Konyaspor Deniz’i satmalı mı?
Büyüme ve enflasyon verilerindeki olumlu gelişmeler umut veriyor
NUMUNE-İ İMTİSAL PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.AS.)’İN DOĞUMU
HAYATIN ANLAMINI KAVRAYAN İKİ ŞAHSİYET KUSS B. SAİDA VE EBU’L-BEKA ER-RUNDÎ
AMAN BALIKLAR ÜRKMESİN, AMA…
Görgüsüzlüğün göstergeleri
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
AYASOFYA’DAN TÜM DÜNYAYA...
“Hayatın Masası”
GÖĞE BAKALIM
Konya raylarla geleceğe taşınacak
Stresten Nasıl Kurtuluruz?
Efsanelerin Yemişi
Göztepe’nin Hesaplarını Tunahan Bozdu
Linç Edilen Hekim ve Sessiz Çoğunluğun Feryadı
Teknolojinin Bizden Aldıkları
İç sahada alınan net galibiyet
Rakamlarla Otomobil Piyasası
BASIN DİLİ
Son günlerin en çok tartışılan konusu bazı DEM'li belediyelere kayyum atanması.
DEM Parti, terörle iltisaklı, yerel mahkeme tarafından terör suçundan mahkûm olmuş, dosyası temyiz merciinde bekleyen, cezasının onanması muhtemel isimleri ısrarla ve inatla belediye başkanlıklarına aday göstermiştir.
Bu tavır hiç de masum değildir. Biliyorlardı ki; aday gösterilenler seçildiklerinde mahkûmiyetleri kesinleşecek, terörle iltisakları ortaya çıkacak ve görevden el çektirilerek yerine kayyum atanacak.
Nitekim öyle de olmaktadır. Ondan sonra DEM Parti ve kent uzlaşısı kavramı (ne demekse?) arkasına saklanmış DEM parti seçmeninin oylarıyla seçim kazanmakta sakınca görmeyen CHP, koro halinde "seçilmişlerin yerini atanmışlar alıyor, bu seçmenin oyuna saygısızlıktır, bu demokrasiye aykırıdır” gibi masum görünen bir yaygara koparıyorlar.
Devlet, belediye ve kamu kaynaklarının göz göre göre terör örgütüne akmasına izin mi versin?
Terör örgütü üyelerinin belediyelerde yuvalanmasına göz mü yumsun?
Çukur eylemlerinde olduğu gibi devlete karşı başlatılan isyandaki gibi; belediyeye ait iş makinalarıyla hendekler ve siperler kazılmasını seyir mi etsin?
Emperyalizmin de, desteklediği terör örgütünün de sıklıkla kullandığı sözde "demokrasi" silahıdır. "Demokrasiyi ve demokratik haklarını terörü gizlemek, siyasi atmosferi kirletmek, Türkiye'nin iç cephesinde gedikler açmak” için kullanıyorlar.
Demokrasilerde hak özgürlükler sınırsız değildir. Bu hak ve özgürlüklerin devletin varlığını tehdit etmek için kullanılması ise asla mümkün değildir.
Asıl bu istismara engel olmamak demokrasiye aykırıdır.
Terör örgütünün siyasi kolu DEM Parti ile aynı çizgide olmak demokrasi sorunudur.
Oysa yapılması gereken bu açmazdan kurtulmak, terör örgütünün siyasi kolunu yalnızlaştırmaktır.
Geçen haftaki yazımda da teklif ettiğim gibi çözüm; teröre, terör örgütüne karşı olan, akan kanın durmasını isteyen, sessiz çoğunluğu oluşturan Kürt kardeşlerimizi harekete geçirmekle mümkündür.
Kürtlerin sivil toplum kuruluşlarından ve kanaat önderlerinden seçilecek bir TEMSİL HEY'ETİ oluşturulmalı, söz konusu Kürtlerin hakları ise bu hey'et muhatap alınmalıdır.
Böylece PKK'nın ve İmralı'nın, hatta DEM Parti'nin, Kürt halkını temsil etmediği gösterilmeli, bunların marjinal yapılar haline getirilmesi sağlanmalıdır.
Aksi halde PKK terör örgütü ve siyasi kolu DEM Parti'nin bu istismarı sürecektir.
Bu istismarın sürmesi içte birliğimizi daha fazla tehdit eder hale gelecek, dışta da terör devletinin kurulmasına giden yolun önünü açacaktır…
AMAN BALIKLAR ÜRKMESİN, AMA…
MALAZGİRT ZAFERİNİ KUTLAMAYI HAK EDİYOR MUYUZ?
FİLLER TEPİŞTİ, ÇİMLER EZİLDİ.
EMEĞİ TÜRKİYE ÇEKTİ, YEMEĞİ ABD YEDİ.
“MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ RAPORU” ÜZERİNE…
CİĞERLERİMİZ YANIYOR
“BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR”
TERÖRSÜZ TÜRKİYE: “PEYNİR BÜYÜK YOL KISA?!”
DEVLET, ASLA CHP’YE TESLİM EDİLEMEZ
ZEHİRLİ MANTAR: LEMAN DERGİSİ