MEVLANA’NIN TEFEKKÜR ANLAYIŞI VE BİZLER!
Konya’da bir yalanın hazin hikayesi! Çamur at izi kalır Yalan yaz bilmeyen inanır
Dil Giderse Hafıza Susar…
YASAL KUMAR (!), YASA DIŞI KUMAR.
Faiz dışı fazla vermeye daha fazla odaklanmalıyız
Modern ihtiyar heyetleri: Sosyal medya ve ilişki danışmanları
DÜNYA İMTİHAN YERİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
SANDWİCH -EKMEK ARASI
Ağaların Arasında Bir Maraba
Acıya/Musibete Ağlamanın Etkisi
KIBRIS NEREYE KOŞUYOR?
Gönül kapısının anahtarı, Rahmete Açılan Bir Sefer Tövbe
BİR KİTAP FUARININ ARDINDAN
Meğer kuzuyu kurda emanet etmişiz…!
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Rakamlarla Otomobil Piyasası
Sevdiğinin gözünde türkü yakılacak kadar biricik olan fındık burunlar, kahve fincanı ağızlar, elmas gözler, yay kaşlar biricikliğini kaybedeli türküler şarkılar da "oynama şıkıdım”seviyesinde..
Herkesin gözü, kaşı ,burnu, yanağı tekrar çiziliyor ve herkes tab edilmiş bir fotoğraf gibi benzer..
Oysa altın orana uymayan o kaşın, gözün,yüzün seni farklı kılıyor. O farklılık da seni güzelleştiriyordu.
İlm-i sima diye bilinen, bugünkü ismiyle fizyonomi( yüz okuma sanatı) pek çok dalda; iş dünyasında, emniyet, istihbarat, psikoloji ve iletişimde karakter analizinde ve kişileri tanımada kullanılıyor ama kişinin alnına kadar tüm yüzünü değiştirebildiği günümüzde ne kadar tutarlı olacak bilemiyorum ..
-"Ya benim yüzüm tam bir sahtekar yüzü kardeşim” diyordu yıllar önce birisi. "Hatta Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretlerinin Marifetname' sine baktım. Benim suret tam güvenilmez adam sureti.”
Epey gülmüştüm kişinin kendini acımasızca eleştirmesine ama artık sadece estetikle değil sanal dünyada da yüzler aldatıcı.
Günümüzde dolandırıcılığın çeşitleriyle ilgili bir bilgi konferansına katıldım ve duyduklarım "insan bozulunca!!” dedirtti .
"Sazan sarmalı” olarak geçen; filmlere konu olmuş dolandırıcılık o kadar yayılmış ki araba,ev, kira alışverişlerinde emniyet güçlerinin en çok karşısına çıkan, internet üzerinden yapılınca daha da çetrefilleşen bir aldatma.
Yüzünü 25 gibi gösterip 50 -60 yaşında çıkan;kız çocuklarını taciz eden hesaplar..
Bir kafede yemek yiyince ya da bir alışverişte kartınızı uzattığınızda eğer” ilk makine çekmedi "diye kasa altından ikinci post makinesi çıkartılıyorsa ilkinin kart kopyalama cihazı olma ihtimali!.
Karakter bozulduysa insanın dolandırıcılıkta bin yolu var.
Buğdayın ıslak yerini çuvalın altına denk getiren satıcıya aldatan bizden değildir buyuran;aldatanı” biz” Müslüman kimliğinin dışına koyan efendimizin uyarısı gönlümde anlatılanları dinlerken karakteri bozuk insanlar olsa da ben insanın mayasına inanacağım dedim.
Çirkinlikler çoğalsa da her dönemin güzellik güneşi daha parlak olacak ve dolandırıcının silahı muhakkak kendini vuracak….
SANDWİCH -EKMEK ARASI
KALİTE
ŞÜPHE
İKİ DEYİM
ZEHİR
VİCDAN
VİCDAN FİLOSU
GÖĞE BAKALIM
ERİNMEDEN
YÜREK YANGINI