Milyonların cebine girecek! 2024 asgari ücretin tutarı sızdı...

 Milyonların cebine girecek! 2024 asgari ücretin tutarı sızdı...
Milyonlarca çalışanın cebini ilgilendiren asgari ücrette 2024 rakamları konuşulmaya başladı. Tahminler arasında 2 fiyat öne çıkıyor.

Temmuz 2023 zammıyla birlikte 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücret, vatandaşın yüzünü güldürdü. Sırada 2024 zammı var. Asgari ücrette önümüzdeki yıl yalnızda 1 kez zam gerçekleşecek. Bu kapsamda 2024 asgari ücreti ne kadar olacak sorusu, milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor.

Türkiye'nin yeni ekonomik kadrosu ile birlikte alınan kararlar, OVP süreci ve kemer sıkma politikaları kapsamında 2024 asgari ücreti bekleniyor. 2023 yılı Aralık ayının ilk günlerinde işçi, işveren ve kamu kesiminin katılımı ile asgari ücret tespit komisyonu toplanacak.

Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak toplantıların sonunda 2024 yılı asgari ücreti belirlenecek. Aralık ayının sonunda asgari ücret belli olacak.

Milyonların cebine girecek! 2024 asgari ücretin tutarı sızdı...

Milyonların cebine girecek! 2024 asgari ücretin tutarı sızdı...

2024 asgari ücret tahmini

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen gün katıldığı bir programda açıklama yaptı.

Bakan Şimşek açıklamasında artık maaş zamlarının enflasyon beklentisine göre yapılacağını söyledi.

TCMB, enflasyon raporuna göre asgari ücret 2023 yılı sonunda yüzde 58 olarak gerçekleşecek. Buna göre de 11 bin 402 TL olan asgari ücret 6 bin 313,16 lira artışla 18 bin 15 liraya çıkacak.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER