Tasavvuf, Tarikat ve Şeriat Dengesinde Bir Duruş-5-
ZENGİN FAKİR KAYNAŞMASINI YARDIMLAŞARAK SAĞLAYALIM
Çip kavgası İran savaşını öne mi çekti?
SAYGIYI KAYBEDEN TOPLUMUN GELECEĞİ OLUR MU?
Özbekistan’da 14 Şubat ve Babürlülerin Kurucusu Zahîrüddîn Muhammed Doğum Günü
SEÇİMİM BENİM
BU FUTBOL DEĞİL, ADALET TARTIŞMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER
Müzebzeb
FATMA NUR ÖĞRETMENİM ÖZÜR DİLERİM. SUÇ BENİM.
8 Mart’ın Hatırlattığı Büyük Hakikat: Veda Hutbesi
HAYATIMIZIN HER ANI RAMAZAN OLSUN RAMAZAN SADECE ORUÇ DEĞİL BİR AHLÂK İNKILABIDIR RAMAZAN SADECE İBADET DEĞİL BİR MEDENİYET İNŞASIDIR
Evcil Hayvanlar Çocuk Gelişimini Nasıl Etkiler
SENİN DÜNÜR
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Kültürel Hegemonya Çatırdarken
Seküler Ahmaklığın NEET İhaneti
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
31 Mart yerel seçimleri bitti. Herkese hayırlı olsun.
Muhalefetin en zayıf olduğu, dağınık ve parçalı bir görüntü verdiği bir dönemde CHP'nin birinci parti konumuna yükselmesinin, AK Parti'nin seçim başarısızlığı yaşayarak ikinci sıraya gerilemesinin nedenleri çok konuşuldu, yazılıp çizildi. Epeyce bir süre de konuşulacak, yazılıp çizilecek.
AK Parti'ye kaybettirenlerden birisi belki de birincisi hayat pahalılığıdır. Faizi artıran merkez bankası başkanlarını görevden alıp, faizin düşmesi gerektiğini savunmakla; Mehmet Şimşek ile yüzde ellilere varan bir faiz ve ekonomi politikası arasında bir tutarsızlık vardır. Bu iktidara olan güveni erozyona uğratmış, seçmen enflasyonda ve hayat pahalılığında da somut bir iyileşme görememiştir.
Ak Parti, kendisini iktidara taşıyan ve uzun yıllar orada tutan tabanından makama, güce, paraya erişince zamanla kopmaya başlamıştır. Çıkış samimiyeti zamanla yerini üstenciliğe, gurur ve kibre bırakmış, halkla olan diyaloğ kanalları azalmıştır.
Belediyeler, fakire-fukaraya, garibe gurabaya yardım edecek yerde getirdikleri sanatçılara kucak dolusu paralar ödemişlerdir.
En lüks mekanlarda verdikleri yemeklere yoksulu, düşkünü değil, kendi takımlarını davet etmişler, ihtiyaç sahiplerine değil, birbirlerine ikram ve iltifatta bulunmuşlardır.
Törenlerde ve seçim kampanyalarında büyük bir israf görüntüsü sergilemişlerdir.
Daha kısa ifade etmek gerekirse bunun adı "halktan kopuştur.”
AK Parti İstanbul Sözleşmesi ve öncülüğünü Özlem Zengin ve benzeri feministlerin yürüttüğü ‘Kadının beyanı esastır' diyen, kadını yücelten, erkeği ezen politikaları tabanda memnuniyetsizlik meydana getirmiştir.
AK Parti EYT problemini çözmesine rağmen emeklileri memnun edememiştir. Memura verilen seyyanen zam emekliye verilmemiş, üstelik "emekliyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” sloganını duydukça emekli suratına yumruk yemiş gibi sarsılmıştır. Memur da emekli de daha az maaşa razı olur, ama adaletsizliğe asla razı olmaz.
"Kudüs kırmızı çizgimizdir. Gazze'nin her zaman yanında olacağız” sloganları söylemden eyleme geçememiş, İsraille siyasi ve ticari ilişkiler devam etmiştir. Bu Ak Partili seçmenin bir kısmının Yeniden Refah Partisi'ne kaymasına neden olmuştur.
Ak Parti ve Erdoğan karşıtlığı üzerinden kurulan altılı masa belki dağılmıştır. Ama bu masada tanışanlar arasındaki flört zamanla aşka dönüşmüştür.
İyi Parti seçmeni "Ak Parti'ye vereceğime CHP'ye veririm” demeye başlamıştır. Böylece Türk siyasetinde DEM seçmeni ile İyi Parti seçmeni tuhaf biçimde CHP paydasında buluşmuştur.
Daha birçok neden sayılabilir. Seçmen iktidarı uyarmış, muhalefete de sorumluluk yüklemiştir. Hem iktidar hem de muhalefet seçmenin mesajını iyi okumak zorundadır.
Cazgırların pehlivanlara yaptığı uyarıyı ben de İktidar ve muhalefete yapıyorum:
"Alta düştüm diye üzülme, üste çıktım diye sevinme”…
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İSRAİL’İN NİL’DEN FIRAT’A HAYALİ
AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO CAN ÇEKİŞİYOR.
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
KANADA BAŞBAKANI CARNEY’İN FERYADI
PKK/YPG/SDG ÇÖP OLDU
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…