Konya’yı uçuran başarının sırrı
Eyüpspor rüyasında görse inanmazdı
Altın fonları mı, Altın sertifikaları mı, Gram altın mı tercih edilmeli?
YOLUN SONU
KÜLTÜRE KAPI AÇANLAR
“Kalite” Anlaşılmak İçin “Zaman ve Sabra” İhtiyaç Duyar
Ankara’nın Konya Gibi Bir Modele İhtiyacı Var
ALLAH İŞLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPMAYI EMREDER
İNSANOĞLUNUN EN BÜYÜK İMTİHANI, YAPAY ZEKÂ
BİRBİRİNE BENZER İKİ FARKLI ÜLKE: TÜRKİYE VE İRAN
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
Belediyecilik CHP’nin işi
MESCİDİ HARAMDAN MESCİDİ AKSAYA, ORADAN DA SİDRETÜL MÜNTEHAYA YAPILAN KUTSAL YOLCULUK
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
Bahanesiz Maçtan Hüsran Çıktı
AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Türkiye Fırat Kalkanı ile Cerablus ve El-Bab operasyonlarını yaptı.
O günden bu yana Türkiye yeni operasyon sinyalleri vermesine rağmen harekete geçmedi.
Belli ki; Türkiye bölgesel ve küresel güçleri ve dengeleri hesap ediyor, "Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak” istemedi.
Rusya ve ABD'yi hesaba katmadan atılacak her adım, Türkiye'nin yalnızlaşması ve başarısız olması demekti.
Türkiye'nin dün başlattığı İdlib harekâtı, Suriye'de ABD ve İsrail çıkarlarına karşı duran Türkiye Rusya ve İran ittifakı ile yapılmaktadır.
Bölgede dengeleri kökten değiştirecek bu hamleyi Fransa ve Çin de destekliyor.
Çünkü bu ülkeler ABD'nin bölgeyi Balkanlar gibi parçalayarak istedikleri gibi sömürmelerini, çıkarlarına aykırı görüyorlar.
Doğal olarak da ABD ve İsrail'in bölgeyi istedikleri gibi sömürmek için kullandıkları taşeron terör örgütlerini sahadan temelli silmek istiyorlar.
İdlib harekatı, ABD'nin Türkiye'yi "terör koridoru ile kuşatma”, Irak ve Suriye üzerinden Akdeniz'e ulaşacak Türkiye'ye "alternatif bir enerji koridoru oluşturma”, "İslam dünyasıyla karasal bağlantısını kesme” projesini çökertme amaçlarını taşıması bakımından da hayatidir.
ABD'nin bu projesi, Rusya'nın enerji politikasına karşı da bir tehdit oluşturduğu için Moskova ve Ankara'yı birbirine yaklaştıran faktörlerin başında geliyor.
Suriye'nin iç bölgelerinden kaçanlar ve yerli halk olmak üzere 4 milyon insan İdlib'e sıkışmıştır.
İdlib harekatı, Esad rejiminin buraya yapacağı muhtemel bir saldırı ile oluşacak yeni göç dalgasını önleyecek olması bakımından da hayati öneme sahiptir.
Türkiye'nin hazırlıklarından, bu harekatın İdlib ile sınırlı kalmayacağı Azez-Marea hattıyla YPG'nin Kobani ve Menbiç'ten Afrin'e ulaşmasının yolunu kesmek için Afrin ve Tel Rifat'a yöneleceği anlaşılmaktadır.
Türkiye, çok istemese de ABD'nin açık düşmanlığı karşısında Rusya ve İran ile ittifak yapmaya mecbur kalmıştır.
Asıl soru; İdlib ve devamı harekatlarda ittifak ettiğimiz Rusya ve İran'ın bizi yarı yolda bırakıp bırakmayacağıdır.
Dünya devletleri arasındaki çıkarlar çok değişkendir. Denklemler çok hassastır.
Türkiye; İslam ülkeleri ile ittifak kurmanın yanında, gönül coğrafyasındaki yerel halkı, aşiretleri örgütlemeli, eğitmeli ve onların bu gücünü sahada da masada da kullanmalıdır.
Türkiye'nin bir B planı, hatta Z'ye kadar uzanan planları olmalıdır.
Değilse yeni müttefiklerimiz gibi görünen Rusya, İran ve diğerleri bizi satmakta bir an bile düşünmezler.
Allah yar ve yardımcımız olsun…
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…
YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…
YAŞANMIŞ İBRETLİK BİR OLAY: “İKİ KARDEŞ BİLMEDEN EVLENDİ.”
SURİYE ZAFERİ’NİN 1. YILI VE DOHA ZİRVESİ
AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
SUDAN’DA NELER OLUYOR?
“EĞLENCE İÇİN“ SİVİL ÖLDÜRMEK VE BATI’NIN DNA’SI
TRUMP-ŞARA GÖRÜŞMESİ VE DELİ SORULAR.