DOLAR
46,394 TL
EURO
53,081 TL
STERLİN
61,286 TL
GRAM
6.274 TL
ÇEYREK
10.356 TL
YARIM
20.561 TL
CUMHURİYET
40.952 TL

Altında son durum ne? Gram altın düştü mü yükseldi mi?

- Güncelleme Tarihi:

 Altında son durum ne? Gram altın düştü mü yükseldi mi?
Fed’in faiz artırım sinyalleri altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Altında son durum ne? Gram altın düştü mü yükseldi mi? İşte 19 Haziran 2026 altında fiyatları

Altın, Cuma günü ons başına 4 bin 200 doların altına düşerek haftanın başlarındaki kazanımlarını sildi. Bu düşüşte, ABD Merkez Bankası'ndan gelen şahin sinyallerin, petrol fiyatlarını düşüren ve enflasyon endişelerini hafifleten ABD-İran barış anlaşmasının olumlu etkisini gölgede bırakması etkili oldu.

Çarşamba günü, Fed faiz oranlarını beklendiği gibi değiştirmedi ancak bu yıl faiz artırımlarına yönelik desteğin arttığını belirtti. Yüksek borçlanma maliyetleri, altın gibi getiri sağlamayan varlıkların fırsat maliyetini artırarak cazibesini azaltma eğilimine sokuyor.

Bu arada, yatırımcılar, ABD-İran geçici barış anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından Hürmüz Boğazı'ndaki nakliye koşullarındaki iyileşme işaretlerini memnuniyetle karşıladı.

Bu anlaşma, kayıtlara geçen en büyük arz kesintisine yol açan uzun süreli bir çatışmayı sona erdirdi.

Yine de, yatırımcılar temkinli davranmaya devam ediyor ve nakliye faaliyetlerinin ve enerji akışlarının Şubat ayı sonlarında çatışmanın başlamasından önceki seviyelere geri dönmesinin aylar sürebileceği beklentisi içindeler.

ONS ALTIN

Ons altın güne 4 bin 212 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 4 bin 141 dolar, en yüksek de 4 bin 213 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 4 bin 148 dolardan işlem geçiyor.

GRAM ALTIN

Gram altın güne 6 bin 284 liradan başladı. Gün içinde en düşük 6 bin 195 lira, en yüksek de 6 bin 288 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 6 bin 196 liradan alıcı buluyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER