuz Mersin Tarsus'a düşerse, bu mucizeyi kaçırmayın.


Yazarın Diğer Yazıları