Küresel Resesyon Kapıda
İSLAM’DA İNSAN GEÇMİŞİYLE DEĞİL, İSTİKAMETİYLE ÖLÇÜLÜR
BATI MEDENİYETİ İSLAM’DAN NEDEN KORKUYOR?
İSLAM BARIŞ DİNİDİR
Sarı Lacivert Kemer
TEMİNAT
Yazarlık Mektebi
Kimden Gelirse Gelsin Kötülük Kötüdür
Finansal Nükleer Bomba: Hürmüz’de “Dolar Geçmez“ Dönemi
“ORTAK MEDENİYETİN İZİNDE”
ÇOCUK KİTAPLARI ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURMAKTADIR
NEFRET BÜYÜRKEN İNSANLIK KÜÇÜLÜYOR
Konya’ya Bahar Geldi
YOL
ÇINAR’IN GÖLGESİ
Puanın Önemli Olduğu Haftalar
Kaleci Bahadır’ın Maçı
Kabil ve Karga
Amerika Gidiyor, Türkiye Geliyor
HAYAT VE ÇOCUK
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
Hesap Tutmadı: Washington’ın İran Yanılgısı
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
Zalim Esed ve Baas yönetiminin devrilmesi elbette çok önemli.
Mazlum Suriyeli kardeşlerimizin zulümden kurtulması ve çeşitli ülkelerdeki Suriyeli göçmenlerin evlerine, vatanlarına kavuşması da çok önemli.
Ancak bir o kadar hatta daha da önemli olan Suriye'de barış ve huzuru sağlayacak, her kesimi kucaklayacak yeni, adil ve istikrarlı bir yönetimin kurulabilmesidir.
Suriye'nin kurtuluşunda Türkiye'nin belirleyici rol oynadığı gibi yeni yönetim oluşturulurken de rehberlik ve önderlik edeceği muhakkaktır.
HTŞ lideri Golani'nin ve Türkmen asıllı Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa'nın mezhep, etnik aidiyet vs. gibi çok renkliliğe saygı gösterileceği yönündeki açıklamalarının ardında da Türk Devlet aklı vardır.
Ancak başta ABD olmak üzere Suriye'de ve bölgede emperyalist çıkarları olan aktörlerin bu rehberliğe izin vermemek için ellerinden geleni yapacakları da izaha gerek olmayacak kadar açıktır.
Tarihte birçok askeri zaferlerimizi masa başında taçlandıramadığımız düşünüldüğünde aynı hataya düşme endişesi taşıyoruz.
Türkiye'nin "Suriye'nin toprak bütünlüğü” tezinden vazgeçmemesi ve esnek davranmaması hayati önem taşımaktadır.
"Suriye'nin toprak bütünlüğü” demek, PKK/PYD'nin devletleşmesine izin vermemek demektir.
"Suriye'nin toprak bütünlüğü” demek, Türkiye'nin tek bir devletle muhatap olması demektir.
"Suriye'nin toprak bütünlüğü” sadece topraklarını değil, Doğu Akdeniz'deki deniz sahasını da ifade eder. Dolayısıyla bütünlük halindeki Suriye ile Türkiye arasında (Libya-Türkiye arasında yapıldığı gibi) Akdeniz'de "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması” yapılırsa Türkiye de Suriye de Akdeniz'de sayılamayacak kadar çok ekonomik, askeri, stratejik avantajlar sağlar.
Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve istikrarını sağlamak, Türkiye'nin komşusundan emin olması ve en uzun sınırımızın güvende olması demektir.
Toprak bütünlüğü ve yönetim istikrarı sağlandığında altyapısından ticaretine, sanayisinden eğitimine her alanda Suriye'nin ayağa kaldırılması gerekecektir. Bu yaklaşık üç yüz miyar dolarlık bir harcama demektir. Emperyalistler bunu da fırsata çevirmek isteyeceklerdir.
Türkiye; siyasi, dini ve coğrafi yakınlığı nedeniyle Suriye'nin ayağa kaldırılması konusunda sayılamayacak kadar çok avantaja sahiptir.
Suriye'nin yeni yönetimi, "orucu bizimle tutup bayramı başkasıyla yapanlarla” değil, "oruçta da bayramda da Suriye halkının yanında olanlarla” işbirliği yapacaktır.
Türkiye ile Suriye arasında durmuş olan ticaret yıllık yirmi milyar dolara kadar yükselecek, Suriye hızla kalkınacak, Türk ekonomisi de o oranda canlanacaktır…
Türkiye'yi ve Suriye'yi daha güzel günlerin beklediğine inanıyorum…
KONYA – 18 Aralık 2024
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
İSRAİL’İN NİL’DEN FIRAT’A HAYALİ
AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO CAN ÇEKİŞİYOR.
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ.
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
KANADA BAŞBAKANI CARNEY’İN FERYADI
PKK/YPG/SDG ÇÖP OLDU
İRAN’IN SON KULLANMA TARİHİ GELDİ
DÜNYA DÜZENİNİN ÇİVİSİ ÇIKTI.
ÖZGÜR ÖZEL FETVA VERİRSE…