Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından gözler Asgari Ücret Komisyonu’nda!

- Güncelleme Tarihi:

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından gözler Asgari Ücret Komisyonu’nda!
Seçimler sonrası gözler temmuz ayında açıklanacak asgari ücret zammına çevrilirken, dün yeni kabinenin ilk toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan “Asgari ücret tespit komisyonumuz da çalışmalarına başlıyor“ açıklamasıyla beklentileri yeniden yükseltti.14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası milyonlarca çalışan gözünü asgari ücrete yapılacak zamma çevirdi.

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm çalışanların refah seviyesini yükseltecek yeni düzenlemeler yapacaklarını belirterek temmuz ayı için hazırlıkları olduğunu söylemişti.

"Temmuz ayı için hazırlıklarımız var"
Erdoğan, söz konusu açıklamalarında "Asgari ücret artışından memur ve emekli maaş zammına bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı için bu doğrultuda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bilhassa memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek ayrıca bizim boynumuzun borcudur" ifadelerine yer vermişti.

"Asgari ücret komisyonumuz çalışmalara başlıyor"
Oluşturulan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ilk toplantısını dün gerçekleştirirken, görüşme sonrası basın açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete de zam sinyali verdi. Erdoğan, "Asgari ücret tespit komisyonumuz da çalışmalarına başlıyor" ifadelerini kullandı.

Komisyon, bayramdan sonra toplanacak
Asgari ücrete yapılacak zam, bakanlık yetkileri ile işçi ve işveren temsilcilerinin katıldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı toplantılar sonrasında belirleniyor. Komisyon, Kurban Bayramı'nın hemen ardından toplanacak.

Asgari ücretin 11 bine yükselmesi bekleniyor
Hükümet temsilcileri, seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda temmuz ayında yapılacak zamla asgari ücretin 500 dolar seviyesine ulaşacağını söylemişti. 500 dolar, bugünkü kurlar 11 bin 367 liraya denk geliyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre de Temmuz ayında zamla birlikte asgari ücretin net 11 bin 58 liraya yükselmesi bekleniyor.

TÜRK-İŞ'in hedefi en az 13 bin 400 TL
Öte yandan Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Türk-İş'in asgari ücret hedefinin en az 13 bin 400 TL olduğu konuşuluyor.

Asgari ücret şu an ne kadar?
Asgari ücret Ocak 2023'de brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlendi. Yeni rakamın işverene aylık maliyeti 11 bin 759 lira 40 kuruş oldu.

(Selman Kaya)

  • #Cumhurbaşkanı Erdoğan #asgari zam #asgari ücret

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”