ABD VE İSRAİL SİYASETİNİN TEMELLERİ

İsrail'in katliamlarını ve ABD'nin politikalarını anlayabilmek için iki hususu açıklamak zorunludur.

Birincisi, İsrail katliamları Muharref Tevrat'ın ölüm emirlerine dayanır. İşte Tevrat'tan bazı bölümler:

"Ve Allahın Rabbin sana teslim edeceği bütün halkları bitireceksin ve gözlerin onlara acımayacak…. O şehrin ahalisini mutlaka kılıçtan geçireceksin…” (Tesniye 7/16; 13/15)

"Ey Filist ülkesi Kenan, RAB hepinizi yok edecek ülkede yaşayan kimse kalmayacak." (Sefanya 2:5)

"Bütün İsrail Ay kentine döndü ve ahalinin hepsini kılıçtan geçirdiler ve o gün erkeklerden ve kadınlardan öldürülenlerin hepsi on iki bin kişiydi.” (Yeşu 8:24-26)

"Ve erkek, kadın genç, ihtiyar…hepsini kılıçtan geçirip tamamen yok ettiler.” (Bab 37/21 sayfa 221 ) "Yavruları gözlerinin önünde parçalanacak, evleri yağmalanacak, kadınlarının ırzına geçilecek” (İşaya 13/15-16)

"İşte benden bir miras olarak sana milletleri mülkün olarak…vereceğim onları demir çomaklı kıracaksın bir çömlekçi kabı gibi onları parçalayacaksın” ( Mezmurlar Bab 2, 8/9 sayfa 540 )

"Deniz kıyısında oturanların Keretiler milletinin vay haline ey Kenan Filistin diyarı Rabbin sözü size karşıdır. Seni yok edeceğim artık sen de oturan kimse olmayacaksın” (Tsefenya Bab 2/5 sayfa 887 )

"Bak bugün milletler üzerine ve ülkeler üzerine kökünden sökmek yıkmak için helak etmek ve yok etmek için seni koydum” ( Yarenya Bab 10, 10 sayfa 724)

"Bir şehre girdiğinizde kadın, erkek, çocuk, yaşlı veya nefes alan her şeyi öldürün. Onları tamamen yok edin, onlarla antlaşma yapmayın, onlara acımayın” (Tesniye 7/1-3)

İkincisi, ABD'nin politikalarına yön ve şekil veren Evanjelizmdir.

ABD, bir avuç Evanjelist sapık yönetici ve sermayedarın elindedir. Evanjelislere göre Yahudiler, vaat edilmiş topraklara (Kenan Diyarı) dönüp Büyük İsrail'i kuracak, Yahudiler ile diğer tüm insanlar savaşacak, (Armageddon) Yahudiler ve Evanjelistler kazanarak dünyaya hâkim olacak, İsa Mesih yeryüzüne yeniden inecektir.

Bu amaç için vaat edilmiş topraklarda her farklılığı, (ırk, din, mezhep, v.b.) kullanmak, savaş ve kargaşa çıkarmak (Şii İran'ı Sünnilere, PKK'yı Türkiye'ye karşı kullandıkları gibi) kutsaldır. Bu "Tanrıyı savaşa zorlamak” demektir.

İran Hizbullah'ının Şia anlayışında da -İsrail benzeri- "Sünni öldürmek cenneti kazanmak” demektir.

İran ile İsrail arasındaki düşmanlık göstermeliktir ve aldatmacadır. İran ile İsrail İslam Coğrafyası'nın çoğunluğunu oluşturan Sünnileri bölgeden temizlemek, ortak amacında buluşmaktadırlar.

Nitekim, ABD Irak'a girince Sünni Saddam iktidarına derhal son verirken, 12 yıldır Şii Esed'i iş başında tutmuştur. İran Hizbullah'ı da Suriye'de Sünnileri öldürerek ve/veya göçe zorlayarak İslam Coğrafyası'nın demografisini değiştirme konusunda ABD'nin ve İsrail'in amaçlarına hizmet etmiştir, hala da hizmet etmektedir.

İran'ın Hamas'a yardımı(!), O'nu teşvik ederek İsrail'e saldırtması, Filistin'in ezilmesinin, yeni haritaların çizilmesinin önünü açmak içindir. Nitekim "İran Hizbullah'ının Lübnan'ın Sünni köylerinden İsrail'e füze atıp, sonra bölgelerine çekilerek İsrail'in Sünni köyleri hedef almasını sağlaması” ABD-İsrail-İran ittifakının göstergesidir.

Müslümanlar zor günlerden ve büyük bir imtihandan geçmektedir. İnanıyorum ki; Allah; Kur'an'ı ve bu bağlamda "Allah'ın ipine sımsıkı sarılın. Bölünüp parçalanmayın…” (Ali-İmran 103) ve "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin…" (Maide 51) ayetlerini uygulamadığımız için bizlere bu musibetleri vermektedir.

O halde; tek kurtuluş yolu Kur'an'a ve onun emirlerine sımsıkı sarılmaktır…

 


Yazarın Diğer Yazıları