Amerika Yalan Söylüyor
BU SAVAŞ, SADECE İRAN VE İSRAİL SAVAŞI MI?
KAYGAN ZEMİN
DİRENİŞ POSTUNA BÜRÜNEN İHANET
“Anadolu Mayası” Sütü Yoğurda Dönüştürmüştür.
VİCDAN YELKEN AÇTI
Aile Yılı ayrılık yılı olmasın
İSLAM KÜLTÜR VE EDEBİYATINDA SEYAHATLER ÜZERİNE KISA BİR SEYAHAT 3
Yüksek enflasyon gelir dağılımını allak bullak etti
MADLEEN GEMİSİ
MADLEEN; KENDİSİ KÜÇÜK OLSA DA ETKİSİ ÇOK BÜYÜK BİR GEMİ
TERÖRSÜZ TÜRKİYE
Nisan Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
Bağırsakların ikinci beyin olduğu kabul ediliyor…
Dolayısıyla okuyarak ve dinleyerek birinci beyni, zihni, kalbi, Rabbani latifeleri doyururken;
Yediklerimiz ve içtiklerimizle ikinci beyin bağırsak mide ve diğer iç organlarımızı besliyoruz.
Gelin bugün sunum tabağı üzerinden sözün önemine yakından bakalım.
Sunum tabağı için açık renkli, iştah açan, yemeği gösteren renkli ve geniş tabaklar seçilmeli.
Söz söylerken de, güler yüzlü, tatlı sözlü, yumuşak bir üslup tercih edilmeli.
Sunum tabağının en az %40'ı boş olmalı.
Söz söylerken de, kelimeleri tane tane, aralarında boşluk bırakarak ve muhatabımızla göz temasıyla dinleyebildiğinden ve anlayabildiğinden emin olarak konuşmalı.
Sunum tabağında yenmeyecek bir element asla olmamalı.
Söz söylerken de, anlamı desteklemeyen, manaya hizmet etmeyen bir kelime, harf, edat, tavır, eda bulunmamalı.
Sunum tabağında kullandığımız bütün elementleri yakından tanımalı ve muhatabımıza hitap ettiğinden emin olmalıyız.
Söz söylerken de, kullandığımız bütün kelimelerin ontoloji ve epistemiyolojisine hâkim olmalı, muhatabımızın kültür ve seviyesini okşayanları tercih etmeliyiz.
Sunum tabağında elementlerin uyumuna dikkat etmeliyiz.
Söz söylerken de, seçtiğimiz kelimelerin muhatabın cinsiyet, yaş, ırk, renk v.b. özelliklerine uyumuna özen göstermeliyiz.
Sunum tabağında ana elementi destekleyen katkı maddeleri(tuz ve baharatlar) öne geçmemeli.
Söz söylerken de, ana fikri desteklemek için getirdiğimiz misal ve katkılar, ana fikrin önüne geçmemeli veya gölgelememeli.
Sunum tabağında kullandığımız bütün elemanların iyice pişmiş olduğundan, çiğ ya da yanık olmadığından tadına önce kendimiz "tadım kaşığı” ile bakarak emin olmalı, sonra servis etmeliyiz.
Söz söylerken de, manayı ve manayı gergef gergef ördüğümüz kelimelerin zihin ve gönül dünyamızda iyice piştiğinden, çiğ veya yanık olmadığından emin olmalı, sonra konuşmaya başlamalıyız. Zor konularda çok candan dostlarımıza sözümüzü tattırmalı sonra kamunun dikkatine sunmalıyız.
Sunum tabağınızı tadarken muhataplarınıza dikkatle bakın! Yüz hatlarından ve sözlerinden aldığınız geri dönüşümleri bir sonraki hazırlayacağınız sunum tabağında değerlendirin.
Söz söylerken de, muhatabınızla mutlaka göz teması kurun ve yüz hatlarına dikkat edin, onu rahatsız eden olumsuz/olumlu aldığınız bütün geri dönüşleri sonraki üslubunuzun dizaynında kullanın.
Sunum tabağınızda elementleri kullanırken özgünlüğünüzü gösterin. Başkasını taklit etmeden tabağa kendi mührünüzü vurun, deneyin, deneyimleyin, korkmayın! Ancak bu sayede Masterchef olabilirsiniz.
Söz söylerken de, kendinize ait bir üslubunuz, haliniz, edanız olsun.
Özgür bırakın kelimelerinizi!
Başkası olmayın, başkasını taklit etmeyin!
Benzemesin kimse size ki tavınıza kurban olsunlar.
Vahid olan Allah sizi başka insanlarla ortak vasıflarla yaratırken,
Ehad olan Allah aynı zamanda o ortaklıkların hepsinde bir farklılık ve özgünlük koymuş.
İşte bu benzerliği (vahidiyet) ve özgünlüğü (ehadiyet) sözlerinize, tavrınıza, edanıza, üslubunuza yansıtın.
Aynı tellerden oluşan enstrümandan müzik çıkmaz.
Bu mevzuda daha çook söz söylenebilir, ama arife işaret yeter.
Kısaca; sözün MasterChef'i olmak istiyorsanız sunum tabağına emek verin, dikkat edin!
“Anadolu Mayası” Sütü Yoğurda Dönüştürmüştür.
Yurt Dışı Kurbanın Bedeli Ne Kadar Olmalıdır?
Erteleme Hastalığı (Procrastination)
Oğuz Türkü “İki Ateş” Altında
Türkiye Aile Vakfı-TAV (Acil)
Kısır Döngü
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Ölümden Kim/Niçin Korkar?
Her Kitabın Anlaşılma Rehberi Tek Bir Kitaptır
Kime Konuşuyoruz/Yazıyoruz?