BATSIN BU DÜNYA DÜZENİ

20 Kasım "Dünya Çocuk Hakları Günüydü…”

"Çocuk Hakları” (!?) Ne ayartıcı ve de, kulağa ne hoş gelen bir slogan.

Hem de "Yaşama hakkı” elinden alınan altı bin Gazzeli masum çocuğun olduğu bir dünyada.

"Dünya Çocuk Hakları Günü” nü kutlayanlardan, hatta ağzına alanlardan iğreniyorum.

O çocukların annelerini, babalarını öldüren ve onları yetim bırakanlar eminim ki; "anneler gününü” ve "babalar gününü” de kutlarlar.

Bir zamanlar kadını cadı, (içine şeytan kaçmış öldürülmesi gereken bir varlık) olarak görenler, eminim ki; kadınlar gününü de kutlayacak, kadın haklarından, kadınların ezilmişliğinden de dem vuracaklardır.

Ne yazık ki; haklarını savundukları (!) çocuklar, anneler, babalar onları duyamaz, göremez.

Tıpkı "demokrasi, hürriyet, adalet getireceğiz” diyerek işgal ettikleri onca ülkede öldürdükleri onmilyonlarca Müslümanın mezarlarında getirdikleri demokrasiyi (!), hürriyeti (!), adaleti (!) göremediği gibi.

Çünkü haklarını savunanlar (!) tarafından katledilmişlerdir.

Batı "demokrasi, hürriyet, adalet”ten "çıkarı, parayı ve sömürüyü” yü anlıyor.

Kızılderilileri katleden, onların yurtlarını işgal edenlerle günümüzün Batılıların farklı olduğunu mu zannediyorsunuz?

Afrika'yı işgal eden, sömürgeleştiren, insanlarını köleleştiren, alıp-satan, zencileri insan saymayan Batılıların yaldızlı söylemleriyle değiştiğini mi sanıyorsunuz? Aralarında zerrece fark yok.

Belki tek fark, günümüzün Batılıların daha kurnaz, daha sahtekâr olmaları ve saf insanları da bu sahtekârlıklarına inandırmaları.

Zulümlerini "demokrasi, hürriyet, adalet”, "anneler günü”, "babalar günü”, "kadınlar günü” "Çocuk Hakları Günü” sloganlarıyla kamufle etmeleri.

Gazze'nin yaşanabilir bir yer olması, masum çocukların yaşama hakkı, karetta karettaların yumurtlama alanlarını korumaktan daha mı önemsiz?

Kıyıya vuran bir deniz hayvanını kurtarmak için gösterilen çabayı gözümüze gözümüze sokarken, Gazzeli bebekler hayvanlar kadar değerli değil mi ki, aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz?

Ey dünyaya hâkim olan vicdanı kurumuş idareciler! Siz de Filistinlilere "hayvan” diyen İsrailli bakanın yetiştiği karanlık sapık ideolojik localarda mı yetiştirildiniz?

Ey Bizdeki Batı uşakları!

Çocukların "yaşama hakkı” elinden alınırken hak savunucusu Türkiye Barolar Birliği ve çocuk haklarını savunanlar, kadınlar öldürülürken kadın haklarını savunanlar, doktorlar öldürülürken Türk Tabipler Birliği, gazeteciler öldürülürken Gazeteciler Cemiyeti ve sanatçı bozuntuları neredesiniz?

Çiçek, böcek edebiyatıyla ortalığı savaş alanına çevirenler ses versenize! Ölü müsünüz?

Tolstoy "İnsan acı duyabiliyorsa canlıdır. Başkasının acısını duyabiliyorsa insandır." Diyor.

Gazze zulmüne sessiz kalanlar, başkasının acısını duyamadıklarına göre de hayvandır.

Orhan Baba gibi "Batsın bu dünya” demiyorum.

Ama "batsın bu dünya düzeni” diyorum…

KONYA – 22 Kasım 2023

 


Yazarın Diğer Yazıları