Tasavvuf, Tarikat ve Şeriat Dengesinde Bir Duruş-5-
ZENGİN FAKİR KAYNAŞMASINI YARDIMLAŞARAK SAĞLAYALIM
Çip kavgası İran savaşını öne mi çekti?
SAYGIYI KAYBEDEN TOPLUMUN GELECEĞİ OLUR MU?
Özbekistan’da 14 Şubat ve Babürlülerin Kurucusu Zahîrüddîn Muhammed Doğum Günü
SEÇİMİM BENİM
BU FUTBOL DEĞİL, ADALET TARTIŞMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER
Müzebzeb
FATMA NUR ÖĞRETMENİM ÖZÜR DİLERİM. SUÇ BENİM.
8 Mart’ın Hatırlattığı Büyük Hakikat: Veda Hutbesi
HAYATIMIZIN HER ANI RAMAZAN OLSUN RAMAZAN SADECE ORUÇ DEĞİL BİR AHLÂK İNKILABIDIR RAMAZAN SADECE İBADET DEĞİL BİR MEDENİYET İNŞASIDIR
Evcil Hayvanlar Çocuk Gelişimini Nasıl Etkiler
SENİN DÜNÜR
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Kültürel Hegemonya Çatırdarken
Seküler Ahmaklığın NEET İhaneti
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
İran karıştı. Yaygın olan kanaat İran'ı ABD'nin karıştırdığı yönünde.
Rahmetli Mahir KAYNAK'ın ifadesiyle "Hayır efendim. Yanlış.”
44 yıl önce Humeyni'yi Paris'ten uçağa bindirip Tahran'da devrim adıyla "İslâmî rejimi”(!) kurduran Batılılardır. Sünnî Mısır'da halkın iradesiyle iktidara gelen İhvan'ı darbeyle deviren, Lideri Mursî'yi şehit eden Batılılar, 44 yıldır İran Rejimine laf üretmekten başka ne yaptılar?
Amaçları kötü bir model oluşturarak "Görüyor musunuz?, iş makinasında insan asıyorlar, kadınlara özgürlük vermiyorlar, işte İslam rejimi gelirse böyle yapar” propagandası ile İslam'ı kötülemek.
İslamafobya oluşturmak için kurdurdukları, stüdyo çekimi kafa kesme görüntülerini servis ettikleri İŞİD'in devlet versiyonudur İran Rejimi.
Eski CIA direktörü Graham Fuller, açık açık "İslamsız Dünya kitabı”nda "ABD'nin dünya hâkimiyeti önündeki tek engel Sünni Müslümanlardır. Vahhabilerle ortak çalışıyoruz, Şiileri (İran'ı) kullanıyoruz. Sünni iktidarın yıkılması, Sünniliğin kalesi olan Türkiye'nin yıkılması ile mümkündür.” Diyor.
Yani İran Rejimi, "küresel sistemin Türkiye'nin temsil ettiği Sünniliği kuşatmak, yeniden tarihî bir yürüyüşe soyunmasının önünü tıkamak için kurdurulmuş gizli, öncü karakol ve çıbanbaşıdır.”
Küresel sistem İran'ı sürekli düşman olarak gösterilmesi gerçek planı örtmek içindir.
Mağduriyet üzerinden İslâm Alemi'nin Şiî İran rejimine sempati ile bakmalarını, emperyalistlere başkaldıran tek İslâm ülkesi ve İslâm dünyasının tek temsilcisi olarak algılanmasını istiyorlar.
İran Hizbullah'ı her yerde. Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de, Filstin'de, Lübnan'da. İran, bütün Sünnî dünyayı fiilen istila etti. Türkiye'yi kuşatma stratejisi adım adım uygulanıyor.
İran'ın, ABD'nin kullandığı ve desteklediği İŞİD'den, PKK'dan hiçbir farkı yok.
Bu nedenle her olayda İran'ın önünü açarlar. Kendi kurdurdukları rejimi yıkmak istemezler.
Küresel sistem kullandıkları devlet veya örgütlerin çok zayıf olmasını da, çok güçlenip palazlanmasını da istemez. Çok zayıf olursa istediklerini yaptıramaz, çok güçlenip palazlanırsa da çizgiden çıkar.
İran'daki son karışıklıklar, "İran'ı mağdur duruma düşürerek İslâm dünyasında sempatik hale getirerek önünü açma,” bir anlamda da "ben buradayım, sakın çizgiden çıkma” demek olarak okunabilir.
İran, her devirde Sünni İslam'a karşı Hristiyan dünya ile işbirliği yapmıştır. Osmanlı Hristiyan Avrupa ile mücadele ederken bizi arkadan vurmakta hiçbir sakınca görmemiştir.
Diğer bir ifadeyle Sünni İslam'a karşı Acemler ile Hristiyan Âlemi tarihi dost ve müttefiktirler.
İran'ı ABD'yi ve bu kirli işbirliğini yok sayamayacağımıza göre ne yapmalıyız?(Bu ayrı bir yazı konusu)
Ama özetle: Mazlum milletlerle (İslam Âlemi, Afrika, Türki Cumhuriyetler v.b.) ekonomik, siyasi, askeri iyi ilişkiler kurmalı, onların Acem-Hristiyan ittifakının oyunlarına kurban olmalarını engellemeliyiz. (Bu bağlamda devletin ve sivil toplum kuruluşlarının yoksul Afrika ülkelerine yaptığı yardımları çok anlamlı buluyorum.)
İran ile de vazgeçemeyecekleri ekonomik, siyasi, askeri bağlantılar kurarak bu kirli oyunu bozmanın, en azından etkilerini azaltmanın çarelerini aramalıyız.
Uluslararası siyaset tam bir satranç oyunudur. Merak etmeyin. Türkiye satranç oyununu iyi bilir.
Dünyada on altı büyük devlet kurmuş başka bir millet var mı?
"…Onlar tuzak kurarlarken Allah da karşılığını kuruyordu…Allah tuzakların hayırlısını kurar. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var.” (Enfal Suresi 30. Ayet)
KONYA – 28 Eylül 2022
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İSRAİL’İN NİL’DEN FIRAT’A HAYALİ
AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO CAN ÇEKİŞİYOR.
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
KANADA BAŞBAKANI CARNEY’İN FERYADI
PKK/YPG/SDG ÇÖP OLDU
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…