Tasavvuf, Tarikat ve Şeriat Dengesinde Bir Duruş-5-
ZENGİN FAKİR KAYNAŞMASINI YARDIMLAŞARAK SAĞLAYALIM
Çip kavgası İran savaşını öne mi çekti?
SAYGIYI KAYBEDEN TOPLUMUN GELECEĞİ OLUR MU?
Özbekistan’da 14 Şubat ve Babürlülerin Kurucusu Zahîrüddîn Muhammed Doğum Günü
SEÇİMİM BENİM
BU FUTBOL DEĞİL, ADALET TARTIŞMASI
PAYİTAHTA RUH VERENLER
Müzebzeb
FATMA NUR ÖĞRETMENİM ÖZÜR DİLERİM. SUÇ BENİM.
8 Mart’ın Hatırlattığı Büyük Hakikat: Veda Hutbesi
HAYATIMIZIN HER ANI RAMAZAN OLSUN RAMAZAN SADECE ORUÇ DEĞİL BİR AHLÂK İNKILABIDIR RAMAZAN SADECE İBADET DEĞİL BİR MEDENİYET İNŞASIDIR
Evcil Hayvanlar Çocuk Gelişimini Nasıl Etkiler
SENİN DÜNÜR
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Kültürel Hegemonya Çatırdarken
Seküler Ahmaklığın NEET İhaneti
Yaş Almak mı, Derinleşmek mi?
Konyaspo’dan Görkemli Galibiyet
ANNECİĞİM
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
Suriye. İslam Âleminin kanayan yarası.
Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan iç savaş 11,5 yıldır sürüyor. 22,5 milyon Suriyelinin yaklaşık yarısı ülkesini terk etti. Bir milyon kişi öldü. 2,5 milyon kişi sakat kaldı. Ülkede taş taş üstünde kalmadı.
Öncelikle şu hususun altını çizelim. Bu iç savaşın "doğal dinamikleri ve gerekçesi” yoktur.
Arap ülkelerine demokrasi getirme iddiasıyla yola çıkan ABD'nin Suriye'deki etnik ve dini ayrılıkları körüklemesi sonucu çıkan sun'i bir savaştır.
ABD Suriye halkının ¾'ünü oluşturan Sünnileri yerlerinden edip, demografik yapıyı bozmak, boşalan alanlara Nusayrileri yerleştirmek, PKK'ya sözüm ona bir Kürt devleti kurdurmak amacındadır.
Dikkat edilirse Suriye halkının %12'si Esad'ın da mensup olduğu Nusayrilerdir. Onların yaşadığı bölgelerde savaş yoktur. Esad hava kuvvetleri halkını bombalarken İran Hizbullah'ı ile Esed güçleri sahada katliam yapmaktadırlar. Ne hazindir ki; ABD, Rusya ve İran Hizbullah'ının amaçları örtüşmektedir.
Esed ordusundaki bir Yüzbaşıdan canlı olarak dinledim. Aynen naklediyorum.
"Sünni olan Şam'ın Daria semtinde otururdum. Görevden çıkıp eve gelmiştim. Yatsı namazı sonrasıydı. Dışarıdaki gürültü üzerine çıktım. Hizbullah ve Esed askerleri zorla halkı evlerinden dışarı çıkarıyordu. Kadın, çocuk ve ihtiyarları bir yana ayırdılar. Askerler 18-50 yaş arası 2000-2500 erkeği alanda toplayarak çembere aldılar. 15-20 dakika boyunca makinalı tüfeklerle taradılar. Cesetlerin altında kalan az sayıda kurtulan oldu. Bu korkunç katliamdan sonra Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldım”
The Guardian gazetesi, Suriye'de Esed rejiminin 2013'te başkent Şam'ın güneyindeki Tadamon Mahallesi'nde en az 41 sivili öldürdüğü görüntüleri yayımladı.
"Genç Suriyeliler savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınıyor, neden gidip savaşmıyorlar? " diyenlere soruyorum. Ortada bir savaş yok. Bir düşman yok. Bir tarafta uçaklarla bomba yağdıran, halkını katleden bir ordu, diğer tarafta silahsız masum halk var. Kendi ordunuz böyle katliamlar yapsa ne yapardınız?
Yüzlerce Suriyeli göçmenle konuştum. Konuştuklarımın tamamı yemin ederek "Ülkemiz eğer bir başka ülkeyle -mesela İsrail ile- savaşsa hiçbir Suriyeli ülkeyi terk etmez, savaşırdı” dediler.
Ne hazindir ki; her konuda birbirlerine düşman olan ABD, Rusya ve İran Suriye konusunda ortaklar. Demek ki; onları da yöneten bir üst akıl var. Bu oyunları bozmaya çalışan tek ülke Türkiye.
Türkiye'nin de Suriye politikasında yanlışları oldu. Özellikle 15 Temmuz'a kadar olan dönemde dış politikada ve orduda etkin olan FETÖ'cüler Türkiye'ye inanılmaz yanlışlar yaptırdı.
Üzerine "Cuma namazını Şam Emevi Camisinde kılacağız” hayalperestliği de eklenince Türkiye tüm göçmen yükünü çekmesine, harekâtlar düzenleyip önemli harcamalar yapmasına, birçok kirli oyunu bozmasına rağmen henüz istediği neticeyi alamadı.
Son günlerde Erdoğan-Esad yakınlaşmasından ve yeni bir Suriye açılımından söz ediliyor.
Bu gelişmenin Erdoğan-Putin-Reisi görüşmesi sonrasına rastlaması hayli anlamlı.
Türkiye'nin milli menfaatlerinden taviz vermeden Suriye'de kalıcı bir barışa katkı sunmasını temenni etmekten başka elimizden gelen bir şey yok…
KONYA – 24 Ağustos 2022
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İSRAİL’İN NİL’DEN FIRAT’A HAYALİ
AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO CAN ÇEKİŞİYOR.
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
KANADA BAŞBAKANI CARNEY’İN FERYADI
PKK/YPG/SDG ÇÖP OLDU
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…