HÂLLERDEN HÜKÜMLERE BİR YANILGIYI ANLATMAK
AKLIMA TAKILAN DELİ SORULAR
Olmaklık Üzerine Bir Aynadan
Sancımız GAZZE…
Görmemek için kör olmak lazım
DOHA SALDIRISI İSLAM ÂLEMİ’NİN 11 EYLÜL’ÜDÜR.
Zehirli gelecek gelmesin
AİLE; GÖZ AYDINLIĞI VE CENNET VESİLESİDİR
Piyasalarda öngörülebilir fiyat kavramını allak bullak ettiler
iPhone 17 almayın, TOGG alın
Basit hatalar ağır fatura
VİCDAN
Yeterli ve Dengeli Bir Eğitimle İki Kanatlı Çocuklar!
Kendine Yenilen Konyaspor
Milli Takım Konya’yı, Konya Milli Takımı sever
HAYATIN ANLAMINI KAVRAYAN İKİ ŞAHSİYET KUSS B. SAİDA VE EBU’L-BEKA ER-RUNDÎ
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Linç Edilen Hekim ve Sessiz Çoğunluğun Feryadı
Rakamlarla Otomobil Piyasası
BASIN DİLİ
İnsan Allah'ın yeryüzündeki halifesi olma itibariyle "öncelikli/vip” varlıktır.
Bu anlamda insanlar ve cinler "irade sahibi” olmaları ve imtihana tabi tutulmaları cihetiyle değer kazanmışlardır.
İnsanlar akıl ve kalplerini etkin kullanarak hayatlarının tüm mekân ve zamanlarını "olumlu/pozitif” etkinliklerle doldurabilirlerse; şeytan sadece avucunu yalar.
Şeytan eşittir boşluktur.
İnsanın plansız programsız yaşadığı bir hayatta bıraktığı bütün boşluklar şeytanın at koşturduğu alanlardır.
Varlık (ontoloji) bilgi (epistemoloji) üzerine oturur.
Bu gerçekten hareketle insan; akıl ve kalbini bir kuşun kanatları gibi etkin kullanarak kendini insan kılacak ve insan tutacak sahih bilgiye sahip olmalıdır.
Bu bilgi (epistemoloji) edinme süreci bir ömür boyu "3 oku-2 dinle-1 yaz-bazen konuş” formülüyle gerçekleşir.
Edinilen bilginin sağlam bir irade ile amele dönüşmesi ile insan etki alanındaki bütün zaman ve mekânlara sahip ve hâkim olur.
İnsanın içerisinde "lümme-i şeytaniye” dediğimiz şeytanın üssü vardır.
Şeytan 7/24 içeriden ve dışarıdan insanın bıraktığı boşlukları sabırla bekler.
Boşluğu tespit ettiği anda harekete geçer ve insanı aşağıya/günaha/dalalete çekmeye başlar.
Freud'a göre, dışarıdan mükemmellik veya kusursuzluk görünümü de kişinin içerisindeki boşluğa işaret eder.
Ona göre içerideki boşluğu dışarıya yatırım yaparak aslında karmaşık ve sorunlu bir iç dünyayı maskeler.
Kendisini tamamen bir araya getirilmiş ve hiçbir kusuru olmayan bireyler olarak sunan bireylerin muhtemelen çözülmemiş çatışmalarla, bastırılmış arzularla ve dünyadan umutsuzca gizlemeye çalıştıkları derin köklü psikolojik sorunlarla mücadele ettikleri akla gelmelidir
Kişinin mükemmellik imajı için ortaya koyduğu yoğun çaba kendi "şeytanlarıyla” -yüzleşemediği veya yüzleşmek istemediği bilinçdışı dürtüler, korkular ve güvensizliklerle- o kadar çok boğuştuğu şeklinde anlaşılmalıdır.
Bu içerideki büyük boşluğa şeytanların yerleştiği onu perdelemek içinde dışarıya büyük yatırımlar yapıldığı strateji de; keşmekeş, bireyin ruhu mükemmellik görünümünü korumak için mücadele ederken kaygı, depresyon, takıntılı davranışlar veya hatta fiziksel semptomlar gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkacaktır.
Akıl ve kalbi uyanık insan etki alanı içerisindeki bütün zaman ve mekânları iyi bir plan ve programla doldurmalı, bu işe içeriden başlamalı ve çelikten bir irade ile de o plan ve programı hayata geçirebilmeli.
Aksi halde işini çok iyi yapan şeytan pusuda bekliyor!
Kimsenin şeytandan şikâyet etmek gibi bir hakkı yok.
O kendisine verilen vazifesini hakkıyla yapıyor.
Kâinattan süzülmüş Allah'ın yeryüzündeki halifesi olan ve ahsen-i takvimde yaratılan insan şeytandan şikâyet yerine hayatında bilgi (epistemoloji) ve varlık (ontoloji) anlamında bıraktığı büyük boşluklara baksın.
Hayatınızın bütün zaman ve mekânlarını doldurun, şeytanı davet etmeyin.
Olur mu?
Yeterli ve Dengeli Bir Eğitimle İki Kanatlı Çocuklar!
Muayeneyi Reddeden Doktor (Doğu-Batı Arasında İslam)
Stresten Nasıl Kurtuluruz?
Demokrasi Karanlıkta Ölür
Yaşlanmaktan ve Yorgunluktan Hızlı Çıkış (Lenf Sisteminin Esrarı)
Önce İncir/Tin/Tatlı; Sonra Zeytin/Tuzlu (Tin/95/1)
Ellerimizle Yaptığımız Altın Kafeslerimiz
Yükseköğretim Nasıl “Yüksek” Olur?
“Dünya’ya Önce Gelmek/Yaşlılık” Kazanım mıdır?
Divriği’yi Görmeden Ölmeyin!