ÇANAKKALE, “SİON KATIR BİRLİKLERİ” VE İSRAİL

İsrail devletinin kuruluşu, "Sion Katır Birlikleri”nin Çanakkale'de, İngilizler yanında Osmanlı'ya karşı savaşması ile yakından ilgilidir.

Tarihin sayfalarını şöyle bir karıştıralım:

Siyonistler, Birinci Dünya Savaşı öncesi, 1882'de İngiltere tarafından işgal edilen Mısır'a yönelirler. Modern çağın ilk Siyonist askeri birliği Osmanlı Ordusu'na karşı kurulur.

Bilindiği üzere Theodor Herzl başta Kudüs başta olmak üzere Filistin bölgesinden para ve siyasi destek karşılığı toprak ister. Sultan Abdülhamid "Kanla alınan topraklar ancak kanla verilir...” diyerek Herzl'in bu isteğine şiddetle tepki gösterir ve teklifini reddeder. 

İngilizler, kendilerine destek olmak kaydıyla Yahudilere bağımsız devlet kurma sözü verirler.

Bunun üzerine Siyonistler, "Siyon Katır Birliği” adıyla gönüllü birlik kurarlar ve İngiltere safına katılırlar ve Çanakkale Cephesi'nde Osmanlı'ya karşı savaşırlar.

Sykes Picot ve Sevr antlaşmaları ile Balfour Deklarasyonu gibi birçok gizli ya da açık anlaşmalar yaparlar ve haritalar çizerler.

Siyonistler, Birinci Dünya Savaşı'nda askeri olarak da Osmanlı'ya karşı mücadele ederler. İskenderiye ve birçok şehir Siyonistlerin karargâhı haline gelir. Siyon Birliği'ne İskenderiye'deki Gibbari kampında savaş eğitimleri verilir.

Ayrıca Yahudiler, NİLİ casusluk örgütüyle Osmanlı aleyhine İngiltere'ye istihbarat sağlarlar. 

Osmanlı'ya karşı silahlı mücadelenin öncüsü Siyonist V.Jabotinsky'in sekreteri tanıdık bir isimdir. Bu kişi İsrail Başbakanı Netanyahu'nun babası Benzion Netanyahu'dan başkası değildir.

Jabotinsky'nin fikir babası olduğu "Siyon Katır Birliği”nin başına İngiliz Yarbay Henry Patterson atanır.

İsrail Başbakanı Netanyahu, babasının yakın arkadaşı olan Siyon Katır Birliği komutanı Patterson'ın kabrini 2014'te İsrail'e getirip defnettirecek kadar fikri takip sahibi fanatik bir Siyonisttir.

İngilizler Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı'ya karşı kendilerine destek veren Siyonistlere mükafat olarak bu günkü İsrail devletini kurdurmuşlardır.

Görüldüğü gibi, Müslümanlar söz konusu olunca Yahudi ve Hristiyanlar nasıl da birlik oluveriyorlar. Zira "Küfür tek millettir.” (Hadis-i Şerif)

Dinimize, ideallerimize Siyonistler kadar bağlı olmadığımız için bugün iki milyara yakın İslam Alemi -kınama ve protesto etmek dışında- Gazze zulmü karşısında bu kadar sessiz.

Gazze zulmü karşısında, takımı mağlup olduğunda verdiği tepki kadar bile tepki veremeyen bir toplum haline gelmişsek şapkamızı önümüze koyup düşünmek zorundayız.

Çanakkale Şehitleri herhalde uğruna savaştıkları değerleri unutan, savaştığı düşmana benzeyen bir duruma düştüğümüzü görmek istemezlerdi.

Ey Çanakkale Şehitleri! Ruhlarınız Şad Olsun…

Size layık olamadık. Ne olur bizi affedin...


Yazarın Diğer Yazıları