AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
İddia ediyorum boş iddianame!
Ekonomik Büyüme Dar Gelirli Vatandaşları Neden Rahatlatamıyor?
Allah Teâlâ İyiyi, Güzeli emreder, Emrettiği İyidir, Güzeldir.
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
Derbiyi kimin kazanacağını yapay zekaya sorduk? Yapay zeka ‘FB’ dedi
DUYMAK İSTEMİYORUZ.
SIRATIN ÜSTÜNDEYİZ
Okyanus mu, Kuyu mu?
Net Pozisyonları Kaçırırsan Yenmeyecek Golü Yersenen
Bence yorumun tamamını okumasanız da olur. Başlık her şeyi anlatıyor. KALECİ FARKI
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
O Geliyor Konya’nın Kalbine Düşen Bir Nefes
BİZİM KUŞAĞA OKUMAYI SEVDİREN YAZAR KEMALETTİN TUĞCU
Bocuk Gecesi Cadılar Bayramı’na Karşı
ŞAPKA İNKILABINDAN NE HABER?
DÜNYAYI YÖNETEN KÜRESEL ÇETELER
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
Türkiye, Afrin harekatı için tüm hazırlıklarını tamamladı. Artık harekatın başlaması an meselesi.
ABD'nin; PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile Türkiye'yi güneyden kuşatmak istemesi karşısında bu harekatın "elzem” olduğu hususunda kuşku yok. Bu "Türkiye için bir beka sorunu”dur.
Çünkü Suriye'nin kuzeyinde kurdurulacak sözde bir PKK devleti, Türkiye için "sürekli bir tehdit” ve on yıllar boyunca devam edecek yeni bir "terör dalgası” demektir.
Ancak Türkiye; ABD'nin İslam ülkelerini parçalamak, sınırlarını yeniden çizmek istediğini bilmesine rağmen oyalamalara kanmamalı, "PYD/YPG tehdidinin bu kadar palazlanmasına” izin vermemeliydi.
Türkiye, savaşın başından beri savunduğu Suriye'nin kuzeyinde "güvenli bir koridor” oluşturulması tezini ne pahasına olursa olsun hayata geçirmeliydi.
Türkiye bu konuda geç kalınca 2012 yılında Şam yönetimi ABD'nin talimatıyla PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeyine yerleşmesine izin verdi.
Böylece ABD, Türkiye'nin tezini imkansız hale getirdi ve "Türkiye güneyini terör koridoruyla çevreledi.”
Türkiye o zaman buna müdahale edebilseydi, hem bu sorun yaşanmayacak, hem de oluşturulacak "güvenli bir koridor” ile Suriyelilerin göçü engellenecekti.
ABD daha ileri giderek PYD/YPG'ye 5000 TIR silah verdi.
Türkiye ABD'nin ilk silah sevkiyatını "BM'e ve savaş suçları mahkemesine” taşımalıydı. Böylece "dünya kamuoyunu” yanına alabilir, PYD/YPG'nin de bölgeye yerleşmesini engelleyebilirdi.
Türkiye bahsettiğimiz bu ve benzeri "hamleleri yapmakta geç kaldı.”
Türkiye'yi zorda bırakan bu hamle, "Türkiye'nin Rusya'ya yaklaşmasının” nedenlerinden biridir.
Ancak gelin görün ki; işbirliği yaptıklarımız da "sağlam ayakkabı değil.”
"Rusya da PYD/YPG de Marksist, Leninist” ve halen PYD/YPG'nin Rusya'da "irtibat bürosu” var.
Astana sürecindeki diğer müttefikimiz "İran, Suriye Rejimini destekliyor” ve kontrolündeki Hizbullah vasıtasıyla "sahada etkin.”
Türkiye ise Esad ile "kanlı bıçaklı.” Esad, daha birkaç gün önce Afrin harekatı sırasında sınırına girecek "Türk uçaklarını vuracağını” açıkladı.
Rusya'nın Türkiye ile S 400 satışı, Akkuyu nükleer santrali, Türk Akımı projesi ve petrol alışverişi gibi "akçeli işleri ve çıkarı” olmasa "Türkiye'yi satmakta” bir an bile tereddüt etmez.
Netice şudur ki; Türkiye bahsettiğimiz bu ve benzeri hamleleri yapmakta geç kaldı.
Türkiye böyle "kaygan bir zemin” ve "çok bilinmeyenli bir denklemde” Afrin harekatını yapmaya mecbur kaldı.
Haksızlık etmeyelim. Belki bu hamleleri yapmaya "gücü yetmedi.”
Belki de Türkiye, kuruluşundan beri "içine kapanmasının,” "kendisine biçilen rolün” dışına çıkamamasının, dünya siyasetinde "söyleyecek sözü” ve "ileriye dönük stratejileri” olmamasının acısını çekiyor.
Türkiye artık "hiçbir ittifaka güvenilmeyeceğini”, her yönden "güçlü olmaktan başka çare olmadığını” anladı. En büyük kazancımız budur.
Afrin Harekatı'nda Türkiye'nin muzaffer olmasını Yüce Allah'tan (CC) niyaz ediyorum…
AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
SUDAN’DA NELER OLUYOR?
“EĞLENCE İÇİN“ SİVİL ÖLDÜRMEK VE BATI’NIN DNA’SI
TRUMP-ŞARA GÖRÜŞMESİ VE DELİ SORULAR.
YASAL KUMAR (!), YASA DIŞI KUMAR.
KALKINMA YOLU, PKK’NIN SONU
KIBRIS SEÇİM SONUCU VE KIBRIS TÜRK DEVLETİ
SAVAŞIN GALİBİ HAMAS MÜCAHİTLERİ VE GAZZE HALKIDIR.
AZERBAYCAN GEZİSİ İZLENİMLERİ
ER YA DA GEÇ, MAZLUM KAZANIR, ZALİM KAYBEDER