Konya’nın Ereğli ilçesi il olacak mı? 3 önemli isim konuştu! Kim ne dedi

 Konya’nın Ereğli ilçesi il olacak mı? 3 önemli isim konuştu! Kim ne dedi

Yerel seçim gündeminin en önemli konularından biri de il olmaya aday ilçeler oldu.

Seçim çalışmaları sırasında verilen sözler de var, böyle bir çalışma olmadığını söyleyenler de…

Peki, Konya'nın Ereğli ilçesi il olacak mı?   Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer… Son günlerde Konya'da 3 önemli isim bu konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kim ne dedi?

Ereğli ilçesi il olacak mı?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Ereğli'nin il olması hakkında canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'nin ilçeleri il yapma gibi bir gündemi yok. Olduğu zaman Ereğli de bunu fazlasıyla hak ediyor. Türkiye'de bir ilçe il olacaksa Bunu hak eden Konya'da Ereğli var. Ereğlili vatandaşlarımızın isteği il olmak ise hiç merak etmesinler biz onların yanında oluruz, destekçisi oluruz. Konya yeterince büyük. Vermeyiz, bırakmayız diye bir derdimiz yok. Bizimle kalsalar mutlu oluruz ama il olmakla mutlu olacaklarsa biz ondan da mutlu oluruz. Bu konuda üstümüze düşeni yaparız.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı:

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da çıktığı canlı yayında Ereğli'nin il olup olmayacağı noktasında açıklama yaptı.

İl olmak Ereğli'nin hakkı… Ereğli uzun yıllardır bunu bekliyor. 25 yıldır hiçbir ilçe il yapılmadı. En son Düzce il olmuştu. 4 Yıllık seçimsiz bir döneme gireceğiz. AK Parti ile birlikte bir amacımız var. Bu süreçte önemli reformlar planlanıyor. Seçimden sonra tekrar gündeme gelecektir. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli zaten 100 il 1000 ilçe diyerek adımı attı.  Sayı kaça varır ne olur bilemiyorum ama Ereğli ne olursa olsun, il olacak ilçeler arasında olacak. Bu ben istiyorum diye değil, siz istiyorsunuz diye değil, Ereğli bunu hak ettiği için olacak”

Mustafa Hakan Özer:

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de Cumhur İttifakı'nın seçim çalışmaları için gittiği Ereğli ilçesinde habercilerin konu ile ilgili sorularını şöyle cevapladı.

" Ereğli'ye her gelişimizde hemşerilerimizin bu konuda soruları talepleri oluyor. Bu bir milletvekilinin ya da birkaç kişinin talebiyle olabilecek bir şey değil. Bunu Ereğli özelinde yapmak da mümkün değil. Türkiye'de eğer böyle bir süreç olursa Konya'da il olacak yer Ereğli'dir dedi. Konya'nın ve biz milletvekillerinin zihninde bu net ve berrak”

 

  • #Konya #Konya haber #Konya haberleri #Ereğli #ilçe #ilçe haberleri #il olacak ilçeler #ereğli il olacak mı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • SE
    SONER EROL
    8 gün önce

    Halk kendine Konyaliyim bile demiyor. Konyayni kabul etmiyor, hala Eregliyi il yapmiyorlar. Ama nereye kadar?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER