Tasavvuf, Tarikat ve Şeriat Dengesinde Bir Duruş-5-
ZENGİN FAKİR KAYNAŞMASINI YARDIMLAŞARAK SAĞLAYALIM
Çip kavgası İran savaşını öne mi çekti?
SAYGIYI KAYBEDEN TOPLUMUN GELECEĞİ OLUR MU?
Özbekistan’da 14 Şubat ve Babürlülerin Kurucusu Zahîrüddîn Muhammed Doğum Günü
SEÇİMİM BENİM
BU FUTBOL DEĞİL, ADALET TARTIŞMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER
Müzebzeb
FATMA NUR ÖĞRETMENİM ÖZÜR DİLERİM. SUÇ BENİM.
8 Mart’ın Hatırlattığı Büyük Hakikat: Veda Hutbesi
HAYATIMIZIN HER ANI RAMAZAN OLSUN RAMAZAN SADECE ORUÇ DEĞİL BİR AHLÂK İNKILABIDIR RAMAZAN SADECE İBADET DEĞİL BİR MEDENİYET İNŞASIDIR
Evcil Hayvanlar Çocuk Gelişimini Nasıl Etkiler
SENİN DÜNÜR
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Kültürel Hegemonya Çatırdarken
Seküler Ahmaklığın NEET İhaneti
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
Bir “Fırat’ın batısı-doğusu” söylemidir gidiyor.
“Fırat'ın batısı kırmızı çizgimizdir.”, “ PYD Fırat'ın doğusuna çekilmelidir” falan.
Bu ne demek?
Bunun mefhumu muhalifinden “PYD Fırat'ın doğusunda kalırsa ses çıkarmayız” anlamı çıkmıyor mu?
Türkiye, PYD’nin Fırat’ın doğusunda devlet kurmasına razı mı oldu? Bunu taahhüt mü etti?
“Fırat’ın doğusu-batısı” terimlerinin ısrarla kullanılması ister istemez Yahudilerin Rab Yehova’nın (!) “Nil’den Fırat’a kadar olan toprakları Yahidilere vatan olarak vaat ettiği” inanışını (!) çağrıştırıyor mu?
Fırat’ın doğusu Rab Yehova’nın vaad ettiği toprakların içinde de batısı dışında mı kalıyor?
Türkiye kamuoyu anlaşılmaz bir biçimde PYD'nin Fırat'ın doğusundaki varlığını sorgulamıyor, sanki kanıksamış görünüyor.
CIA Başkanı John Brennan’ın, “Suriye ve Irak'ın bölünebileceği” söylemi ve bu söylemin zamanlaması hiç masum ve tesadüf değil.
CIA, Suriye, Irak ve dünya kamuoyunu hazırlama, Suriye ve Irak'taki ırk ve mezhep ayrılıklarını körükleme, ayrılıkçıları cesaretlendirme ve bölünmeyi engellemek isteyen Türkiye’yi savaşa çekme amacı taşıyor.
Resmi ağızlar ve uzmanlar “Türkiye, PYD'nin güneyimizi çevrelemesini ve denize ulaşmasını istemediği için Fırat'ın batısını kırmızı çizgi olarak kabul ettiğini” beyan ve ifade ediyorlar.
İyi de Fırat'ın batısındaki sınırımız yüz, PYD kontrolündeki doğu sınırımız sekiz yüz kilometre.
Yani yüz kilometre için mi operasyon yapıyoruz?
Allah korusun -bir dönüm de olsa- Marksist-Leninist-Şövenist PYD devlet kurarsa, bunun denize ulaşması veya ulaşmaması, Fırat’ın doğu veya batısında olması, bağımsız veya özerk olması arasında fark yoktur.
Bu; PKK’nın devletleşmesi, Türkiye’ye sınır komşusu olması, İsrail’in bölge çıkarlarının gerçekleşmesi demektir.
Irak ve Suriye savaşlarının bu ülkeleri bölerek İsrail’in güvenliğini sağlamak ve yayılmacılığının önünü açmak için çıkarıldığı artık tartışmaya yer bırakmayacak kadar açıktır, belgelidir.
ABD önceleri PKK'yı gizli, PYD'yi de dolaylı desteklerken 15 temmuzdan sonra artık her şey gün yüzüne çıkınca açıktan desteklemeye ve YPG'yi silahlandırmayı dillendirmeye başladı.
Bu tutum değişikliği, Türkiye'ye karşı "Fırat Kalkanı operasyonu ile Suriye'de kalıcı olmaya kalkarsan PYD'yı silahlandırarak başına yeni bir bela daha açarım." tehdidi olarak okunabilir.
15 Temmuz darbe girişimi Orta-Doğu’da ve Suriye’de yaşanan tehlikeli gelişmeler hele PYD’yi devletleştirmeye çalışmaları bölmek istedikleri ülkeler listesinde sırasının Türkiye’ye geldiğini gösteriyor.
Bizi yeterince tanımıyorlardı. Bunun öyle kolay olmadığını ve olmayacağını 15 temmuzda anladılar.
"Büyük şeytan" emellerinden asla vazgeçmez, geçmeyecek. Sessizlik yeni planlar peşinde olduklarının işaretidir.
Ama onların bir hesabı varsa, elbet Allah’ın da bir hesabı var.
Zor günlerden geçiyoruz.
Allah’ım, Düşmanlarımızı zelil eyle. Zalimleri kahreyle. Birlik ve beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendir. Mazlumları koru, zalimleri kahreyle.
Allah (CC) yar ve yardımcımız olsun.
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İSRAİL’İN NİL’DEN FIRAT’A HAYALİ
AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO CAN ÇEKİŞİYOR.
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
KANADA BAŞBAKANI CARNEY’İN FERYADI
PKK/YPG/SDG ÇÖP OLDU
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…