DOLAR
46,519 TL
EURO
53,333 TL
STERLİN
61,675 TL
GRAM
6.312 TL
ÇEYREK
10.418 TL
YARIM
20.685 TL
CUMHURİYET
41.200 TL
Şeyda’nın Köşesi - Gülsüm Özkan
Şeyda’nın Köşesi - Gülsüm Özkan
şeyda@yenikonya.com.tr
23 Ağustos 2024 Cuma günü yayınlandı
DİĞER YAZARLARIMIZ

KÖR

Ünlü virtüöz piyanonun başına oturmuş ve salonu hınca hınç dolduran seyircilerin önünde konserine başlamıştı.

   Ancak tuşlara basıp çalıyor görünmesine rağmen telleri önceden sıkılmış olan piyanodan hiçbir ses çıkmıyordu. Dinleyiciler birbirine göz ucuyla bakarak ne yapmaları gerektiğini araştırıyorlar fakat nedense tepki gösteremiyorlardı.

     İki  saat süren sessiz konserden sonra ünlü virtüöz oturduğu yerden kalkarak büyük bir ciddiyetle onları selamladı.

    Salon sürekli alkış sesleriyle çınlıyordu.

   İngiltere'de yaşanan bu olaydan sonra piyanist kendisiyle röportaj yapan televizyon spikerine:

- İnsanlardaki tepkisizliğin nereye kadar varacağını öğrenmek istedim” diyordu.

 - Meğer sınırı yokmuş ……

    Kalabalığın önünde bir adam sonradan eşi olduğu anlaşılan bir kadını acımasızca öldüresiye dövüyor ama olaya tanık olanlar kurtarmak için uğraşmak yerine "vah vah!” diyerek seyrediyorlar.

    Tıpkı aylardır ölen bebekleri, masum insanları gördüğümüz halde katile mermi taşıyan firmalara şuursuzca alışveriş yaparak destek verdiğimiz gibi….

    Çünkü hiç kimse görmek istemeyen kadar kör olamaz…….


Yazarın Diğer Yazıları