Konya’ya 140 km uzaklıkta! Bu şelaleye akın akın geliyorlar

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’ya 140 km uzaklıkta! Bu şelaleye akın akın geliyorlar
Konya’ya 140 km uzaklıkta Bozkır ilçesinde bulunan, Toros dağlarından eteklerine kadar uzanan, kış mevsiminin bitmesiyle birlikte eriyen kar suları ile doğaya muhteşem bir görüntü sunan Aygırdibi Şelalesi ziyaretçilerine büyük görsel ilgi sunuyor. Peki, Aygırdibi Şelalesi nasıl bir yerdir, Aygırdibi Şelalesine nasıl gidilir? İşte haberin detayları…

Aygırdibi Şelalesi, Bozkır ilçesinin tam orta kısmından berrak ve saf akıntısıyla Çarşamba Çayı'nın ana kaynağı olan Aygır Pınarı muhteşem doğa güzellikleriyle ve serin serin buz gibi suyuyla doğaseverlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. 

Aygırdibi Şelalesi her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Şelalenin gümbür gümbür akan suyunu izlemek için vatandaşlar şelaleye resmen akın ediyor. 

Fotoğraf ve doğa tutkunları bu şelalenin manzarasını çekmek için ve anılarını ölümsüzleştirmek için ailesiyle gelip vakit geçiriyorlar. 

Aygırdibi Şelalesi her mevsim farklı güzellik sunuyor!

Konya'nın Bozkır ilçesinde bulunan Aygırdibi Şelalesi her mevsim vatandaşlara farklı güzellik ve eşsiz manzara sunuyor. Çarşamba Çayı'nın ana kaynağı olan bu eşsiz görüntüye sahip olan şelale bahar ayının giriş yapmasıyla birlikte doğayı resmen uyarıyor.

Yeşilin ve mavinin her tonuyla dans eden sular ve çiçekler, kuş seslerinin insan vücuduna iyi gelmesiyle dolup taşan cıvıltılar adeta vatandaşlara doğanın eşsiz şölenini yaşatıyor. 

Aygırdibi Şelalesine gelen vatandaşlar şelalenin etrafında dinlenmek için yürüyüş ve koşu turuna çıkıyorlar. Şelalenin buz gibi sularında ferahlama ihtiyacı hissediyorlar. 

Doğa tutkunları ise bu anıları sürekli ölümsüzleştiriyorlar. En güzel kareleri anılarına kaydetmek için sabırsızlanıyorlar. Buraya gelen vatandaşlar şehrin kalabalık sesinden kaçıp dinginlik ve sakinlik buluyor. 

Konya'dan Aygırdibi Şelalesine nasıl gidilir?

Konya'dan Aygırdibi Şelalesine gidecek olan vatandaşlar Konya'nın gözde ilçelerinden biri olan Bozkır ilçesine varış yapmaları lazım. Yaklaşık Konya'ya 140 km uzaklıkta olan Aygırdibi Şelalesine gidilecek başka bir yol ise, Seydişehir'den geçer.

Aygırdibi Şelalesi için yola çıkan vatandaşlar Antalya- Seydişehir yolu üzerinden devam eder. En üst zirveye vardıktan sonra Tınaztepe'den devam eder ve Bozkır ilçesine adım atar. İlk olarak Gölcük Yaylası, daha sonra Kuruçay, Bartlı Yaylası, ardından Karacahisar, Sorkun ve en son olarak ise Aygırdibi Şelalesine varış yaparak eşsiz güzelliğe şahit olur. 

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #konya #konya haber #konya haberi #konya haberler #aygırdibi şelalesi #konya bozkır #bozkır

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • O
    Okty_56
    17 gün önce

    Buraya çöp atanların cezası 2000 tl oluyor oma göre çöplerinizi atmaya özen gösterin derim…

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • AS
    AHMET ŞİMŞEK
    17 gün önce

    gonyalı gonyalı olalı böyle şelale görmedi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • H
    Halime
    16 gün önce

    Karacahisarın sağından döndüğünüzde sorkun yaylasına mutlaka ziyaret etmenizi öneririm. Tam kafa dinlemedik ve dingin bir yer şelalede kışın pek akıntı olmuyor sular donma vaziyetine geliyor ama yazın özellikle haziran ayında sular çok akıyor ve serin oluyor. Sevgiler

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER