Tasavvuf, Tarikat ve Şeriat Dengesinde Bir Duruş-5-
ZENGİN FAKİR KAYNAŞMASINI YARDIMLAŞARAK SAĞLAYALIM
Çip kavgası İran savaşını öne mi çekti?
SAYGIYI KAYBEDEN TOPLUMUN GELECEĞİ OLUR MU?
Özbekistan’da 14 Şubat ve Babürlülerin Kurucusu Zahîrüddîn Muhammed Doğum Günü
SEÇİMİM BENİM
BU FUTBOL DEĞİL, ADALET TARTIŞMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER
Müzebzeb
FATMA NUR ÖĞRETMENİM ÖZÜR DİLERİM. SUÇ BENİM.
8 Mart’ın Hatırlattığı Büyük Hakikat: Veda Hutbesi
HAYATIMIZIN HER ANI RAMAZAN OLSUN RAMAZAN SADECE ORUÇ DEĞİL BİR AHLÂK İNKILABIDIR RAMAZAN SADECE İBADET DEĞİL BİR MEDENİYET İNŞASIDIR
Evcil Hayvanlar Çocuk Gelişimini Nasıl Etkiler
SENİN DÜNÜR
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Kültürel Hegemonya Çatırdarken
Seküler Ahmaklığın NEET İhaneti
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
Elbette akan kanın durmasını, barış, huzur ve kardeşlik içinde mutlu yaşamayı hepimiz isteriz.
Bunu sağlamak için gösterilen samimi gayret ve çözümlere minnettar ve duacı oluruz.
Ancak; Öcalan, “Terörist başı, bebek katili” diye anılırken, “Sayın” demek suç iken, nasıl oldu da birden çözüm sürecinin adresi ve resmi muhatabı oluverdi? Samimi gelmiyor, içim ısınmıyor. Bir şeyler dönüyor sanki…?
Otuz yıldır 21 mart vardı. Nevruz da… Öcalan 21 mart gece-gündüz eşitliğini, günlerin uzamaya gecelerin kısalmaya başlamasını, karanlığın aydınlığa yenik düşmesi diye yorumlayıp barış süreciyle örtüştürmeyi birden akıl ediverdi? 35.000 insanımız ölürken aklı neredeydi? Patronları, yakın zamanda malum zata coğrafya mı çalıştırdı?
Öcalan, “Helalleşme’den” , “Misak’ı Milli’den”, “Kurtuluş Savaşı’ndan”, “Çanakkale’den”, “1920 Meclisini Türklerin ve Kürtlerin birlikte açtığından”, “Ayrıştırmak isteyenlere inat birleşmekten” söz ediyor.
Yoksa İmralı’daki boş zamanlarında tarih ve din dersi çalıştı da YGS'ye girmeye mi karar verdi?
Kafasına saksı düştü de, Türk filmindeki gibi gözü mü açılıverdi zatın?
Sürekli aldatılan bu Milletin, olayların altında “Çapanoğlu” araması ve sorgulaması hakkı değil mi?
Bu millet, “Benim işçim, benim köylüm, ezan, bayrak” laf ebeliğiyle kırk yılının çalındığını, maaş verdiği asker-sivil zevatın seçilenleri astığını, darbe ile iktidarların devrildiğini çok gördü de ağzı yandı.
Baksanıza, okunan bildiri birlikten bahsediyor. Milletin birliğinin ve zaferlerinin sembolü “Bayrağımız” yok.
Hele, Marksist, ateist Öcalan; “Türkler ve Kürtlerin bin yıldır İslam bayrağı altında ortak yaşadığını, ayrılığın bu coğrafyaya yakışmadığını, birlikteliğin önemli bir unsurunun din kardeşliği olduğunu, Hz.Muhammed'in mesajlarının hayata geçirilmesi gerektiğini” söylüyorsa... !? Buna şaşırmak ve altında “bir bit yeniği” aramak doğal değil mi?
Mamafih azizim, zatın bu hassasiyetleri beni ziyadesiyle duygulandırdı, gözlerim yaşardı.(!)
Bu zat, beş vakit namaza başladım, İmralı’ya mescit yapılsın der, hacca gitmek de isterse şaşırmam. (!)
Darbe şakşakçısı, talimat kalemşörü, boyalı basın gibi 21 mart 2013’e “ 2.Cumhuriyet ilanı” mı diyelim?
Öcalan PKK’lılara “Bu bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Mücadeleyi bırakma değil, daha farklı bir mücadele başlatmadır" derken “baklayı çıkarıp” gerçek niyetini ortaya koyuyor. “Şecaat arz edeyim derken sirkatin” söylüyor.
Balayı sarhoşluğuna kapılma, kafasını kuma gömerek gerçekleri gözden kaçırma lüksü yok artık bu Milletin.
Global siyasi aktörlerin Arap baharı ve BOP projesinin parçası olan “Kürt senaryosu” maalesef şöyle:
PKK militanları Suriye’ye gidecek. Oradaki PYD ile birleşecek. Savaş ve otorite boşluğundan yararlanıp, “Suriye Kürt Yönetimi” kuracaklar. Kurulan “Kuzey Irak ve Suriye Kürt Yönetimleri” zamanla birleşip “Türkiye ve İran Kürdistanı” için müsait ortamı kollayacak. Global siyasi aktörlerin ve taşeronlarının asıl hedefi “Büyük Kürdistan”
Komplo teorisi demeyin. Olaylar olmadan önce “Saddam devrilecek, Kuzey Irak’ta Kürt Devleti kurulacak, komünizm, SSCB ve Varşova paktı dağılacak, üye sosyalist devletler kapitalist AB’ye girecek” denseydi inanır mıydık?
On yıl önce birileri çıkıp, “terörist başı Öcalan muhatap alınacak” dese, ne derdik?
“Senaryo yazan- uygulayan” global siyasi aktör olamadıkça, hep “plana uyan-emir alan” olmaya mahkumuz.
20 mart 2013. Obama İsrail’i ziyaret ediyor.
21 mart 2013. Terörist başı Öcalan bir anda barışçı, İslamcı, tarihçi, coğrafyacı oluveriyor.
22 mart 2013. İsrail Türkiye’den özür dilerken “iki ülke bölge sorunlarını çözecek” demeyi de ihmal etmiyor.
Dostlar ortalıkta bilmediğimiz bir şeyler dönüyor. Fırıldakçılar yine bir şeyler döndürüyor…? Haydi hayırlısı…
Ama; Onların bir hesabı varsa Yüce yaratıcının da bir hesabı var.
Yüce Allah, İslam Milleti ve tüm insanlık için barış, huzur ve kardeşlik dolu bir gelecek ihsan etsin…
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İSRAİL’İN NİL’DEN FIRAT’A HAYALİ
AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO CAN ÇEKİŞİYOR.
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
KANADA BAŞBAKANI CARNEY’İN FERYADI
PKK/YPG/SDG ÇÖP OLDU
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…