Konyaspor Deniz’i satmalı mı?
Büyüme ve enflasyon verilerindeki olumlu gelişmeler umut veriyor
NUMUNE-İ İMTİSAL PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.AS.)’İN DOĞUMU
HAYATIN ANLAMINI KAVRAYAN İKİ ŞAHSİYET KUSS B. SAİDA VE EBU’L-BEKA ER-RUNDÎ
AMAN BALIKLAR ÜRKMESİN, AMA…
Görgüsüzlüğün göstergeleri
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
AYASOFYA’DAN TÜM DÜNYAYA...
“Hayatın Masası”
GÖĞE BAKALIM
Konya raylarla geleceğe taşınacak
Stresten Nasıl Kurtuluruz?
Efsanelerin Yemişi
Göztepe’nin Hesaplarını Tunahan Bozdu
Linç Edilen Hekim ve Sessiz Çoğunluğun Feryadı
Teknolojinin Bizden Aldıkları
İç sahada alınan net galibiyet
Rakamlarla Otomobil Piyasası
BASIN DİLİ
Bu sütunlarda 07 Ekim 2013 tarihli “Çelenk, saygı duruşu, ti sesi, neyin nesi?” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Çok okundu. Olumlu da olumsuz da tepki verenler oldu.
Oldum olası “suya sabuna dokunurum”. “Laf olsun, torba dolsun” kabilinden yazmayı sevmem.
Suya sabuna dokunmadan toplumun “fabrika ayarlarına” bulaşan kirler temizlenebilir mi?
Buna birileri “sivri dilli olmak” diyebilir. Ben yanlışa tepkisiz kalmayı “dilsiz şeytanlık” sayarım.
Akit Gazetesi Yazarı Emin PAZARCI 14 Nisan 2016 tarihli “şehit bizim, marş kimin?” yazısında şehitlerimizin cenaze törenlerinde Chopin’in “Ölüm Marşı” çalınmasının bu milletin inançlarına uymadığını, şehitlerimizin manevi şahsiyetlerini zedelediğini dile getirdi. Aynen katılıyorum.
Sayın PAZARCI bu garabetlerin bitmesi için “Siz de var mısınız?” diyerek bir kampanya başlattı.
Bu kampanyaya katkıda bulunmak, ben de varım demek için yazıyorum.
Çorbada tuzumuz bulunsun. Cihadın mübarek ve muzaffer olsun Sayın PAZARCI
“Şehitlik” İslami bir kavram ve Peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Şehitlerimiz için cenaze namazı kılmak, dua ve kuran tilavet etmek, sonra da Chopin’in “Ölüm Marşı” ile askeri tören düzenlemek,
Millet’in bağımsızlık destanı olan İstiklal Marşı’ndan önce D. Butterfield’in Amerikan iç savaşı acıları için bestelediği “Ti Sesi” ağıtı çalmak,
Dinen-tıbben bizi duyması, hissetmesi, fayda ve zarar vermesi mümkün olmayan ölülere, heykellere çelenk ve çiçek koymak, mum yakmak, onların manevi huzurunda (!) saygı duruşunda bulunmak, ölüm yıldönümü törenleri düzenlemek Hıristiyan adetleridir.
Müslüman bir ülkede bu garip ve anlamsız Hıristiyan adetlerini uygulamak tam anlamıyla Müslüman mahallesinde salyangoz satmak değil de nedir?
Dinimizde, örf, adet ve geleneklerimizde -ziyaret dışında- kabri ve ölüyü ululamak dinimize de aykırı iken milletin rahatsız olduğu bu garip uygulamaları kim veya kimler soktu bu topluma?
Halk, cenaze marşı çalan askeri bandoyu susturdu. Özal’ın cenazesini tekbirlerle uğurladı. Birçok defa silah arkadaşları ve halk da defalarca aynı tepkiyi koyarak şehitlerimizi tekbirlerle uğurladılar.
Şehitlerimizi Itri’nin bestelediği “tekbir” ile uğurlamak toplumun inancına, kültürüne ,canlarını verdikleri değerler ve şehitliğin anlamına daha uygun düşmez mi?
Bazıları “laikliğe, devrimlere ve Cumhuriyetin kazanımlarına aykırı” kabilinden tepki göstereceklerdir.
Hıristiyan adetlerini laikliğe aykırı bulmuyor, ama Müslümanlığa uygun olanları laikliğe aykırı buluyor sunuz öyle mi? Sizin fabrika ayarlarınız bozulmuş. Acilen özünüze dönün.
Demokrasi ve milli irade, Milletin kendi kendini yönetmesi ise, onun inancına, kültürüne, tarihine ve milli değerlerine aykırı uygulamaların kaldırılması, Milli Egemenliğin tam olarak tecelli etmesine hizmet etmez mi?
Milletin değerlerine aykırı, Milli İrade’ye saygısızlık olan bu Batılı uygulamaların kaldırılmasını istemek milletin, şehit yakınlarının ve gazilerimizin en tabii hakkıdır.
Bu garip uygulamaların kaldırılması için Cumhurbaşkanlığı’na başvuran Türkiye Gaziler Vakfı’nı ve onların değerli yöneticilerini tebrik ediyor, çabalarını destekliyoruz.
Artık, söz sahibi Millet’tir. Millet, dinine ve öz kültürüne sarılarak mutlu olacak ve kalkınacaktır…
AMAN BALIKLAR ÜRKMESİN, AMA…
MALAZGİRT ZAFERİNİ KUTLAMAYI HAK EDİYOR MUYUZ?
FİLLER TEPİŞTİ, ÇİMLER EZİLDİ.
EMEĞİ TÜRKİYE ÇEKTİ, YEMEĞİ ABD YEDİ.
“MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ RAPORU” ÜZERİNE…
CİĞERLERİMİZ YANIYOR
“BİRLİKTE RAHMET, AYRILIKTA AZAP VARDIR”
TERÖRSÜZ TÜRKİYE: “PEYNİR BÜYÜK YOL KISA?!”
DEVLET, ASLA CHP’YE TESLİM EDİLEMEZ
ZEHİRLİ MANTAR: LEMAN DERGİSİ