Konyaspor Deniz’i satmalı mı?
Büyüme ve enflasyon verilerindeki olumlu gelişmeler umut veriyor
NUMUNE-İ İMTİSAL PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.AS.)’İN DOĞUMU
HAYATIN ANLAMINI KAVRAYAN İKİ ŞAHSİYET KUSS B. SAİDA VE EBU’L-BEKA ER-RUNDÎ
AMAN BALIKLAR ÜRKMESİN, AMA…
Görgüsüzlüğün göstergeleri
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
AYASOFYA’DAN TÜM DÜNYAYA...
“Hayatın Masası”
GÖĞE BAKALIM
Konya raylarla geleceğe taşınacak
Stresten Nasıl Kurtuluruz?
Efsanelerin Yemişi
Göztepe’nin Hesaplarını Tunahan Bozdu
Linç Edilen Hekim ve Sessiz Çoğunluğun Feryadı
Teknolojinin Bizden Aldıkları
İç sahada alınan net galibiyet
Rakamlarla Otomobil Piyasası
BASIN DİLİ
Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Bir aydır yaşadığımız olaylar tüm ezberlerimizi bozdu.
Hepsini anlıyorum da,“yeniden yargılanma olayına” Hükümetin “yeşil ışık” yakmasını anlamıyorum.
Siyasi iktidarı yıpratmaya yolsuzluk iddiaları yetmeyebilir. Ama iktidar darbecilere yargılanma yolunu açar, askeri vesayeti başımıza yeniden bela ederse, bunu millete anlatamaz.
Hele, darbecilerin yeniden yargılanması, darbeci zihniyeti ve zulümlerini destekleyen Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’nun çabasıyla sağlanırsa, çoğu seçmen Ak Parti’yi çizer ve oy vermez.
Cezaları onanan sanıkların yargılamanın iadesi (iade-i muhakeme), karar düzeltme, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru gibi iç hukuk yollarına, bunlardan sonuç alamazlarsa uluslararası hukuk yollarına yani AİHM’ne başvurma hakları ve imkanları vardır.
Bunlar tüketilmeden Hükümetin “yeniden yargılamaya” ön ayak olması anlaşılır gibi değildir.
Bu, bir çok sanığa ve mahkuma emsal teşkil eder ve tehlikeli sonuçlar doğurur.
Bu durumda seçmen “ Kumpas kuruldu iddiası doğruysa, bunu neden fark etmedin? Biliyorsan neden izin verdin? İzin verdiysen, sana kumpas kurulunca mı aklın başına geldi?” diye sorarsa ne diyeceksiniz?
Diyelim ki; Balyoz ve Ergenekon davalarında darbecilere kumpas kuruldu.
Aynı zihniyetin mensupları 27 Mayıs darbesi yapmadılar da, onlara o zaman da mı kumpas kuruldu?
27 Mayıs İhtilalcileri Menderes ve arkadaşlarını asmadılar da biz mi öyle zannettik?
12 Eylül’de, 12 Mart’ta “zorbaca”, 28 Şubat’ta “post modern” darbe yapanlar, “e-muhtıra” verenler, Sincan’da tankları yürüten “demokrasiye balans ayarı yaptık” diyenler demokrasi yanlısıydı da biz mi yanıldık?
Peygamberimiz (SAV)’in doğum gününü anmayı “irtica tehdidi”, ananları “irticacı” sayanlar, milletin vergileriyle yapılan ordu evlerinde içki ve dansla yılbaşını -Hz.İsa’nın doğumunu-kutlayanlar bunlar değil miydi?
Orduya “peygamber ocağı” diyen, ama oğlunu ziyarete gelen başörtülü anneleri kışlaya almayan bu darbeci anlayış ve müntesibi zatlardan başkası mıydı?
“Siyasi simge” klişesi ile inancı gereği başını örtenleri okullara almayan, eğitim hakkını engelleyen, ikna odaları kurarak zulmeden bu vesayetçi anlayış değil miydi?
İmam hatipleri kapatanlar, katsayı zulmü ile milyonlarca gencin hakkını yiyenler, şimdi “sütten çıkmış ak kaşık mı” oldular? Oldu olacak bu darbecileri “üstün hizmet ber’atı” veya “istiklal madalyası” ile ödüllendirin.
Sayın Feyzioğlu her zaman darbeci zihniyeti ve zulümlerini destekledi. Şimdi de “fikrini icra ediyor.”
Bari oylarımızla iktidar olanlar, darbecilerin “yeniden yargılanması” oyununa çanak tutmasın.
Efendim, bir gün akrep: “kurbağa kardeş, beni sırtına al, nehrin karşısına geçir” ricasında bulunur. Kurbağa: “akrep kardeş geçirmesine geçiririm de seni bilirim, sırtımdan sokarsın” der. Akrep: “Sokar mıyım? Sen ölürsen ben de boğulurum.” diyerek kurbağayı ikna eder. Kurbağa akrebi sırtına alır ve karşıya geçirir. Sırtından inerken gözle kaş arasında akrep kurbağayı sokar. Can çekişen kurbağa akrebe verdiği sözleri hatırlatır. Akrep: “ kurbağa kardeş, kusura bakma, çok haklısın, ama elimde değil, sokmak benim genlerimde var” diye cevap verir.
Siyasi iktidar, taşıdıklarının “dost modern” darbesi ile sırtından yeni sokulmadı mı?
Hükümet, darbe yapmayı, milli iradeyi sürekli sokmayı genlerinde taşıyan vesayetçileri yeniden yargılarsa “ayağına kurşun sıkmış”, “aynı yılan deliğinden iki kez sokulma” akılsızlığı ve tedbirsizliği göstermiş olur.
Dost acı söyler. Bizden uyarması. Gerisi nasihatten gerekli dersi çıkaran veya çıkarmayanlara kalmış…
AMAN BALIKLAR ÜRKMESİN, AMA…
MALAZGİRT ZAFERİNİ KUTLAMAYI HAK EDİYOR MUYUZ?
FİLLER TEPİŞTİ, ÇİMLER EZİLDİ.
EMEĞİ TÜRKİYE ÇEKTİ, YEMEĞİ ABD YEDİ.
“MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ RAPORU” ÜZERİNE…
CİĞERLERİMİZ YANIYOR
“BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR”
TERÖRSÜZ TÜRKİYE: “PEYNİR BÜYÜK YOL KISA?!”
DEVLET, ASLA CHP’YE TESLİM EDİLEMEZ
ZEHİRLİ MANTAR: LEMAN DERGİSİ