AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
İddia ediyorum boş iddianame!
Ekonomik Büyüme Dar Gelirli Vatandaşları Neden Rahatlatamıyor?
Allah Teâlâ İyiyi, Güzeli emreder, Emrettiği İyidir, Güzeldir.
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
Derbiyi kimin kazanacağını yapay zekaya sorduk? Yapay zeka ‘FB’ dedi
DUYMAK İSTEMİYORUZ.
SIRATIN ÜSTÜNDEYİZ
Okyanus mu, Kuyu mu?
Net Pozisyonları Kaçırırsan Yenmeyecek Golü Yersenen
Bence yorumun tamamını okumasanız da olur. Başlık her şeyi anlatıyor. KALECİ FARKI
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
O Geliyor Konya’nın Kalbine Düşen Bir Nefes
BİZİM KUŞAĞA OKUMAYI SEVDİREN YAZAR KEMALETTİN TUĞCU
Bocuk Gecesi Cadılar Bayramı’na Karşı
ŞAPKA İNKILABINDAN NE HABER?
DÜNYAYI YÖNETEN KÜRESEL ÇETELER
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
Konya hayvan barınağında yaşanan bir köpeğin vahşice öldürülmesi elbette çok acıtıcı.
Allah'ın yarattığı bir canlının hayatına bu şekilde son vermeye insanoğlunun hakkı yok.
Fıtraten hepimiz hayvanları severiz. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak gerekir. Hepimiz sokak hayvanlarına biraz yiyecek ve bir tas su vermenin mutluluğunu yaşamalıyız.
Bu konuda herkes hem fikir. Garip olan bu olay üzerinden bir bardak suda fırtına kopartılması.
Hayvanlara eziyet edilmesini, öldürülmesini samimi duygularla kınayanlara saygı duyuyorum.
Benim meselem, ister bilerek, ister bilmeyerek bu konuyu istismar edenlerle.
Konya hayvan barınağındaki bu münferit olay üzerine hiç vakit kaybetmeden ta Londra'dan "Türk Hükümeti yine sokak köpeklerine savaş açıyor. Dünya bu barbarlığa sessiz kalmamalı ve bu eylemlere karşı çıkan Türk aktivistleri desteklemeliyiz.” Diye kışkırtıcı ve Türkiye'yi karalayıcı bir Twet atıyorlar.
Ey İngiltere, Irak'ta iki milyon Müslümanın ölümüne neden olduktan sonra "Saddam'ın kimyasal silahı yokmuş, özür dilerim” diye katliamlarını aklamaya çalışan katil Tony Blair'e bu kadar tepki gösterdiniz mi?
Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu var. Ama aynı Batı öldürdükleri insanların dul ve yetimlerini kabul etmiyor, denizlerde boğulmalarını seyrediyorlar. Bu ne yaman çelişki?
Milyonlarca insanı katleden Batılıların, -her tür sevgisi gibi- hayvan sevgisi de sahtedir. Sürekli ve planlı olarak hayvan haklarını savunurlar ve hayvan kurtarma görüntülerini servis ederler. Çünkü vahşetlerini gizlemeye ve "Adamlara bakın. Ne kadar da vicdanlılar” algısı oluşturmaya ihtiyaç duyarlar.
İçte ve dışta en şiddetli hayvan hakları savunucuları (siyasetçi, yazar, sanatçı, dernek, meslek kuruluşu temsilcileri ve aktivistler) insan katilleri aleyhine -hiç veya aynı tonda- tepki göstermiyorlar. Bunlara soruyorum.
Bir milyon Suriyelinin ölümüne, üç milyonunun sakat kalmasına, on milyonunun yurdunu terk etmesine, göç sırasında gemilerinin batıp köpek balıklarına yem olmalarına neden sesiniz çıkmıyordu?
Afganistan'da, Myanmar'da, Yemen'de, Filistin'de, Libya'da, Cezayir'de hülasa Müslüman ülkelerde Batılı sömürgecilerin on milyonlarca Müslümanı katletmesini neden seyrettiniz?
İçimizdekiler. Zihniniz Batılı sömürgecilerce esir alındığı için mi sessiz ve tepkisiz kaldınız?
Dünya ve içindekiler insana hizmet için yaratılmıştır. Elbette insanın görevi de hizmetine sunulan hayvanları, bitkileri, çevreyi korumak ve geliştirmektir.
Çocuk yapmak yerine köpek besleyen, milyonlarca aç ve yardıma muhtaç insan dururken, köpeğini kuaföre götüren, en pahalı mamaları alan sapık bir medeniyetin, kâinatın ve içindekilerin insana hizmet için var edilmiş olmasını tersine çevirmesine, insanın yerine hayvanı koymaya çalışmasına kanmayalım.
Avukat meslektaşlarım bile bu algının tesirinde kalmış olacaklar ki; katilleri savunup bundan para kazanmakta bir sakınca görmezken, köpeği öldüreni savunmaktan imtina edebiliyorlar.
İki ayaklı köpekler, dört ayaklı köpeklerin hamisi kesilirken insanları öldürmekte sakınca görmüyorlar. Çünkü onların gözünde insanın köpek kadar değeri yok.
Köpeklerin hakları var da, köpeklerin parçaladığı, köpek saldırılarından kaçarken kamyon altına kalıp veya o an korkudan kalp krizi geçirip ölen, ısırılarak kuduz olan çocuklarımızın hakları yok mu?
İktidarın -kadim medeniyetimizdeki uygulamaları da örnek alarak- hem insan hem de hayvan haklarını koruyacak biçimde başıboş köpekler sorununa acil ve kalıcı bir çözüm bulmak mecburiyeti vardır…
KONYA -30 Kasım 2022
AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
SUDAN’DA NELER OLUYOR?
“EĞLENCE İÇİN“ SİVİL ÖLDÜRMEK VE BATI’NIN DNA’SI
TRUMP-ŞARA GÖRÜŞMESİ VE DELİ SORULAR.
YASAL KUMAR (!), YASA DIŞI KUMAR.
KALKINMA YOLU, PKK’NIN SONU
KIBRIS SEÇİM SONUCU VE KIBRIS TÜRK DEVLETİ
SAVAŞIN GALİBİ HAMAS MÜCAHİTLERİ VE GAZZE HALKIDIR.
AZERBAYCAN GEZİSİ İZLENİMLERİ
ER YA DA GEÇ, MAZLUM KAZANIR, ZALİM KAYBEDER