Türkiye’de il olmaya aday ilçeler! Konya’dan sadece 1 ilçe var

- Güncelleme Tarihi:

 Türkiye’de il olmaya aday ilçeler! Konya’dan sadece 1 ilçe var
Bir ilçenin il olabilmesi için nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterland ve ekonomik çeşitlilik gibi birçok göstergenin bir arada değerlendirilmesi gerekiyor. Büyük ilçeler kendilerinin il olmasını istiyor. Peki hangi ilçeler il olmaya aday?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz aylarda Meclis'te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 100 maddelik Anayasa teklifinin müzakere için hazır olduğunu belirterek, "Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamayla gözler, 19 ilçenin il ilan edilip edilmeyeceğine çevrildi. Peki, Hangi ilçeler il olacak?

Kalabalık ve büyük ilçelerde yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları ilçenin il olmasını istiyor. Bu isteklerin arkasında duygusal ve ekonomik sebepler yatıyor...

Peki bir ilçenin il olabilmesi için neler gerekli?

Türkiye Cumhuriyeti'nde 81 il, 922 ilçe bulunuyor. Büyükşehir merkezlerindeki bazı ilçeler nüfus bakımından birçok ilden daha büyük. Durum böyle olsa da il olabilmek için sadece büyük bir nüfusa sahip olmak yeterli olmuyor.

Bir ilçenin il olabilmesi için nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterland ve ekonomik çeşitlilik gibi birçok göstergenin bir arada değerlendirilmesi gerekiyor.

İşte il olması muhtemel ilçeler listesi...

Yüksekova, Hakkari

TOKİ Hakkari Yüksekova Teslim Tarihi

Kahta, Adıyaman

KAHTA BELEDİYESİ

Edremit, Balıkesir

Edremit Gezi Rehberi

Polatlı, Ankara

Polatlı Belediyesi

Ünye, Ordu

Ünye il mi oluyor? - Ordu Yorum Gazetesi

Ergani, Diyarbakır

Ergani'nin alt yapısı tamamen yenileniyor - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi

Kozan, Adana

Kozan - Vikipedi

Cizre, Şırnak

T.C. CİZRE BELEDİYESİ

Elbistan, Kahramanmaraş

Elbistan Nerede ve Nereye Bağlı? Elbistan Hakkında Merak Edilenler

Ereğli, Konya

Ereğli Gezi Rehberi, Ereğli'nin nesi meşhur, araç kirala keşfet

Lüleburgaz, Kırklareli

Risksiz' görülen Kırklareli'de ev-arsa fiyatları arttı: Kiralık daire  kalmadı - Son Dakika Haberleri İnternet

Bandırma, Balıkesir

Balıkesir Bandırma'nın yol haritası belli oldu - Mersin Vatan Gazetesi

Fethiye, Muğla

Muğla Milwaukee - Bodrum Milwaukee

Nazilli, Aydın

Nazilli il oluyor - Manşet Aydın

  • #Konya #Konya haber #İl olmaya aday ilçeler #Türkiye’de il olmaya aday ilçeler #Konya haberi #Fethiye Muğla #Adana #Aydın #Bandırma Balıkesir

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • A
    Ali
    264 gün önce

    Osmaniye kriterle mi il oldu Bahçeli Sayesinde. Yalova kriterle mi il oldu Çiller sayesinde. Karaman kriterle mi il oldu Işın Çelebi sayesinde. Bu iş siyasi torpile bakar. Kriter falan yalan iş. Bugün Akşehir den, Ereğli den daha küçük hinterlandı olmayan mesafe olarak çok yakın iller var o zaman Akşehir, Ereğli neden il değil nüfussa nüfus, uzaklıksa uzaklık. Konya'nın bakanları vekilleri bu işin peşinden koşmalı iyi tanıtım ve lobicilik yapmalı, yörenin coğrafi beşeri özellikleri iyi anlatılmalı. Sadece mecliste parmak kaldırıp indirmekle vekillik olmaz .İl olunmaz illik alınır.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER